Keitä olemme

Keitä olemme

iRauma Hauenguan Rotaryklubi on vireä rotaryklubi, jolla on monipuolista toimintaa. Kokoonnumme lähes joka maanantai kokoukseen klo 17.00-18.00 Ravintola Savilaan tapaamaan toisiamme ja ruokailemaan, samalla kuulemme kiinnostavia esitelmiä ja voimme edistää hyvää omalla paikkakunnallamme. Käymme myös vierailemassa erilaisissa kohteissa. Tuemme kansainvälisen Rotaryn humanitaarisia projekteja, osallistumme nuorisovaihtoon ja edistämme lähiseudun hyvinvointia.

Klubimme on perustettu 11.6.1982. Vietimme klubin 40v juhlaa 2022 toukokuussa. Kummiklubimme on Raumanmeren Rotaryklubi (Rauma) ja me olemme Eurajoen kummiklubi. Klubissamme on 35 jäsentä, joista naisia on 5 ja kunniajäseniä on 2. Olemme osa piiriä 1410. Rotary International District 1410 (rotary1410.fi).

 

Harrastus, jolla on tarkoitus

Olemme keskittyneet nuorisovaihdon tukemiseen. Järjestämme nuoria Rotaryn kansainväliseen vuosi-, kesä ja leirivaihtoon. Meidän mielestämme nuorisovaihto on mitä parhainta ruohonjuuritason kansainvälistymis- ja rauhankasvatusta.

Nostamme myös esiin tärkeitä paikallisia asioita. Olemme vastanneet Hauenguanon nimikko kaivomme rakentamisesta alkuperäisen mallin mukaan v.1996 sekä sen ylläpitokunnostuksesta viimeksi kesällä 2020. Olemme vuosittain tukeneet Toivontaloa sekä erilaisia paikallisia projekteja kuten kesien 2021-2023 seurankunnan organisoimaa Kolmen kirkon pyöräilyä jolla lahjoitimme vuosittain polkupyörän yhdelle vähävaraiselle nuorelle.

Kesällä 2022 järjestimme jälleen Rotary Golfin SM-kilpailut Raumalla. Kilpailun tuotoilla olimme tukemassa paikallisen poikasoittokunnan toimintaa.

Pidämme arvossa kansainvälisen Rotary Internationalin ponnisteluja ja järjestön arvokasta työtä muun muassa polion hävittämiseksi maapallolta. Pelkästään tähän työhön Rotary on suunnannut runsaasti vapaaehtoisvoimaa sekä yli 1,2 miljardia US-dollaria.

 

Vaikuttava kansainvälinen verkosto

Rotary on Chicagossa 23.2.1905 perustettu kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysorganisaatio. Rotary Internationalin kotipaikka on Evanston, USA:n osavaltiossa Illinoisissa. Tunnuslauseemme on Palvelu itsekkyyden edelle (Service Above Self).

Rotaryyn kuuluu 1,2 miljoona jäsentä 35 000 klubissa yli 200 maassa. Rotary on merkittävä kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysjärjestö. Suomi on jaettu kuuteen rotarypiiriin, joista yhteen kuuluvat myös Viron klubit. Suomessa ja Virossa on yhteensä 300 klubia, joissa runsaat 10 000 rotaria.

Kokoontumistiedot

Paikka:
Ravintola Savila
Vanhankirkonkatu 1
26100 RAUMA

Aika:
Maanantaisin klo 17.00-18.00
Useimmiten hybridikokouksena Teamsillä

Share This