Keitä olemme

        Keitä olemme

Rotarytoiminnan perustana ovat paikalliset rotaryklubit, jotka kokoavat yhteen samanmielisiä vaikuttajia tekemään hyvää omalla paikkakunnallaan. Uudenkaupungin Rotaryklubi on aktiivinen rotaryklubi. Kokoonnumme joka torstai kokoukseen klo 12.00 Hotelli Aquariukseen tapaamaan toisiamme, kuulemaan kiinnostavia esitelmiä ja edistämään hyvää omalla paikkakunnallamme. Käymme myös vierailemassa erilaisissa kohteissa. Tuemme kansainvälisen Rotaryn humanitaarisia projekteja, osallistumme nuorisovaihtoon ja edistämme lähiseudun hyvinvointia.

Klubimme on perustettu 20.12.1946. Klubissamme on vajaa 30 jäsentä. Olemme osa piiriä 1410

 

 

Harrastus, jolla on tarkoitus

Olemme keskittyneet nuorisovaihdon tukemiseen. Järjestämme vuosittain nuoria Rotaryn kansainväliseen nuorisovaihtoon ja vastavuoroisesti vastaanotamme yhden vaihto-oppilaan. Meidän mielestämme nuorisovaihto on mitä parhainta ruohonjuuritason kansainvälistymis- ja rauhankasvatusta.

Nuorison tukemisessa olemme olleet mukana mm. Uudenkaupungin kaupungin kanssa hankkimalla siirrettävään pumptrack-rataan huomattavan laajennusosan. Tähän nuorison tukemiseen hankimme varat Pakkahuoneen torilla sijaitsevan palvelutaulun avulla (kts. https://rotary.fi/uusikaupunki/mita-teemme/varainhankinta-ja-lahjoitukset/palvelutaulu/ )

Vanhustyö on lisäksi lähellä sydäntämme ja olemme hankkineen esim. Kuntoutus- ja arviointiosasto Kuunarille NuStep crosstrainer kuntosalilaitteen ja kotisaattohoidon mahdollisuuksien parantamiseksi siirrettävän kipupumpun.

Useana vuotena olemme osaltamme edistäneet ikäihmisten liikkuntakykyä ja terveitä elinvuosia tukemalla turvallista talvikävelyharrastusta kuivalla, valaistulla ja lämpimällä Vahterus Ringin kilometrin mittaisella sisäradalla.

Pidämme arvossa kansainvälisen Rotary Internationalin ponnisteluja ja järjestön arvokasta työtä muun muassa polion hävittämiseksi maapallolta. Pelkästään tähän työhön Rotary on suunnannut runsaasti vapaaehtoisvoimaa sekä yli 1,2 miljardia US-dollaria.

 

Vaikuttava kansainvälinen verkosto

Rotary on Chicagossa 23.2.1905 perustettu kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysorganisaatio. Rotary Internationalin kotipaikka on Evanston, USA:n osavaltiossa Illinoisissa. Tunnuslauseemme on Palvelu itsekkyyden edelle (Service Above Self).

Rotaryyn kuuluu 1,2 miljoona jäsentä 35 000 klubissa yli 200 maassa. Rotary on merkittävä kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysjärjestö. Suomi on jaettu kuuteen rotarypiiriin, joista yhteen kuuluvat myös Viron klubit. Suomessa ja Virossa on yhteensä 270 klubia, joissa 8900 rotaria.

Kokoontumistiedot

Paikka:
Hotelli Aquarius
Kullervontie 11
23500 Uusikaupunki

tai

Tapahtumissa ilmoitettu
muu kokouspaikka

Aika:
Torstaisin klo 12:00-13:00.

Kuukauden viimeinen torstai
klo 18:00-19:00 tapahtumissa
ilmoitetussa paikassa.

Tapahtumat

Share This