Vuositeema

Rotary Internationalin vuositeema

2019-2020 TEEMANA ROTARY YHDISTÄÄ MAAILMAN – ROTARY FÖRENAR VÄRLDEN – ROTARY CONNECTS THE WORLD

Rotary yhdistää ihmisiä, perheitä ja paikkakuntia ja tarjoaa eri ammattien edustajille tavan verkostoitua keskenään ja solmia vahvoja ja kestäviä ystävyyssuhteita.

Rotaryn palvelutoiminta yhdistää meidät ihmisiin, joilla on samat arvot kuin meillä ja jotka haluavat toimia paremman maailman puolesta. Rotary yhdistää meidät ihmisiin, jotka tarvitsevat apuamme ja antavat näin meille mahdollisuuden muuttaa elämää paikkakunnilla ympäri maailmaa.

Rotary voi ja sen täytyy olla kokemus, joka täydentää meidän perheitämme sen sijaan että se kilpailisi perheittemme kanssa. Kun rotaryklubimme ovat tulijat tervetulleiksi toivottavia paikkoja, joissa palvelutoiminta ja perheet kulkevat käsi kädessä, me annamme perhekeskeisille nuorille ammatti-ihmisille mahdollisuuden innostua Rotaryn palvelutoiminnasta ja suunnitella positiivista kansalaistoimintaa.

Vuonna 2019-2020 tavoitteenamme on vahvistaa tapoja, joilla Rotary yhdistää maailman solmimalla yhteyksiä, joiden avulla lahjakkaat, ymmärtäväiset ja epäitsekkäät ihmiset lyöttäytyvät yhteen ja tekevät merkityksellisiä asioita Rotaryn palvelutoiminnan avulla.

Mark Daniel Maloney
President, Rotary International, 2019 – 2020

Lue lisää teemasta ja Mark Maloneyn ajatuksista. Linkki

Theme 2019-2020 Linkki

Eurajoen Rotaryklubin vuositeema

Kuvassa Arto Kankaanpää, Timo Laine ja Jarmo Sallilla.

Oma klubimme keskittyy jäsenten aktivoimiseen kokouksiin ja etsimme jatkuvasti uusia ideoita vierailukohteista ja tapahtumia, jotka aktivoisivat jäseniä osallistumaan. Strateginen tavoitteemme pitkällä aikavälillä on nuoret rotarit. Haluamme näkyä ja vaikuttaa oman alueemme yhteisössä.

Rotaryn kärkiteemat

Rotary tekee määrätietoista työtä, jotta maailmasta tulisi parempi paikka elää. Kehitämme kansainvälisiä suhteita ja rakennamme rauhaa, parannamme monin tavoin ihmisten elämää ja torjumme sairauksia.

Rakennamme rauhaa

Rotary haluaa edistää kulttuurien välistä keskustelua ja ymmärrystä. Koulutamme päättäjiä estämään konflikteja ja sovittelemaan niitä sekä auttamaan pakolaisia, jotka ovat joutuneet lähtemään vaarallisiksi muuttuneilta kotiseuduiltaan.

Torjumme sairauksia

Rotary kouluttaa ja auttaa yhteisöjä eri puolilla maailmaa pysäyttämään elämää uhkaavia sairauksia kuten polio, HIV/Aids ja malaria. Parannamme ihmisten mahdollisuuksia saada edullista tai maksutonta terveydenhoitoa.

Huolehdimme puhtaasta vedestä, sanitaatiosta ja hygieniasta

Rotary tukee hankkeita, joiden avulla yhä useammat ihmiset saavat joka päivä puhdasta vettä, paremman sanitaation ja hygienian. Pyrimme kestävään kehitykseen ja koulutamme paikallisia, jotta hankkeemme toisivat pitkäkestoisen avun.

Pelastamme äitejä ja lapsia

Lähes 6 miljoonaa alle 5-vuotiasta lasta kuolee vuosittain aliravitsemuksen, huonon terveydenhoidon ja riittämättömän sanitaation vuoksi. Pyrimme parantamaan ihmisten mahdollisuuksia parempaan terveydenhoitoon, jotta äidit ja lapset voisivat elää hyvää elämää ja kasvaa normaalisti.

Tuemme koulutusta

Maailmassa on yli 775 miljoona yli 15-vuotiasta lukutaidotonta. Tavoitteemme on auttaa yhteisöjä huolehtimaan lasten peruskoulutuksesta, vähentää sukupuolten välistä eriarvoisuutta koulutuksessa ja parantaa aikuisten lukutaitoa.

Kasvatamme paikallistalouksia

Rotary toteuttaa hankkeita, jotka kehittävät paikallistalouksia ja -yhteisöjä turvaamaan kunnollisen ja tuottavan työn kaikenikäisille. Vahvistamme köyhtyneissä yhteisöissä myös paikallisia yrittäjiä, etenkin naisia.