Vuositeema

Rotary Internationalin vuositeema

2021 – 2022 TEEMANA

SERVE TO CHANGE LIVES – PALVELE MUUTAT MAAILMAA

Shekha Mehta on nimennyt vuositeemakseen Serve to Change Lives: Palvele muutat maailmaa. Meidän rotareiden tehtävänä kautta yli 100-vuotisen historiamme on todellakin ollut ihmisten elämän parantaminen lukuisin eri tavoin. Mehta toteaa, että samalla kun muutamme toisten ihmisten elämää, muutamme paremmaksi myös itseämme ja omaa elämäämme.

Ohjenuorana oikeudenmukaisuus

Presidentti Shekhar Mehta toivoo rotareiden keskittävän alkavana rotarivuotena voimansa erityisesti tyttöjen elämän ja aseman parantamiseen maailmassa. Tytöille tulee tarjota mahdollisuudet koulutukseen, riittäviin resursseihin ja palveluihin sekä etenemiseen työuralla aina johtajuuteen asti. Tässä työssä rotareiden arvoja ja ohjenuoria ovat monimuotoisuus, oikeudenmukaisuus ja inhimillinen tarve liittyä osaksi erilaisia yhteisöjä.

Meitä rotareita tarvitaan tässä maailmassa, ja meitä tarvitaan lisää, koska meillä on niin tärkeitä tehtäviä. Me olemme jo onnistuneet maailmanlaajuisen yhteistyön avulla hävittämään polion lähes kokonaan. Tällä hetkellä osallistumme COVID-19-viruksen torjuntaan. Palvelemme omia paikallisia yhteisöjämme ja elinympäristöjämme. Uusin kärkiteemamme on luonnonympäristön suojeleminen.

Uskon tämän kaiken innostavan meitä. Rotarit rakastavat haasteita, Mehta toteaa.

Liedon Rotaryklubin vuositeema 2021 – 2022

Hyvinvointi ja vaikuttavuus

Kuluvan toimintakauden teemaa käsitellään eri näkökulmista. Mitä tarkoittaa jäsentemme henkilökohtainen hyvinvointi? Miten vahvistetaan klubimme toimivuutta, vireyttä ja aktiivisuutta? Miten voimme vaikuttaa ympäristömme hyvinvointiin?

1. Kaikki toiminta lähtee aina yksilön hyvinvoinnista. Kun on fyysisesti ja henkisesti hyvä olo, jaksaa osallistua ja olla aktiivinen. Kauden aikana klubikokouksissa käsitellään ravinnon ja liikunnan merkitystä ja saadaan eväitä henkiseen hyvinvointiin.
  2. Muutos on mahdollisuus. Pandemia on opettanut meille toimivien verkkokokouksien mahdollisuuden. Näin voimme toteuttaa kauempanakin vaikuttavien asiantuntijoiden esitykset.
  3. Suunnitellaan ja toteutetaan ”Hyvä ympäristöteko” -projekti.
  4. Jatketaan Vesireppu -projektia ostamalla lisätarvikepaketit kahdelle jo projektiin osallistuvalle lietolaiselle oppilaitokselle.

Toimintamme kehittyyy ja voimistuu vain klubilaisten aktiivisen toiminnan kautta.

Olemme mukana Liedon Sotaveteraanien ja vanhusten virkistäytymistoiminnassa sekä tukemassa lietolaisten nuorten kasvua kohti toimintakykyistä, hyvinvoivaa aikuisuutta.

Liedon Shell
Simpukkatie 2