Keitä olemme

Jäsenyys Kokemäen rotaryklubissa on toveruutta, joka tekee toiminnastamme iloisen asian.

Kokemäen rotaryklubin jäsenistö koostuu eri ammattiryhmiä edustavista ja eri-ikäisistä henkilöistä. Jäsenet edustavat klubissa omaa ammattikuntaansa luokitteensa mukaisesti ja tuovat ammattitaitoaan, omaa näkemystään ja elämänkokemustaan klubitoimintamme kehittämiseksi.

Jäseniltämme edellytetään mm. hyvää mainetta ja palveluhenkisyyttä. Jäsenhankintamme tapahtuu kutsumismenettelyllä.

Rotary toteuttaa toimissaan humanitääristä palvelua sekä kotimaassa että maailmanlaajuisesti monin eri tavoin.

Mikä on Rotary

Rotary on eettisellä pohjalla toimiva kansainvälinen palvelujärjestö, joka toimii yli 200 maassa. Jäseniä sillä on yli 1,2 miljoonaa. Suomessa ja Virossa on noin 270 rotaryklubia ja rotareita niissä on yhteensä noin 8900.

Rotarytoiminnan perustana ovat paikalliset rotaryklubit, jotka kokoavat yhteen samanmielisiä vaikuttajia tekemään hyvää omalla paikkakunnallaan. Klubit kutsuvat jäsenikseen paikkakuntiensa hyvämaineisia ammattimiehiä ja -naisia. Klubeilla on säännölliset kokoontumisajat, joissa eri ammattiryhmistä koostuvat jäsenet pitävät esitelmiä ajankohtaisista aiheista tai kutsuvat ulkopuolisia puhujavieraita.

Rotary tunnetaan maailmanlaajuisesta nuorisovaihdosta ja nuorten johtajien koulutuksesta. Lähes jokaisella suurehkolla paikkakunnalla Rotary järjestää vuosittain paikallisen nuoren vaihto-oppilasvuoden ja ottaa vastaan nuoren jostain päin maailmaa.

Rotaryn näkyvin projekti on polion poistaminen maapallolta. Rotary on kerännyt rahaa ja tehnyt työtä vuodesta 1985 PolioPlus-hankkeessa. Tavoitteena on rokottaa kaikki maailman lapset poliota vastaan. Yhteistyökumppaneina tässä työssä ovat mm. Maailman terveysjärjestö WHO, Rotary International, USA:n terveysviraston osa ja YK:n lastenrahasto sekä monet valtiot. Myöhemmin tärkeäksi yhteistyökumppaniksi on tullut myös Bill ja Melinda Gatesin säätiö.

Mittavan kampanjan ansiosta poliotapaukset ovat vähentyneet maailmassa yli 350 000 tapauksesta vuodessa lähes nollaan.

Lue lisää Rotarysta Perustietoa Rotarysta 2022–2023 -julkaisusta.

Kokoontumistiedot

Paikka:
Kokemäen Seuratalo
Seuratalonrinne 7
32800 KOKEMÄKI

Aika:
Tiistaisin klo 17.30

Ajankohtaista

Tapahtumat

Ei tapahtumia
Share This