Nuorisovaihto

Nuorisovaihto

Rotaryn nuorisovaihto on turvallinen ja usein varsin edullinen tapa lähteä ulkomaille vaihto-oppilaaksi.  Rotaryn nuorisovaihto on sertifioitua ja valvottua. Nuorta sitovat rotareiden ohjeet ja säännöt, se on osa turvallisuutta. Nuori ja hänen perheensä koulutetaan vaihtovuoden vaatimuksiin ennen nuoren lähtöä.

Vastaanottava perhe ottaa nuoren perheenjäsenekseen. Vastaanottava rotaryklubi huolehtii mm. saapuvan vaihto-oppilaan koulukustannuksista. Nuori saa myös pientä kuukausirahaa rotaryklubiltaan. Perhe ei saa rahallista korvausta nuoren ylläpidosta.

Suomeen saapuville vaihto-oppilaille tarvitaan isäntäperheitä. Nuori on vaihtovuoden aikana yleensä kolmessa perheessä, noin neljä kuukautta jokaisessa. Kun haluat tarjota turvallisen kodin Suomeen saapuvalle nuorelle, ota yhteyttä klubimme nuorisovaihtoasiamieheen. 

Kun rotaryklubi ottaa vastaan ulkomaisen vaihto-oppilaan, se tarkoittaa samalla, että meiltä vastavuoroisesti pääsee nuori ulkomaille. Ulkomailla koulunkäynti ei suinkaan aina ole oppilaalle ilmaista, mutta nuoren vastaanottava rotaryklubi vastaa näistäkin kustannuksista. Nuori saa myös samat edut ja huolenpidon kuin maahamme saapuva nuori.

Kiinnostuitko nuorisovaihdosta?

Rotaryn kautta voit päästä vuosivaihtoon, kesävaihtoon tai leirivaihtoon. Näistä eri vaihtomuodoista voit  lukea lisää Suomen Rotaryn nuorisovaihdon sivuilta. Hakuaika seuraavan vuoden vaihtoihin on hakuvuotta edeltävänä syksynä. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä klubimme nuorisoasiamieheen ja kysy lähetämmekö vaihto-oppilaan tulevana vuonna.

Kysy rohkeasti lisää Rotaryn nuorisovaihdosta!
Klubimme nuorisovaihtoasiamies: eira.kasper@hotmail.com

Rotareiden järjestämään nuorisovaihtoon haetaan lukion ensimmäiseltä luokalta ja sinne lähdetään seuraavan vuoden syyskesällä. Paikallinen klubi valitsee lähtijän nuoren omien ansioiden perusteella.

Vuosivaihtoon on haettava klubin nuorisovaihtoasiamiehelle osoitetulla vapaamuotoisella hakemuksella syyskuun loppuun mennessä. Hakemuksessa nuori kertoo itsestään, vanhemmistaan ja kodistaan, harrastuksistaan ja koulumenestyksestään sekä siitä, miksi hän haluaa vaihtoon. Kohdemaata ei valita vielä tässä vaiheessa, mutta nuori voi kertoa, mitkä maat häntä kiinnostaisivat ja miksi. Älä unohda yhteystietojasi hakemuksesta.

Kaikki hakemuksensa jättäneet ja heidän vanhempansa kutsutaan haastatteluun lokakuun alkupuolella. Haastattelujen jälkeen klubi valitsee oman ehdokkaansa ja lähettää hänen tietonsa piirin hyväksyttäviksi. Jos piiri hyväksyy hänet, hän pääsee vaihtoon. Hän täyttää marras-joulukuun aikana lopullisen englanninkielisen hakemuslomakkeen netissä. Kohdemaa varmistuu vasta kevätlukukaudella.

Vuosi opiskelijavaihdossa on unohtumaton elämys.

Kiinnostaako isäntäperheenä toimiminen?

Mikäli olet kiinnostunut isäntäperheenä toimimisesta, ota yhteyttä klubimme nuorisovaihtoasiamieheen (yhteystiedot yllä). Tarvitsemme vuosittain muutamia isäntäperheitä, jotka pystyvät ottamaan vaihto-opiskelijan perheenjäsenekseen 4-6 kuukauden ajaksi. Tarjoamme isäntäperheille tarvittavaa tukea ja perehdytystä. Samalla pääset tutustumaan rotarytoimintaan läheisesti ja saat perheellesi ikimuistoisen kokemuksen.

Kokoontumistiedot

Paikka:
Wanda's Kitchen & Lounge
Liesikuja 5
01600 Vantaa

Aika:
Maanantaisin klo 17.00-18.30

Tapahtumat

Ei tapahtumia
Share This