Keitä olemme

Keitä olemme

Kallaveden Rotaryklubi on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yleishyödyllinen harrastejärjestö. Kokoonnumme joka torstai: parillisilla viikoilla päivälliskokoukseen klo 16.30-18.00 Ravintola Käskynkkään tapaamaan toisiamme, kuulemaan kiinnostavia esitelmiä ja edistämään hyvää omalla paikkakunnallamme. Voit vapaasti tulla tutustumaan porukkaamme (sitoutumatta). Käymme myös vierailemassa erilaisissa yrityksissä ja muissa kohteissa, yleensä parittomilla viikoilla. Tuemme kansainvälisen Rotaryn humanitaarisia projekteja, osallistumme nuorisovaihtoon ja edistämme lähiseudun hyvinvointia. Voit päästä mukaan täyttämällä jäsenhakemuksen

Klubimme on perustettu 5.11.1969. Kummiklubimme on Puijon Rotaryklubi (Kuopio). Klubissamme on yli 30 jäsentä. Olemme osa Rotarypiiriä 1430.

 

Harrastus, jolla on tarkoitus

Olemme keskittyneet nuorisovaihdon tukemiseen. Järjestämme nuoria Rotaryn kansainväliseen nuorisovaihtoon. Tarjolla on useita eri muotoja vaihdolle, koko lukuvuoden kestävistä vaihto-ohjelmista aina kahdenkeskiseen kesävaihtoon tai leirivaihtoon. Meidän mielestämme rotarien nuorisovaihto on mitä parhainta ruohonjuuritason kansainvälistymis- ja rauhankasvatusta. Vaihdosta palanneet nuoret jatkavat usein yhteydenpitoa myös Rotex verkostossa, vaikka henkilökohtaiset kontaktit ovatkin tärkein yhteistyön muoto vaihtovuosien jälkeen. Myös vaihtarien ylläpitoon osallistuneet perheet ovat kokeneet kansainvälisten ystävyyssuhteiden merkityksen. 

Nostamme myös esiin tärkeitä sosiaalisia kehittämistarpeita. Olemme korostaneet tasa-arvon tärkeyttä sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Panostamme jatkossa mm. tyttöjen ja lasten silpomisen lopettamiseen yhdessä muiden klubien ja ulkopuolisten järjestöjen sekä alan asiantuntijoiden kanssa.

Pidämme arvossa kansainvälisen Rotary Internationalin ponnisteluja ja järjestön arvokasta työtä muun muassa polion hävittämiseksi maapallolta. Pelkästään tähän työhön Rotary on suunnannut runsaasti vapaaehtoisvoimaa sekä yli 1,2 miljardia US-dollaria.

 

Vaikuttava kansainvälinen verkosto

Rotary on Chicagossa 23.2.1905 perustettu kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysorganisaatio. Rotary Internationalin kotipaikka on Evanston, USA:n osavaltiossa Illinoisissa. Tunnuslauseemme on Palvelu itsekkyyden edelle (Service Above Self). Haluatko olla osa järjestöä, toimita meille jäsenhakemus, ole hyvä.

Rotaryyn kuuluu 1,2 miljoona jäsentä 35 000 klubissa yli 200 maassa. Rotary on merkittävä kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysjärjestö.

Suomi on jaettu viiteen rotarypiiriin, joista yhteen kuuluvat myös Viron klubit. Suomessa ja Virossa on lähes 300 klubia, joissa runsaat 10 000 rotaria. Aikuisille tarkoitettujen klubien lisänä toimii muutamia nuorten Rotaract klubeja sekä lapsille RotaKids ryhmät. 

Kuopio-Kallavesi Rotaryklubin esite

Kokoontumistiedot

Paikka:
Ravintola Käskynkkä
Soikkokuja 12
70780 Kuopio

Aika:
Torstai klo 17-18, ruokailu 16-17, aulaparlamentti klo 16 alkaen.
Thursday from 5 PM to 6 PM, dinner in the restaurant at 4 PM.

Pyrimme järjestämään vierailuja yrityksiin (torstaisin) noin klo 16.30 ellei toisin ilmoiteta.
Thursdays we try to organize visits to the companies of the Kuopio area.

Tapahtumat

Ei tapahtumia.
Share This