Keitä olemme

Lahti-Wesijärvi Rotaryklubi on aktiivinen Lahden talousalueen yleishyödyllinen rekisteröity yhdistys. Vierailemme alueen yrityksissä ja toimipaikoissa. Tuemme Diakonialaitoksen Särö-perheitä. Teemme kansainvälisen Rotaryn humanitaarisia projekteja, osallistumme nuorisovaihtoon ja edistämme lähiseudun perheiden hyvinvointia mm osallistumalla Lahden Nuorkauppakamarin Joulupuu -keräykseen. Klubimme on perustettu 2005. Sponsoriklubimme on Lahden Rotaryklubi. Klubissamme on 29 jäsentä. Olemme osa Keski-Suomen piiriä 1390.

Wesijärvi Lahden alueen topografisessa
kartassa vuodelta 1875

Yli 11 500 sitten Lahti oli merenrantakaupunki. Salpausselkää huuhteli meri nimeltä Yoldiameri. Jääkauden jälkeen Vesijärvi oli samaa järveä Päijänteen kanssa. N. 6 000 vuotta sitten Vesijärvi kuroutui omaksi järvekseen. Vesijärvi peitti nykyisen Kisapuiston ja vanhan linja-autoaseman alueen  ja ylettyi Jalkarannantien toiselle puolelle.
Lähde: Vesijärven ystävät ry:n kotisivut

Lahti Wesijärvi -Rotaryklubin pöytästandaari

Viirin kuva-aiheena on Lahden Vesijärven satama-alue lintuperspektiivistä katsottuna. Viiri on valmistettu koivu- ja tammiviilusta, jotka on kiinnitetty vanerilevylle. Standaarin on suunnitellut Tanja Wetterstedt, joka opiskeli Lahden Muotoiluinstituutissa.

Harrastus, jolla on tarkoitus

Olemme keskittyneet nuorisovaihdon tukemiseen. Järjestämme nuoria Rotaryn kansainväliseen kokovuotiseen nuorisovaihtoon. Kesävaihto ja Leirivaihto ovat hyviä vaihtoehtoja lyhyempiin jaksoihin. Meidän mielestämme nuorisovaihto on mitä parhainta ruohonjuuritason kansainvälistymis- ja rauhankasvatusta.

Olemme ShelterBox tuki ry:n (ShelterBox Finland) perustajataho. Toimimme vastuutehtävissä tukiyhdistyksen hallitustyössä , jossa ovat kaikki Suomen rotarypiirit edustettuina.  Puheenjohtajana on klubistamme Tapio Vihersaari. Katastrofiapu ShelterBox auttaa kaikkein suurimmassa hädässä olevien perheiden majoittumisessa.

Klubimme jäsenet ovat toimineet/toimivat sekä Rotarypiirin, että Rotary Internationalin vastuunalaisissa tehtävissä.

Lahti-Wesijärven Rotaryklubin edellinen presidentti, DGN Eila Parviainen vastaanotti piirikuvernööri Jarmo Palukalta Precidential Citationin, Rotarysäätiiön standaarin piirin parhaasta vuosirahastolahjoittajaklubista ja Polio+ lahjoituksesta. Eila Parviainen toimii Lahden alueen apulaiskuvernöörinä 2019-2021.

Palkittu klubi

Membership & Development and Extension Award 2004-2005

Piirin paras Annual Fund lahjoittaja 2013-2014, 2014-2015, 2015-2016

Vuoden Pesänrakentajat kiertopalkinto 2015-2016

Presidential Citation Gold 2015-2016, 2017-2018

Pidämme arvossa kansainvälisen Rotary Internationalin ponnisteluja ja järjestön arvokasta työtä muun muassa polion hävittämiseksi maapallolta. Pelkästään tähän työhön Rotary International on suunnannut runsaasti vapaaehtoisvoimaa sekä yli 1,2 miljardia US-dollaria Rotarysäätiön kautta.

Vaikuttava kansainvälinen verkosto

Rotary on Chicagossa 23.2.1905 perustettu kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysorganisaatio. Rotary Internationalin kotipaikka on Evanston, USA:n osavaltiossa Illinoisissa. Tunnuslauseemme on Palvelu itsekkyyden edelle (Service Above Self).

Rotaryyn kuuluu 1,2 miljoona jäsentä 35 000 klubissa yli 200 maassa. Rotary on merkittävä kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysjärjestö. Suomi on jaettu kuuteen rotarypiiriin, joista yhteen kuuluvat myös Viron klubit. Suomessa ja Virossa on yhteensä 300 klubia, joissa runsaat 10 000 rotaria.

Ravintola Kivi
Dilan Mathilda-sali II-kerros