Moikka kaikille!
Oon nyt ollu kohta semmosset kolme viikkoo Meksikossa ja kivaa on ollu. Ihmiset ei oo tosiaa liiotellu ku ne on sanonu Meksikolaisii ysävällisiks.
Pari ekaa päivää olin Meksiko Cityssä Suomalaiste vaihtareitten kaa. Kaupunki oli tosi kaunis, vaikka ilma ei ollukkaa ehkä ihan puhtaimmast päästä. Eka päivä kierreltiin Meksiko Cityn keskustassa ja käytiin museoissa ja toisena päivänä mentiin Theotitiuacan pyramideille.

Pyramidit oli upeet, mut aika aukeel paikal ni siel oli kans tosi kuuma. Kolmantena päivänä lensinki sit jo Veracruziin, mistä eka host perhe tuli hakemaan mut.
Host perhe on tosi mukava ja ei oo ainekaa vielä ollu yhtää koti-ikävä. Espanjaa en ymmärrä viel ihan kauheesti, mut tuntuu et joka päivä opin kauheesti jotain uutta ja ymmärrän koko ajan enempi ja enempi.
Kaks ekaa viikkoo täällä Xalapassa meni nopeesti. Vierailtiin sukulaisten luona, käytiin elokuvissa ja pari kertaa ostoskeskuksessa. Oon jo tutustunu myös mun toiseen ja kolmanteen host perheeseen ja nekin vaikuttaa kaikki ihan tosi mukavilta.
Viime viikolla olin mun ekassa rotary kokouksessa täällä, ja se oli pelkästään naisille. (Miehillä oli ollut oma edellisenä päivänä). Tänään oli toinen kokous ja se oli se missä oli pelkät miehet. Kaks muuta vaihtaria (saksalainen ja belgialainen) on molemmat poikia, joten olin kokouksen ainoa naispuolinen edustaja.
Koulu alko tällä viikolla. Koulun nimi on Colegio Americano ja se on kakskielinen, eli puolet oppiaineista on englanniks. Koulupuku on aika rento. Maanantaisin täytyy olla koulun kauluspaita ja takki päällä. Farkut saa ostaa ihan normi kaupasta, kunhan on siniset ja kengillä ei oo väliä. Tiistaista torstaihin päälle laitetaan valkonen, vaalensininen tai tummansininen poolopaita ja sen päälle voi laittaa koulun hupparin, jos on kylmä. Perjantai on aina casual friday ja silloin saa pukeutuu vapaasti.
Koulussa on ollu kivaa ja oon jo saanu uusii kavereita. Eka päivä oli vaa pelailuu ja tutustumista, mut toisena päivänä alkoki jo kunnon koulu. Saatiin heti tiistaina läksyks kirjottaa essee Meksikon historiasta viimesen 500 vuoden ajalta. Tehtävä oli englanniks, mikä vähän helpotti mun työtä, mut kyllä mä sitä reilut kolme tuntii sain silti väsätä.
Kouluun mä kuljen bussilla. Host äiti vie mut seittemält aamul sinne mistä bussi lähtee ja hakee mut samasta paikkaa neljän aikoihin. Kouluun ajaa n. 30min bussilla.
Kiitos teille kaikille tästä upeesta mahollisuudesta. Mul on ollu ihan super kivaa ja uskon et täst tää vaa paranee ku tutustun ihmisii paremmin ja opin pikku hiljaa kielen.
Terveisin
Juuli
Ps. Teen instagramiin blogia, joten jos jotakuta kiinostaa mennä kattoo kuvia ja tarkempaa tietoo siitä mitä kaikkee oon jo tehny ni se löytyy nimellä mytacotrip.

https://www.instagram.com/mytacotrip/?hl=fi

 

Share This