Meitä oli upea joukko tutustumassa Toijala Worksin uuteen tehtaaseen. Tiedämme nyt, että toimitusjohtaja Pasi Kannisto oli isäntänämme viimeistä kertaa, sillä hän jää eläkkeelle 31. toukokuuta. Uutena toimitusjohtajana aloittaa 1. kesäkuuta kurottajaliiketoiminnan johtajana tällä hetkellä työskentelevä Juha Manninen. Kannisto tulee toimineeksi Worksin palveluksessa 34 vuotta, joista viimeiset 18 vuotta toimitusjohtajana. Useamman kerran olen hänen kanssaan vanhan tehtaan läpi kulkenut, milloin uutta konetta ihmettelemään milloin kurottajan valmistumista tai puolustusvoimien tilausta katsomaan.

Toijala Works on tänään iskussa. Uusi moderni tehdas mahdollistaa mm. työn tuottavuuden lisäämisen. Kaikki on uutta, haalareista ja rukkasista alkaen. Tehdas toimii Akaassa Toijalassa ja Viialassa. Hitsausta tehdään myös Hämeenlinnassa. Liikeideana on toimia teknologiateollisuuden järjestelmätoimituksiin erikoistuneena sopimusvalmistajana/konepajana. Liikevaihto on noin 48 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa 200. Osaavaa työvoimaa on vaikea saada Suomesta, niinpä Worksin palveluksessa on hitsareita mm. Puolasta. Konepajan oma tuote puukurottaja. Toijala Worksin asiakkaina ovat mm. Sandvik, Robonic, John Deere, G Turf Gamechanger, Tana ja Puolustusvoimat.

Toijala Worksin juuret ovat 1930-luvulla, jolloin Valkeakoskella toimi E. Virtasen peltisepänliike. Vuonna 1959 syntyy Toijalan Teräsvalmiste ja Veljekset Virtanen. Uusi tehdas valmistuu Toijalaan 1960.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

oukossamme useita konepajayrityksissä toimineita mukana.

Share This