Varainhankinta ja lahjoitukset

Varainhankinta ja lahjoitukset

Rotaryklubimme on mukana sekä paikallisessa että maailmanlaajuisessa palvelutyössä eri tavoin.

Lahjoitamme varoja humanitäärisiin projekteihin Rotarysäätiön kautta. Rotarysäätiö tukee lukuisten projektien avulla äitien ja lasten terveyden kohentamista ja sairauksien ehkäisyä ja hoitoa. Säätiö edistää koulutusta ja lukutaitoa, vahvistaa rauhantyötä sekä kasvattaa paikallistalouksia ja yhteisöjä. Rotarysäätiö edistää puhtaan veden saantia ja hygieniaosaamista siellä missä tälle on tarvetta.

Klubimme osallistuu myös rotareiden aloitteesta käynnistyneeseen työhön polion poistamiseksi maailmasta henkilökohtaisin lahjoituksin ja projektien avulla. Rotarit ovat tehneet työtä villin polioviruksen poistamiseksi jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Nykyään villin polioviruksen vuoksi sairastuu vuosittain enää muutamia kymmeniä lapsia, kun projektin alkuvaiheessa luvut olivat jopa 350 000 lasta vuodessa. Tänä päivänä tähän kotoperäiseen polioon sairastuneet lapset asuvat yleensä vaikeakulkuisilla seuduilla mm. Afganistanissa. Rotarit ovat antaneet lupauksensa saattaa projekti päätökseen, joten myös meidän klubimme osallistuu omalla panoksellamme tähän työhön niin kauan, kun tämä rotareiden antama lupaus on täytetty.

Omia varainhankintaprojektejamme ovat olleet mm. Tsemppiryhmän toimintaan eri tavoin hankitut varat, ja esim. Tsemppi Bike Tourin tuotoista lahjoitimme 1000 euroa Kauhavan nuorisovaltuustolle.

Tsemppilenkki-tapahtumalla kerättiin varoja Tsemppiryhmän toimintaan. Tsemppiryhmä-idean äiti ja projektin vetäjä Anne Kujanpää kuvassa toinen oikealta.

 

Toisinaan maailmalla tapahtuvat katastrofit vaativat nopeaa toimintaa, esimerkiksi Nepalin maanjäristys huhtikuussa 2015. Tuolloin järjestimme pikaisesti hyväntekeväisyyselokuvanäytöksen Y-Kinossa kerätäksemme varoja Shelter Boxiin. Tapahtuma oli erittäin onnistunut ja saimme varoja yhteen boxiin. Toisen boxin lahjoitimme suoraan klubin omista varoista.

Rotarysäätiöseminaarissa Seinäjoella 2017 saimme tutustua myös Shelter Boxin sisältöön.

Vastaavia varainhankintatempauksia järjestämme aina tarpeen vaatiessa ja tilaisuuden tullen, esimerkiksi yhteistyössä jonkun muun yhdistyksen tai yhteisön kanssa.

 

Kokoontumistiedot

Paikka:
Härmän Kuntokeskus
Vaasantie 22
62375 Ylihärmä

Aika:
Joka toinen keskiviikko klo 18.00-19.00
(parittomat viikot)

Tapahtumat

Ei tapahtumia
Share This