Olemme osa piiriä 1390

Rotarypiirit

Suomessa on kuusi rotarypiiriä, joihin kuuluu Suomen lisäksi Viro. Jokaista piiriä johtaa piirikuvernööri.

Oman piirimme, Keski-Suomi, Piiri 1390:n kuvernöörinä toimintavuotena 2018–2019 on Jarmo Palukka Tampereelta Tammer Novan Rotaryklubista. Piirissä 1390 on 55 Rotaryklubia Päijät-Hämeen, Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueilta.

Kuvernöörin tukena toimivat piirineuvosto, komiteat ja toimikunnat sekä piirin eri alueiden apulaiskuvernöörit. Klubit tekevät ehdotukset kuvernööreistä, ja piirin nimeämiskomitea valitsee ehdokkaista sopivimmaksi katsomansa kuvernöörin. Tuleva kuvernööri nimitetään Rotary Internationalin maailmankonferenssissa.

Eila Parviainen on nimetty Piirin 1390 kuvernööriksi 2021-2022

Piiri järjestää klubeille useita tapahtumia vuoden aikana. Niistä tärkein on tulevien klubipresidenttien ja klubivirkailijoiden koulutusseminaari (PETS) maaliskuussa.

Piirikokous järjestetään syksyisin ja juhlava piirikonferenssi keväisin.

Piirikuvernööri vierailee kaikissa piirinsä klubeissa toimivuotensa aikana. Apulaiskuvernöörit vierailevat oman alueensa klubeissa.

Ravintola Kivi
Dilan Mathilda-sali II-kerros