Nuorisovaihto

Nuorisovaihto

Rotaryn nuorisovaihto on turvallinen ja usein varsin edullinen tapa lähteä ulkomaille vaihto-oppilaaksi.  Rotaryn nuorisovaihto on sertifioitua ja valvottua. Nuorta sitovat rotareiden ohjeet ja säännöt, se on osa turvallisuutta. Nuori ja hänen perheensä koulutetaan vaihtovuoden vaatimuksiin ennen nuoren lähtöä.

Vastaanottava perhe ottaa nuoren perheenjäsenekseen. Vastaanottava rotaryklubi huolehtii mm. saapuvan vaihto-oppilaan koulukustannuksista. Nuori saa myös pientä kuukausirahaa rotaryklubiltaan. Perhe ei saa rahallista korvausta nuoren ylläpidosta.

Suomeen saapuville vaihto-oppilaille tarvitaan isäntäperheitä. Nuori on vaihtovuoden aikana yleensä kolmessa perheessä, noin neljä kuukautta jokaisessa. Kun haluat tarjota turvallisen kodin Suomeen saapuvalle nuorelle, ota yhteyttä klubimme nuorisovaihtoasiamieheen. 

Kun rotaryklubi ottaa vastaan ulkomaisen vaihto-oppilaan, se tarkoittaa samalla, että meiltä vastavuoroisesti pääsee nuori ulkomaille. Ulkomailla koulunkäynti ei suinkaan aina ole oppilaalle ilmaista, mutta nuoren vastaanottava rotaryklubi vastaa näistäkin kustannuksista. Nuori saa myös samat edut ja huolenpidon kuin maahamme saapuva nuori.

Kiinnostuitko nuorisovaihdosta?

! Rotaryn kautta voit päästä vuosivaihtoon, kesävaihtoon tai leirivaihtoon. Näistä eri vaihtomuodoista voit  lukea lisää Suomen Rotaryn nuorisovaihdon sivuilta. Hakuaika seuraavan vuoden vaihtoihin on hakuvuotta edeltävänä syksynä. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä klubimme nuorisoasiamieheen ja kysy lähetämmekö vaihto-oppilaan tulevana vuonna.

Kysy rohkeasti lisää Rotaryn nuorisovaihdosta!
Klubimme nuorisovaihtoasiamies:

Uula Torttila uula.torttila(a)fi.abb.com

Nuorisovaihtotiimin terveiset 2021-2022

Hausjärvi-Riihimäki rotaryklubilla on tälle kaudelle 2021-2022 suunnitelmissa lähettää 1-2 nuorta ensi kesänä 2022 klubimme lähettiläinä maailmalle joko Rotaryjärjestön järjestämälle kesäleirille tai kesävaihtoon. 

Mikäli teillä on kotona tai lähipiirissä nuori, iältään 15-19 vuotta ja hän haluaisi tutustua jonkun toisen maan nuoriin ja kulttuuriin tällaisella lyhyellä vierailulla, nyt on aika laittaa hakemusta klubimme nuorisovaihtotiimille. 

Vuosivaihdon hakuaika on jo sulkeutunut 30.9., mutta näille kesävaihtoehdoille ehtii vielä hetken laittamaan hakemuksia. Ripeästi kuitenkin! 

Lisätietoja nuoren asiasta innostuttua kannattaa käydä lukemassa piirin nuorisovaihtosivuilta osoitteesta rye.fi

Siellä on myös hyvät ohjeet hakemuksen tekoon ja edellisten vuosien kesäleirikuvauksia.

 

-KESÄLEIRIT

Rotaryn nuorisovaihdon leirit antavat mahdollisuuden osallistua kiinnostavan teeman mukaiselle leirille. Leirejä järjestetään pääsääntöisesti Euroopan alueella, mukaan lukien Turkki ja Israel, sekä Etelä-Afrikassa, Taiwanissa, Meksikossa, Brasiliassa, USA:ssa ja  Kanadassa. Kestoltaan leirit ovat 2–3 viikkoa, jolloin varsinainen leiri kestää noin viikon ja leirin yhteyteen sijoittuva perhemajoitusjakso toisen viikon.​ Lähtijä tai hänen perheensä huolehtii itse kaikista kustannuksista. 

-KESÄVAIHTO

Rotaryn kesävaihdon kautta lähdet ulkomaisen perheen vieraaksi muutamaksi viikoksi ja tuot mukanasi isäntäperheen nuoren omaan kotiisi vastaavaksi ajaksi. Saat tutustua uuteen kulttuuriin ja saat käyttää koulussa oppimaasi kielitaitoa käytännössä. Vaihdon pituus voi vaihdella parista viikosta aina kuuteen viikkoon asti. Tavallisin kesto on 4 + 4 viikkoa. Kesävaihdon kohdemaat sijaitsevat pääasiassa Amerikassa, Euroopassa ja Afrikassa. Lähtijä huolehtii itse kaikki kustannukset.

https://rye.fi/vaihtoon-ulkomaille/kesavaihto/

 

Kesävaihdossa lähettävän nuoren perhe sitoutuu vastaanottamaan maailmalta nuoren perheeseensä perheenjäseneksi  koko täällä tapahtuvan vastavuoroisen vaihdon ajaksi.

 

 

Pääsyvaatimukset sekä kesäleireille että kesävaihtoon

 

Kesävaihto-ohjelmaan ja kesäleireille voivat hakea kaikki suomalaiset ja virolaiset nuoret. Valinta tapahtuu nuoren oman motivaation sekä omien ansioiden ja ominaisuuksien perusteella.  Lähtijältä edellytetään kohtuullisen hyvää koulumenestystä, joustavuutta uusissa tilanteissa, esiintymiskykyä, stressinsietokykyä ja itsenäisyyttä. 

Oppilaat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella. Kesävaihto-ohjelma on tarkoitettu nuorille, jotka ovat 15–19 vuotiaita (eli olet täyttänyt ennen vaihtoa 15 vuotta, etkä täytä vaihdon aikana 20 vuotta). 

 

 

 

 

Kokoontumistiedot

Paikka:
Päiväkokoukset Riihimäen Teatterihotelli, Hämeenaukio 1. Iltakokoukset Kirkkopuiston seurakuntakoti, Kirkkopolku 2. Muut tapahtumat ilmoitetaan tarkemmin lähempänä ko. ajankohtaa.

Pyrimme järjestämään etäosallistumismahdollisuuden Teams:n kautta kaikiin kokouksiin. Osallistumislinkki on jaettu jäsenille sähköpostilla.

Aika:
Pääsääntöisesti keskiviikkoisin klo 11.30-13.00 ja 17.30-19.00, ohjelman mukaan.

Tapahtumat

Share This