Vuositeema

 

Rotary Internationalin 

RI:n presidentti Jennifer E. Jones vuositeema 2022–2023

IMAGINE ROTARY

Rotary Internationalin kaudelle 2022–23 valittu presidentti Jennifer Jones kuvittelee Rotaryn, jossa jäsenet toimivat tehdäkseen unelmistaan totta ja he saavat kaiken irti klubikokemuksistaan. Hän kehottaa jäseniä olemaan enemmän tekemisissä toistensa kanssa ja käyttämään näitä yhteyksiä kumppanuuksien rakentamiseen, jotka muuttavat maailmaa. RI:n presidentin teema 2022–2023 on Imagine Rotary.

Eurajoen Rotaryklubin käätyjen vaihto 10.7. Villa Lokarilla. President Erja Lindholm päätti kautensa 2020-2021 ja Jouni Laaksonen aloitti presidenttinä 2021-2022. Iltaa vietettiin hyvän ruuan ja tapaamisen merkeissä pitkästä aikaa.

Eurajoen Rotaryklubin vuositeema

Kuvassa Arto Kankaanpää, Timo Laine ja Jarmo Sallilla.

Oma klubimme keskittyy jäsenten aktivoimiseen kokouksiin ja etsimme jatkuvasti uusia ideoita vierailukohteista ja tapahtumia, jotka aktivoisivat jäseniä osallistumaan. Strateginen tavoitteemme pitkällä aikavälillä on nuoret rotarit. Haluamme näkyä ja vaikuttaa oman alueemme yhteisössä.

Rotaryn kärkiteemat

Rotary tekee määrätietoista työtä, jotta maailmasta tulisi parempi paikka elää. Kehitämme kansainvälisiä suhteita ja rakennamme rauhaa, parannamme monin tavoin ihmisten elämää ja torjumme sairauksia.

Rakennamme rauhaa

Rotary haluaa edistää kulttuurien välistä keskustelua ja ymmärrystä. Koulutamme päättäjiä estämään konflikteja ja sovittelemaan niitä sekä auttamaan pakolaisia, jotka ovat joutuneet lähtemään vaarallisiksi muuttuneilta kotiseuduiltaan.

Torjumme sairauksia

Rotary kouluttaa ja auttaa yhteisöjä eri puolilla maailmaa pysäyttämään elämää uhkaavia sairauksia kuten polio, HIV/Aids ja malaria. Parannamme ihmisten mahdollisuuksia saada edullista tai maksutonta terveydenhoitoa.

Huolehdimme puhtaasta vedestä, sanitaatiosta ja hygieniasta

Rotary tukee hankkeita, joiden avulla yhä useammat ihmiset saavat joka päivä puhdasta vettä, paremman sanitaation ja hygienian. Pyrimme kestävään kehitykseen ja koulutamme paikallisia, jotta hankkeemme toisivat pitkäkestoisen avun.

Pelastamme äitejä ja lapsia

Lähes 6 miljoonaa alle 5-vuotiasta lasta kuolee vuosittain aliravitsemuksen, huonon terveydenhoidon ja riittämättömän sanitaation vuoksi. Pyrimme parantamaan ihmisten mahdollisuuksia parempaan terveydenhoitoon, jotta äidit ja lapset voisivat elää hyvää elämää ja kasvaa normaalisti.

Tuemme koulutusta

Maailmassa on yli 775 miljoona yli 15-vuotiasta lukutaidotonta. Tavoitteemme on auttaa yhteisöjä huolehtimaan lasten peruskoulutuksesta, vähentää sukupuolten välistä eriarvoisuutta koulutuksessa ja parantaa aikuisten lukutaitoa.

Kasvatamme paikallistalouksia

Rotary toteuttaa hankkeita, jotka kehittävät paikallistalouksia ja -yhteisöjä turvaamaan kunnollisen ja tuottavan työn kaikenikäisille. Vahvistamme köyhtyneissä yhteisöissä myös paikallisia yrittäjiä, etenkin naisia.

Share This