Nuorisovaihto

Nuorisovaihto

Rotaryn nuorisovaihto on turvallinen ja usein varsin edullinen tapa lähteä ulkomaille vaihto-oppilaaksi.  Rotaryn nuorisovaihto on sertifioitua ja valvottua. Nuorta sitovat rotareiden ohjeet ja säännöt, se on osa turvallisuutta. Nuori ja hänen perheensä koulutetaan vaihtovuoden vaatimuksiin ennen nuoren lähtöä.

Vastaanottava perhe ottaa nuoren perheenjäsenekseen. Vastaanottava rotaryklubi huolehtii mm. saapuvan vaihto-oppilaan koulukustannuksista. Nuori saa myös pientä kuukausirahaa rotaryklubiltaan. Perhe ei saa rahallista korvausta nuoren ylläpidosta.

Suomeen saapuville vaihto-oppilaille tarvitaan isäntäperheitä. Nuori on vaihtovuoden aikana yleensä kolmessa perheessä, noin neljä kuukautta jokaisessa. Kun haluat tarjota turvallisen kodin Suomeen saapuvalle nuorelle, ota yhteyttä klubimme nuorisovaihtoasiamieheen. 

Kun rotaryklubi ottaa vastaan ulkomaisen vaihto-oppilaan, se tarkoittaa samalla, että meiltä vastavuoroisesti pääsee nuori ulkomaille. Ulkomailla koulunkäynti ei suinkaan aina ole oppilaalle ilmaista, mutta nuoren vastaanottava rotaryklubi vastaa näistäkin kustannuksista. Meiltä lähtevä nuori saa kohdemaassaan samat edut ja huolenpidon kuin maahamme saapuva nuori. 

Kysy myös kesä- ja leirivaihdosta! Alla yhteystiedot.

Kiinnostuitko nuorisovaihdosta?

Rotaryn kautta voit päästä vuosivaihtoon, kesävaihtoon tai leirivaihtoon. Näistä eri vaihtomuodoista voit  lukea lisää Suomen Rotaryn nuorisovaihdon sivuilta. Hakuaika seuraavan vuoden vaihtoihin on hakuvuotta edeltävänä syksynä. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä klubimme nuorisoasiamieheen ja kysy lähetämmekö vaihto-oppilaan tulevana vuonna.

Kysy rohkeasti lisää Rotaryn nuorisovaihdosta!
Klubimme nuorisovaihtoasiamies: Juhana Kurki (050 4018 363) tai (juhana.kurki(at)telemail.fi)

Tänä vuonna meiltä on lähtenyt Iira Heikkinen vaihto-oppilaaksi Saksaan. Alla Iira kertoo itsestään ja vaihdostaan:

Moi! Olen Iira Heikkinen. Valmistuin keväällä Lyseon peruskoulusta ja lähden 2023-2024 vaihto-oppilaaksi Saksan Oldenburgiin. Opiskelen Altes Gymnasium Oldenburgissa. Ensimmäisessä hostperheessäni on äiti, isä sekä 13- ja 16-vuotiaat tyttäret, joista vanhempi on vaihdossa Arizonassa. Saksaa olen opiskellut ala-asteella, joten alkeet on hallussa, mutta toivottavasti opin kielen vaihtovuoden aikana. 

 Vaihtoon lähtö tuntuu vielä epätodellista, mutta odotan vaihtovuotta todella innolla ja on hienoa, että olen saanut tämän mahdollisuuden.

Kesällä 2023 meille tuli vuodeksi vaihtoon Julia Largot Ranskasta. Julia on 16-vuotias pianonsoittoa, taiteita ja valokuvausta harrastava nuori. Aikaisemmin Julia on harrastanut myös käsipalloa.

 

Kokoontumistiedot

Paikka:
Ravintola Local Bistro
Kauppakatu 32
80100 JOENSUU

Aika:
Parillisten viikkojen perjantait.
Lounas alkaen klo 11.00
Kokous klo 12.00-13.00

Tapahtumat

Ei tapahtumia.
Share This