Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
21.08.2024
11:30 - 13:00

Tapahtumapaikka
Hotelli Arthur


Christian Wentzel,Aseman Lapset, tominnanjohtaja
Vuonna 1990 perustettu Aseman Lapset ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö. Järjestön perustehtävänä on edistää nuorten tervettä kasvua ja ehkäistä syrjäytymistä, väkivaltaa, rikollisuutta ja päihteiden ongelmakäyttöä. Toiminnassamme tuemme lasten ja nuorten lisäksi myös heidän lähipiiriään sekä vaikutamme yhteiskuntaan, jotta siitä tulisi nuorten hyvinvointia parantava.

Järjestön luonteeseen kuuluu nopea reagoiminen nuorten elämässä tapahtuviin muutoksiin. Toiminnassa luodaan aktiivisesti kumppanuuksia monenlaisten, joskus yllättävienkin yhteistyötahojen kanssa.

Toimintamuotojamme ovat nuorille turvallisia kohtaamispaikkoja tarjoava Walkers-toiminta, tunne- ja vuorovaikutustaitoja vahvistava Friends-toiminta, nuorten turvallista ajanviettoa julkisissa tiloissa tukeva löytävä nuorisotyö, alaikäisten sovitteluun keskittyvä katusovittelutoiminta, kiusaamiseen puuttuva K-0 -työ sekä nuorten rikoskierteen katkaisemiseen tähtäävä Pasila-hanke.

Lisäksi työskentelemme seksuaaliterveyden, itsetuntemuksen ja seurustelun pelisääntöjen vahvistamiseksi Tyttötyö-projektissa, hankalassa työmarkkina-asemassa tai muun syrjäytymisuhan alla olevien nuorten tukemiseksi 3T-hankkeessa sekä toisen asteen opintopolkujen sujuvuuden tukemiseksi Takku-hankkeessa. Lue lisää: www.asemanlapset.fi

Vapaaehtoistyö

Walkers-toiminnassa toimii koulutettuja vapaaehtoisia aikuisia ammattilaisten rinnalla. Kiinteiden kahviloiden lisäksi pääkaupunkiseudun lähiöissä toimii bussista nuorten kohtaamispaikaksi muutettu Walkers-bussi sekä pääkaupunkiseudun ulkopuolella neljä matkailuautoista kohtaamispaikoiksi muunnettua Walkers-autoa.

Yksinkertaisuudessaan vapaaehtoiset kohtaavat, kuuntelevat ja ovat nuorten arjessa läsnä. Vapaaehtoistyötä saa tehdä omien aikataulujen ja elämäntilanteen mukaan. Tutustu tarkemmin: www.walkers.fi
Tilaisuuden kummina Olle Tötterman

Share This