Lahjoita puhetta -kampanja kerää 10 000 tuntia vapaasti puhuttua suomen kieltä. Mutta miksi koko Suomi on saatava puhumaan 10 000 tuntia? Koska yhdessä voimme opettaa puhuvat älylaitteet ja robotit oikeasti ymmärtämään suomea.

Puhuvat älylaitteet yleistyvät, mutta suomen kieltä ne raukat eivät kunnolla ymmärrä.

Pienenä kielialueena emme voi olettaa kansainvälisten teknologiajättien yksin huolehtivan suomen kielen toimivuudesta tulevaisuuden teknologioissa.

Ratkaisu on yllättävän yksinkertainen: kerätään suomalaisten puhetta ja hoidetaan homma itse! Ei tässä ennenkään ole jääty tuleen makaamaan.

Tavoitteena on kerätä 10 000 tuntia suomalaisten puhetta tekoälyn kehittäjien käyttöön. Puhepankkiin tarvitaan savolaesten viäntöä, stadin slangii, raumlaissi jaarituksi ja pohojalaasten asiaa ja tietenkin myös muualla kasvaneiden omanlaistaan suomea – Hangosta Utsjoelle kaikkien murrealueiden edustajien pulinoita mahdollisimman kirjava kattaus!

Näin tulevaisuuden tekoäly myös ihan oikeasti ymmärtää tätä meidän rikasta ja monenlaista tapaamme puhua suomea.

Puhepankin avulla hoivarobotti tulevaisuudessa hoksaa, että kyse ei ole linnuista, kun sille sanotaan, että “pitäs pestä käet”.

Voit lahjoittaa puhettasi sivulla lahjoita-puhetta tai lataamalla sovelluskaupoista mobiilisovelluksen Androidille tai iOSille.

Share This