Kuulimme kiinteistövälittäjä Anne Tuusan mainion katsaukset välitysbisneksestä Akaassa ja laajemminkin.Pirkanmaan Asuntoykkönen on toiminut Akaassa nyt vuoden. Pirkanmaalla tapahtuvan huoneisto- ja omakotivälityksen lisäksi toimisto hoitaa myös yritysten toimitila-arviointeja AKA-arvioitsijana koko maassa. Viimeisimpänä Asuntoykkösen tuotevalikoimaan ovat tulleet yksilölliset rakentamisen suunnittelupalvelut.

Asuntokauppa on aina alkuvuodesta hiljaisempaa, niin nytkin. Uusien kohteiden myynti on ”sakannut”, vuonna 2024 ollaan viime vuodesta jäljessä 10 prosenttia. Suomeen on rakennettua asuntoja (pieniä), jotka eivät käy kaupaksi. Perheasunnot puuttuvat.Vanhojen kohteiden hinnat ovat laskeneet hieman, mitään radikaalia pudotusta ei kuitenkaan ole ollut. Myyntiajat ovat pidentyneet. Odotuksena edelleen on, että korot laskevat

Akaaseen halutaan muuttaa, jopa Tampereen Vuoreksesta. Ihannekohteena pidetään maalämmöllä lämpiävää hirsitaloa lähellä koulua. Hinta, asumisväljyys, hyvät kulkuyhteydet (VR), toimivat peruspalvelut kiinnostavat. Kaupungin on oltava jatkossakin viihtyisä ja turvallinen. Myytyjen kohteiden neliöhinnat 1259 euroa kerrostaloissa ja 1667 neliötä omakotitaloissa.

Anne esitteli kiinteistönvälitystoimintaan liittyen mm. Akaan vetovoimatekijöitä. Leskirouva oli investoinut uuteen tv-ruutuun – kiitokset heille.

Share This