Ilo esitellä

Hei! Olen Salon uuden Rotary  klubin RC Reachin 3. presidentti Sirpa Stenström.

Olen pitkään kulkenut Rotary toiminnassa mukana, koska mieheni Erik Stenström on ollut Rotary jo vuodesta 1994. Olen aloittanut Rotaryn hieman erilaisella tavalla. Kulkenut Erikin mukana erilaisissa koulutuksissa ja juhlissa yli 20 vuotta, ennen kuin lähdin Rotaryksi. Erik oli kuvernööri vuonna 2017-2018 .Kävimme yhdessä San Diegossa kuvernöörikoulutuksen vuonna 2017. Tuolloin teemana oli Making A Difference.  Kuvernöörikierros on upea kokemus, jota tein Erikin kanssa tuolloin. Silloin tehtiin kierrosta ilolla, muutoksella ja toiminnalla. Saman ajatuksen toivon saamani klubiimme kokouksen sisältöön aina, kun kokoonnumme. Teimme elokuussa 2020  uudelleen Ankanuiton, jolla teemme paikallisesti hyväntekeväisyyttä, tuemme Salossa eri tavoin lapsia ja nuoria  sekä erityislapsia ja -nuoria. Tärkeänä näemme myös nuorisovaihdon, mutta tässä korona hetkessä kaikki asiat eivät ole nyt mahdollisia. Globaalisuus ja paikallinen toiminta tärkeitä isoja asioita klubissamme. Ystävyysvaihtoa (RFE) olisi mukava tehdä, mutta sekin saa nyt odottaa. Vielä sekin aika koittaa.

Itsestäni sen verran, että keräilen pingviinejä, niitä on iso joukko kerääntynyt kaappiini. Eräs Rotaryherra Intiasta, jossa olimme ystävyysvaihdossa, matkusti Austaraliaan ja lähetti sieltä minulle pingviinin. Mutta unohti kirjoittaa maan tunnuksen kuoreeseen, jonne sen lähettää. Se kulki maita ja mantuja ja löytyi kotimme postilaatikkoon puoli vuotta myöhemmin. Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan.

Kauteni teema on Rotary Opens Opportunities. Tästä on hyvä alkaa matkaa, kohti uutta.

Jos kiinnostuit klubistamme, tule moikkaa meitä, kokoonnumme kaksi kertaa kuukaudessa.

 

 

Hei, olen nuoren klubimme entinen presidentti Päivi.

Rotary-toimintaan minut houkutteli mukaan klubimme perustajat Erik ja Sirpa. Olen ollut mukana perustamiskokouksesta asti. On ollut hienoa olla luomassa jotain uutta ja vaalia sen jatkuvuutta. Paikallinen ja kansainvälinen toiminta, verkostoituminen ja hyväntekeminen yhdessä antavat paljon.

Minun kauteni vuositeema oli: Rotary yhdistää maailman.

Meitä on jo 1,2 miljoonaa. Tul sinäki mukka!

Jäsenemme Erik Stenström:

Jos Sirpa on meidän klubi-äiti, niin minä olen kyllä se klubi-isä. Meidän Rc Reac-klubin syntysanat on kirjoitettu silloin kun minusta tuli piirin Kuverööri 2017 heinäkuussa.

Olen ollut Rotary vuodesta 1994, joten pitkä ura jo takana. Tulevaisuus näyttää vielä tämän uuden klubin myötä kirkkaalta.

Pitkän urani aikana olen toiminut Someron klubin Presidenttinä 2004-2005. Olin myös piirin AG ( assistant Governor) Alueella 5 vuosina 2014-2017.

Piirin 1410 Kuvernöörinä toimin 2017-2018, tämän vuoden teemana oli: Making A Difference.

Rotary Zone 15 ARC 2018-jatkuu.

Uusimpana roolina minulla on Rotary Zone 17 RC ( Rotary Coordinator) 2019-2022 . Toimialueenani minulla on Suomen lisäksi, Ruotsi, Viro, Latvia ja Venäjä.

RC Reach Salo klubi on Salon uusin klubi, olemme saaneet hienon alun tämän klubin kanssa. Tapahtumia menneisyydessä ja tulevaisuudessa näkyvissä monenlaisia. Kannattaakin tutustua sivuihimme ja löytää tapahtumat-osiosta mitä on tulossa!

 

 

Jäsenemme Helena:

Hei!

