Keitä olemme

Keitä olemme

Eurajoen Rotaryklubi perustettiin vuonna 28.5.1985. Kummiklubimme on Rauma-Hauenguan Rotaryklubi. Kokoonnumme, joka maanantai lounas kokoukseen klo 17.00-18.00 Eurajoen opistolle tapaamaan toisiamme, kutsumiamme vieraita sekä edistämään yhteisöllisyyttä omalla paikkakunnallamme. Teemme yhteistyötä Eurajoen Inner Wheel kanssa.

Klubissamme on 27 jäsentä naisia ja miehiä. Kunniajäsen Pertti Tuomola. Olemme osa Rotary-piiriä 1410. Piirin 1410 alueeseen kuuluvat Ahvenanmaa, Kanta-Häme, Pirkanmaa, Satakunta ja Varsinais-Suomi. Klubeja on yhteensä 60 ja jäseniä 2 285. Alueen klubit löydät piirin sivulta tästä.

 

Yhteinen tekeminen, jolla on tarkoitus

Ensimmäisenä presidenttinä klubissa toimi Pertti Tuomola. Toiminta lähti heti varsin vauhdikkaasti liikkeelle ja ensimmäisen toimintavuotensa aikana klubi osallistui kansainväliseen nuorisovaihtoon lähettemällä yhden nuoren Australiaan sekä ottamalla yhden nuoren vastavierailulle. Nuorisovaihto onkin ollut koko klubin toiminnan kulmakivistä.

Rotaryklubimme paikalliset palveluprojektit keskittyvät nuorisovaihtoon sekä Matkalippu Tulevaisuuteen -hankkeeseen, jossa 9-luokkalaisille tarjotaan kesätyömahdollisuuksia hyvään käytökseen perustuvan kilpailun perusteella.

Pidämme arvossa kansainvälisen Rotary Internationalin ponnisteluja ja järjestön arvokasta työtä muun muassa polion hävittämiseksi maapallolta. Pelkästään tähän työhön Rotary on suunnannut runsaasti vapaaehtoisvoimaa sekä yli 1,2 miljardia US-dollaria.

 

Vaikuttava kansainvälinen verkosto

Rotary on Chicagossa 23.2.1905 perustettu kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysorganisaatio. Rotary Internationalin kotipaikka on Evanston, USA:n osavaltiossa Illinoisissa. Tunnuslauseemme on Palvelu itsekkyyden edelle (Service Above Self).

Rotaryyn kuuluu 1,2 miljoona jäsentä 35 000 klubissa yli 200 maassa. Rotary on merkittävä kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysjärjestö. Suomi on jaettu kuuteen rotarypiiriin, joista yhteen kuuluvat myös Viron klubit. Suomessa ja Virossa on yhteensä 300 klubia, joissa runsaat 10 000 rotaria.

Share This