Projektit

 

Joulupuu

Joulupuu Lahti kerää lahjakortteja eriarvoisessa asemassa oleville Lahden ja Hollolan lapsille.
Lahjakortin voi ostaa kuka tahansa mistä tahansa liikkeestä, joka tarjoaa lapselle tai alle 18-vuotiaalle nuorelle sopivia lahjoja. Lahjakortit voi jättää Joulupuu Lahti -logolla merkittyihin keräyspisteisiin.
Keräyksen toteuttavat vuodesta Lahden ja Hollolan rotaryklubit. Mukana on myös Lahti-Launeen rotaryklubi. 
Avun tarpeessa olevat lapset ja nuoret tavoitetaan sosiaalitoimen, seurakunnan, Lahden Diakonialaitoksen, Lahden ensi- ja turvakodin sekä MLL Lahden kautta. Joulupuu Lahti -keräyksen projektipäällikkönä toimii Eila Parviainen.

www.lahti.joulupuu.org

Vesireppu-Lahti-Laune-rotaryklubi

 

Rotary vesireppu

ROTARY -yhteisö tukee SYKEn ja EUn Ihan Pihalla hankettaKestävän vedenkäytön EDUWATER-kouluhankkeessa ollaan nyt päivittämässä Rotarien tukemana Suomen ympäristökeskuksen kehittämää Vesireppua, jonka avulla koululaiset voivat tutkia omia paikallisvesistöjään.

Vesireppu 2021 sisältää välineet ja ohjeet, joiden avulla lähivesistön tutkiminen on helppoa ja hauskaa. Mitä näkösyvyys kertoo vesistön tilasta? Löytyykö vedestä sinilevää ja olisiko siellä turvallista uida? Entä miltä näyttää veden happitilanne?
Vesirepun tarkoituksena on kiinnostaa lapsia ympäristön tilasta ja oman lähivesistön tilasta.

Myös Lahti-Launeen Rotaryklubi on mukana projektissa.
Kuva: Satu Mälkiä Jalkarannan koululta vastaanotti tyytyväisenä klubimme lahjoittaman vesirepun, jolla tutkitaan ja tallennetaan Vesijärven tilaa.

Vesireppu-Lahti-Laune-rotaryklubi

 

DuuniExpo X Bisnespäivä

Rotary on palvelujärjestö. Toimimme tunnuslauseemme Palvelu itsekkyyden edelle (Service above self) mukaisesti paikallisesti ja maailmanlaajuisesti. Kansainvälinen humanitäärinen palvelumme toteutuu Rotarysäätiömme koordinoimana ja hyväksyttyjen kumppaneiden kanssa.

Messujen teema oli verkostoituminen ja paikka NiemiCampus.  Mukana olivat  Lahden alueen Rotaryklubit yhteistyössä ShelterBox Tuki ry:n kanssa. Osastoksi pystytimme teltan, jollaisia varusteineen järjestö toimittaa perheiden hätämajoitteiksi katastrofialueilla.

DuuniExpo2020 koordinaattorina toimii presidenttimme Pirjo Virolainen.

 

KOULUPUU hanke

Klubimme on tehnyt päätöksen, että osallistumme  kaikkien Lahtelaisten klubien  yhteiseen Koulupuu -projektiin 500 euron panostuksella.   

Piiriapurahaa on myönnetty Koulupuu projekille 3000 USD.

Apuraha ja 500 eur lahjoitukset klubeilta ovat yhteensä reilut 6000 euroa.

Tavoitteena on 10 000 euroa. Mukana ovat kaikki Lahden AG-alueen klubit ja myös RC Asikkala.

Koulupuu tukee vähävaraisista perheistä tulevien Lahden seudun (PHHYKYn alueen) nuorten toisen asteen opintoja avustamalla kirjojen, tietokoneiden ja muiden opiskelutarvikkeiden hankinnassa. Ensisijaisesti kohteena ovat opintonsa aloittavat, toissijaisesti jo pidemmälle opinnoissaan ehtineet. Tuki kohdennetaan niihin nuoriin, joita ei kyetä auttamaan toimeentulotuen kautta.

 

Joulupuukeräys

Joulupuukeräyksellä jouluiloa lahtelaisille ja hollolalaisille haastavissa oloissa eläville lapsille

Olemme lahtelaisten rotaryklubien kanssa mukana perinteisessä Joulupuu-keräyksessä, joka järjestettiin Lahdessa vuonna 2018 jo 18. kerran. Keräyksellä hankitaan joululahjalahjoituksia lahtelaisille ja hollolalaisille lapsille, jotka ovat lastensuojelun piirissä, huostaan otettuna, sijaisperheessä, lastenkodissa tai muutoin perhetilanteen vuoksi jäisivät ilman Joulupukin tuomisia.

Keräyksen järjestävät Lahden 4H-yhdistys ry, Lahden Rotaryklubit ry ja Lahden Nuorkauppakamari ry. Keräykselle nimetään vuosittain oma paikallinen kummi.