Olen
luomu-kasvinviljelytilan emäntä, Maatilan Pellervoon juttuja tekevä
toimittaja/kuvaaja sekä pienen perheyrityksemme toimitusjohtaja.

Asun Somerolla puolisoni
Mikon kanssa, joka toimii rotarypiirimme kuvernöörinä vuosina 2021-22.

 

Jäsenemme Merja:

Hei, liityin uuteen klubiimme myös lähes alkumetreillä silloisen presidenttimme Päivin innostamana. Rotary-maailmasta en tiennyt ennen oikeastaan muuta kuin tukemisen vaihto-oppilastoiminnassa. Uusi klubi vaikutti kuitenkin kiinnostavalta ja toimintatarkoitukseltaan mielekkäältä. Ensimmäisessä kokouksessa päätin jo lähteä mukaan. Ja ensimmäinen vuosi onkin ollut tapahtumarikas ja tuonut elämään uusia ystäviä.

Yhdistystoiminta on tuttua jo laulukuoron ja golfseuran parissa toimimisesta.  Jos kiinnostuit Salo Reachin toiminnasta, älä epäröi ottaa yhteyttä. Olen mielelläni jäsenkummisi.

Terkuin, Merja

 

Jäsenemme Nina:

Moikka!

Nimeni on Nina Takatalo. Olen salolainen 37 vuotias nainen, yhden lapsen äiti ja kolmen koiran ”palvelija”(kaikessa rakkaudessa), avopuoliso sekä yrittäjä.

Asumme maalla avopuolisoni luomutilalla ja nautin siitä valtavasti, tykkään luonnosta paljon ja on mielenkiintoista seurata luomuviljelyä ja sen kehittymistä.

Olen Rc Reach Salo klubin perustajajäsen, mukaan minua pyysi Sirpa Stenström, jonka kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo MLL kuvioiden puitteissa.

Toimin ensimmäisen kauden klubimestarina ja nyt toimin nuorisovaihtoasiamiehenä. Nuorisovaihto on ollut minulle syy lähteä mukaan rotarytoimintaan. Haluan mahdollistaa nuorille turvallisen väylän vaihtoon eri puolille maailmaa. Olen itse ollut vaihto-oppilaana ja koen, että omasta kokemuksestani on paljon hyötyä tehtävässäni.

Mukavaa kun tutustuit tekstiini, nähdään ja kuullaan!

 

Jäsenemme Antti:

Olen liittynyt rotareihin, Porin Teljän klubiin, maaliskuussa 1983. Tässä ensimmäisessä klubissani olen toiminut mm. sihteerinä ja presidenttinä. Vuonna 2008 toimin silloin piirin GSE -tiimin vetäjänä kuukauden ajan USA:n Minnesotassa. Sääntöjen mukaan vetäjän piti olla kokenut rotari ja ryhmän 4 osallistujaa tai heidän vanhempansakaan eivät saaneet olla rotareita. Sittemmin kaksi tiimiläisistä on liittynyt rotareihin. GSE (Group Study Exchange) on myöhemmin muutettu pienempimuotoisemmaksi toiminnaksi.

Muutama vuosi sitten muutin Turkuun, ensisijaisena syynä omat lapset ja lapsenlapset. Sattumalta törmäsin Turun Samppalinnan klubin presidenttiin joka kysyi joko olet liittynyt johonkin turkulaiseen klubiin? Vastattuani kielteisesti hän pyysi minua jäseneksi ja suostuin. Näin meni sitten jonkin aikaa.

Toimin piirin 1410 kuvernöörinä 2014-15, RI:n presidentti oli tuolloin taiwanilainen Gary Huang ja vuositeemana ”Light-Up Rotary” (Rotary näkyväksi). Samoihin aikoihin Erik Stenström toimi AG:n roolissa ja oli ilo tutustua häneen ja vaimoonsa Sirpaan. Useiden henkilökohtaisten tapaamisten ohella tuli esille Erikin ajatus perustaa Saloon uusi klubi, Reach Salo. Erik houkutteli minua uuden klubin jäseneksi ja niinhän siinä sitten kävi! Epäröin ehkä hetken mutta ajattelin että uuden klubin keski-ikä jäisi kovin nuoreksi ja naisvaltaiseksi jos en liittyisi!

Siviilityöni olen tehnyt pääsiassa suomalaisten suuryritysten globaaleissa markkinointitehtävissä.

 

Share This