Vuositeema

Rotary Internationalin vuositeema

Serve to Change Lives: Palvele muutat maailmaa

Intialainen Shekhar Mehta aloitti oman vuotensa 20212022 Rotary Internationalin presidenttinä heinäkuun alussa.

Mehta on nimennyt vuositeemakseen Serve to Change Lives: Palvele muutat maailmaa. Meidän rotareiden tehtävänä kautta yli 100vuotisen historiamme on todellakin ollut ihmisten elämän parantaminen lukuisin eri tavoin. Mehta toteaa, että samalla kun muutamme toisten ihmisten elämää, muutamme paremmaksi myös itseämme ja omaa elämäämme.

Ohjenuorana oikeudenmukaisuus

Presidentti Shekhar Mehta toivoo rotareiden keskittävän alkavana rotarivuotena voimansa
erityisesti tyttöjen elämän ja aseman parantamiseen maailmassa. Tytöille tulee tarjota
mahdollisuudet koulutukseen, riittäviin resursseihin ja palveluihin sekä etenemiseen työuralla aina johtajuuteen asti. Tässä työssä rotareiden arvoja ja ohjenuoria ovat monimuotoisuus,
oikeudenmukaisuus ja inhimillinen tarve liittyä osaksi erilaisia yhteisöjä.

Meitä rotareita tarvitaan tässä maailmassa, ja meitä tarvitaan lisää, koska meillä on niin tärkeitä tehtäviä. Me olemme jo onnistuneet maailmanlaajuisen yhteistyön avulla hävittämään polion lähes kokonaan. Tällä hetkellä osallistumme COVID19viruksen torjuntaan. Palvelemme omia paikallisia yhteisöjämme ja elinympäristöjämme. Uusin kärkiteemamme on luonnonympäristön suojeleminen.

Uskon tämän kaiken innostavan meitä. Rotarit rakastavat haasteita, Mehta toteaa.

Kauhava Härmät Rotaryklubin vuositeema

Rotaryvuonna 2021-2022 klubillamme on edelleen teemana kiusaamisen vastustaminen. Syksyllä 2020 polkaisimme käyntiin MINÄ EN KIUSAA -kampanjan, jolla pyritään ehkäisemään kaikenlaista kiusaamista. Kampanjaan haastetaan mukaan yksityisiä ja yhteisöjä ja sitä on tarkoitus jatkaa useampi vuosi. Kampanjatuotteita kiusaamisen vastustamiseksi voi tilata netistä.

Härmän Kuntokeskus
Vaasantie 22