Nuorisovaihto

Rotarien yksi näkyvimmistä ohjelmista on nuorisovaihto. Vuosittain yli 8000:lle nuorelle maailmassa tarjoutuu mahdollisuus tutustua Rotary-järjestön välityksellä vieraaseen kulttuuriin muutaman viikon, kuukauden tai kokonaisen kouluvuoden ajan.

Rotaryn nuorisovaihto-ohjelma on turvallinen ja edullinen. Turvallisuus perustuu kaikkien ohjelmaan osallistuvien osapuolien perehdytykseen ja koulutukseen sekä vapaaehtoistoimijoista rakentuvaan turvaverkkoon. Isäntäperheet tai Rotary- klubi eivät saa korvausta oppilaan ylläpidosta tai majoittamisesta.

Nuorisovaihdon tuloksena syntyy usein vuosikausia kestäviä kansainvälisiä ystävyyssuhteita vaihdossa mukana olleiden henkilöiden ja perheiden kesken.

Rotaryn kautta voit päästä  kesävaihtoon, leirivaihtoon tai vuosivaihtoon.

Kesävaihto (family to family exchance)

Koe mielenkiintoinen ja ikimuistettava kesä vieraassa kulttuurissa! Rotaryn kesävaihdon kautta lähdet ulkomaisen perheen vieraaksi muutamaksi viikoksi ja tuot mukanasi isäntäperheen nuoren omaan kotiisi vastaavaksi ajaksi.

Saat tutustua uuteen kulttuuriin ja saat käyttää koulussa oppimaasi kielitaitoa käytännössä. Vaihdon pituus voi vaihdella parista viikosta aina kuuteen viikkoon asti, normaalin pituuden ollessa 4 + 4 viikkoa.

Rotaryn kesävaihto-ohjelmassa sinulla on lähettävä Rotary- klubi omalla kotipaikkakunnallasi ja vastaanottava Rotary-klubi kohdepaikkakunnalla.

Kesävaihdon kohdemaat sijaitsevat pääasiassa Amerikassa, Euroopassa ja Afrikassa. Pohjois-Amerikkaan (USA ja Kanada) suuntautuviin vaihtomatkoihin kuuluu muutaman päivän maaohjelma koulutuksineen New Yorkissa ennen isäntäperheeseen sijoittumista. Menomatka New Yorkiin tehdään Rotary -saattajan johdolla ryhmässä.

LUE LISÄÄ 

Leirivaihto

Lähde teemaleirille Eurooppaan ja saa uusia ystäviä! Rotaryn nuorisovaihdon leirit antavat mahdollisuuden osallistua kiinnostavan teeman mukaiselle leirille.

Leirejä järjestetään pääsääntöisesti Euroopan alueella, mukaan lukien Turkki ja Israel, sekä Etelä-Afrikassa ja Kanadassa. Kestoltaan leirit ovat 2 – 3 viikkoa, jolloin varsinainen leiri kestää noin viikon ja leirin yhteyteen sijoittuva perhemajoitusjakso toisen viikon. Rotaryn teemaleirejä järjestetään myös liikuntarajoitteisille nuorille. Tietoa eri maissa järjestettävistä leireistä saat tästä. Tietoja leireistä päivitetään jatkuvasti.

LUE LISÄÄ

Vuosivaihto

Lähde kulttuurivaihtoon ulkomaille! Tutustut paikalliseen elämään ja opit uuden kielen. Vuosivaihto-ohjelma tarkoittaa kouluvuotta ulkomailla.
16-17-vuotias nuori saa mahdollisuuden opiskella kohdemaassa toisen asteen oppilaitoksessa.

Vaihtovuoden aikana oppilaat ovat yleensä 2-3 isäntäperheessä, jolloin heillä on erinomaiset mahdollisuudet tutustua sekä perheiden että uusien koulukavereiden kautta vieraan maan elämään, kulttuuriin ja kieleen. Vastaanottavat rotarit järjestävät ohjelmaa, retkiä ja tapaamisia, joihin vaihto-oppilaat osallistuvat. Isäntämaan Rotary- klubi vastaa koulunkäyntiin liittyvistä kustannuksista ja maksaa oppilaille kuukausittain taskurahaa.

LUE LISÄÄ

Kiinnostuitko nuorisovaihdosta?

Hakuaika seuraavan vuoden vaihtoihin on hakuvuotta edeltävänä syksynä. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä klubimme nuorisoasiamieheen ja kysy lähetämmekö vaihto-oppilaan tulevana vuonna.

Kysy rohkeasti lisää Rotaryn nuorisovaihdosta!

Kokoontumistiedot

Paikka:
Kokemäen Seuratalo
Seuratalonrinne 7
32800 KOKEMÄKI

Aika:
Tiistaisin klo 17.30

Ajankohtaista

Tapahtumat

Ei tapahtumia
Share This