Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
18.10.2023
11:30 - 13:00

Tapahtumapaikka
Hotelli Arthur


Ulkopoliittisen instituutin sivuilta löytyvä henkilöprofiili:
Timo R. Stewart on vanhempi tutkija Ulkopoliittisen instituutin Euroopan unioni ja strateginen kilpailu -tutkimusohjelmassa. Hänellä on valtiotieteiden tohtorin tutkinto poliittisesta historiasta Helsingin yliopistosta.

Stewartin erikoisalaan kuuluvat Israel-Palestiina konflikti, eurooppalainen ja yhdysvaltalainen Lähi-idän politiikka sekä uskonnon rooli konflikteissa ja politiikassa, erityisesti keskittyen kristilliseen sionismiin ja nationalismiin. Tutkimusuransa lisäksi Stewart on aikaisemmin työskennellyt ulkoministeriössä ja konfliktinratkaisuun ja -analyysiin keskittyvissä kansalaisjärjestöissä.

Stewartin vertaisarvioitu Valter Juvelius ja kadonneen arkin metsästys (Gaudeamus, 2020) huomioitiin Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkuudella vuonna 2020 ja palkittiin Lauri Jäntin tietokirjapalkinnolla vuonna 2021. Stewartin viimeisin teos Luvatun maan lumo (Gaudeamus, 2022) käsittelee suomalaisen kristillisen sionismin historiaa 1900-luvulla. Teos oli Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana 2022.

Asiantuntemus
Israel–Palestiina-konflikti, EU:n ja Yhdysvaltain Lähi-idän politiikka, uskonnon rooli politiikassa, fundamentalismi, kristillinen sionismi, rauhanprosessit ja konfliktinratkaisu
Tilaisuuden kummina on Sakari Karjalainen

Share This