Moikka kaikille!

Mulla viimeisiä viikkoja viedään täällä Meksikossa. Paluulento mulla on varattu heinäkuun 15. päivälle. Mun alkuperäinen lento peruttiin, mutta matkatoimisto sai mulle samalle päivälle lennon Lontoon kautta.

Tilanne täällä Meksikossa ei ole kauheasti muuttunut. Karanteeni jatkuu edelleen ja tartuntoja joka päivä enemmän. Täällä Xalapassa, missä mä asustelen, tilanne vielä rauhallinen ja tartuntoja ainakin toistaiseksi alle 200. Pikku hiljaa rupee aika käymään pitkäksi näin kolmen kuukauden jälkeen, mutta tullaan hyvin toimeen host sisarusten kanssa ja pelaillaan usein yhdessä joko lauta- tai videopelejä. Välillä tulee myös urheiltua yhdessä tai sitten vaan katsellaan leffoja.

Päivisin, kun host sisarukset koulussa ja host vanhempien pitää tehdä töitä, mä auttelen usein keittiössä. Laitan ruokaa ja teen jälkkäreitä. Ihan ykkösherkkua on ollut makaronilaatikko ja kalakeitto, ja jälkkäreistä kaikki, missä on suklaata. Host vanhemmat myös ostivat mulle ruisjauhoja, joten ruisleipää ja karjalanpiirakoita on tullut tehtyä jo useampaan otteeseen. Munavoi oli näille täällä ihan uusi konsepti ja host iskä ei millään meinannut tajuta, että se on voita leivän kanssa, eikä kananmunaa voin kanssa. Ekan kerran kun tein sitä ni se rupes syömään sitä lusikalla suoraan ja kommentiksi sain että hyvää on mutta ensi kerralla vähemmän voita.

Mulla 18-vuotis synttärit oli toukokuun loppu puolella. Perhe oli järjestänyt mulle ”yllätyssynttärit”. Kun me host iskän kanssa tultiin kaupasta kotiin, niin muu perhe oli sillä välin koristellut alakerran ja valmistanut mun lempiruokaa Meksikosta, joka on nimeltään mole verde. Sen lisäksi sain vielä muutaman paketin ja kolme synttärikakkua. Juhlittiin pitkälle iltaa pelaillen ja kuunnellen musiikkia ja oli kyllä yksi parhaimmista synttäreistä.  Vaikka korona nyt sotkikin paljon alkuperäisiä suunnitelmia, on se samalla tuonut uusia ikimuistoisia hetki perheen kanssa. Paljon jäi vielä nähtävää, mutta nyt kun täällä jo vuoden olen elellyt ja kielen olen oppinut niin palaaminen on paljon helpompaa.

Tunteet kotiin palaamisesta vähän ristiriitaiset. Suomessa jo liikkuminen vapaampaa kuin täällä, mutta tulen ikävöimään elämääni täällä Meksikossa. Kuitenkin odotan jo innolla Suomeen palaamista, koska ikävöin perhettäni ja fazerin suklaata.

Toivottavasti teillä kaikki hyvin siellä Suomessa!

-Juuli

Share This