Lahjat koordinoidaan saajille PHHYTY:n, Lahden seurakuntayhtymän ja LAMK sosiaalialan yhteistyönä. Erityisesti pyritään auttamaan sosiaalitoimen asiakasperheiden lapsia.

Lahjoittajat osallistuvat keräykseen viemällä lahjan pääjoulukuusen juurelle Lahden Kauppahalliin tai vaihtoehtoisesti Lahdessa, Hollolassa ja Nastolassa sijaitsevien sivukuusien juurelle. Sivukuusipaikkoja tukevat paikalliset yritykset.

Kuusen viereltä löytyy tyhjiä pakettikortteja, joihin voi itse kirjoittaa, minkä ikäiselle tytölle tai pojalle lahja lahjoittajan mielestä soveltuu.

Joulupuu-keräyksen ideana on lahjoittaa lapsille uusi ja käyttämätön lahja. Rahalipasta ei ole käytössä. Lahja voi olla pieni tai suuri, edullinen tai hieman arvokkaampi – kaikki lahjat otetaan ilolla vastaan. Joulupuun mahdollistaman lahja-avun tarve on suuri, ja apua myös halutaan antaa. Vuosien saatossa lahtelaiset ovat osoittaneet, että heillä on aitoa joulumieltä!

www.facebook.com/joulupuulahti
www.instagram.com/joulupuulahti

 

 

Rotaryt avustivat Lahden alueen dialyysipotilaita

Lahden alueen neljä rotaryklubia (Lahden, Lahti-Launeen, Lahti-Mukkulan ja Hollola-Salpakankaan rotaryklubit) ovat lahjoittaneet Päijät-Hämeen munuais- ja maksayhdistykselle munuaispotilaiden hoitoon soveltuvan erikoisvalmisteisen kuntopyörän Päijät-Hämeen keskussairaalan dialyysiosastolle. Rotary-klubien yhteinen hyväntekeväisyysprojekti sai alkunsa Päijät-Hämeen munuais- ja maksayhdistys ry:n aloitteesta ja rotaryt lähtivät innolla mukaan projektiin, jolla voidaan konkreettisesti auttaa oman alueen ihmisiä. Projektin lahjoitussumma on yhteensä 3980 euroa ja kuntopyörän lisäksi sillä hankitaan osastolle kaksi tablet-tietokonetta.
Hemodialyysihoitoa saavat potilaat käyvät hoidoissa Päijät-Hämeen keskussairaalassa kolme kertaa viikossa ja hoito kestää kerrallaan 4-5 tuntia. Hoito on potilaille erittäin sitovaa ja hankaloittaa monella tavalla arkirutiineja. Päijät-Hämeen keskussairaalan dialyysiosaston ylilääkäri Seppo Ojanen kertoo: ”Kuntopyörä tehostaa erinomaisesti potilaiden kuntoutusta, koska se parantaa potilaiden verenkiertoa ja potilaat voivat käyttää kuntopyörää hoidon aikana sairaalassa. Hoitotoimenpiteen jälkeen potilaat ovat usein huonovointisia ja väsyneitä, jolloin kuntoilu kotona jää vähemmälle.”

Kuvassa: vas. Essi Alaluukas (Laune), Lea de Carvalho (Lahti), Jussi Niemi, Seppo Ojanen, Sirpa Kosola, Eija Vanhalakka ja Urpo Loihuranta

Lahjakirjan vastaanotti osastonhoitaja Jussi Niemi. Hän kiitti lämpimästi lahjoituksen tehneitä tahoja ja henkilöitä. Tässä taloustilanteessa vastaavan laitteen hankinta olisi vienyt sairaalalta vuosia. Fysioterapeutti Teijo Kulmala kertoi ja esitteli laiteen käyttöä yhdessä osastonhoitaja Jussi Niemen kanssa: ”Laite tulee todelliseen tarpeeseen ja päivittäiseen käyttöön. Kuntouttavaa toimintaa voidaan laitteen myötä tarjota kaikille 60 hoidettavalle potilaalle. Kuntoutus ja lihasvoimien vahvistaminen on erittäin tärkeää dialyysipotilaille. Koska laiteessa on monipuoliset säätö- ja harjoitusmahdollisuudet, laitteella voidaan harjoittaa niin käsiä kuin jalkoja tarpeen mukaan. Sitä voivat hyödyntää myös henkilöt, joiden jokin raaja on toimintakyvytön, koska laite tarvittaessa auttaa moottorin avulla liikettä. Tällöin nivelien liikkuvuus pysyy paremmin yllä.”
Rotaryklubit keräsivät lahjoitetut varat järjestämällä hyväntekeväisyyshuutokaupan ja osa varoista saatiin Rotarysäätiöltä.


 

Osallistumme myös lähiklubien kanssa yhteisiin projekteihin.
 

Kokoontumistiedot

Paikka:
HUOM! Uusi paikka:
Ravintola Taivaanranta
Rautatienkatu 13, Lahti
Kellarikabinetti
tiistaisin klo 17.00-18.30

Aika:
Pääsääntöisesti joka toinen tiistai klo 17.00-18.30

Tapahtumat

Share This