Keitä olemme

Keitä olemme

Pohjois-Helsingin Rotaryklubi on aktiivinen pohjoishelsinkiläinen rotaryklubi. Kokoonnumme joka maanantai päivälliskokoukseen klo 17.00-18.00 Ravintola Nyyrikkiin tapaamaan toisiamme, kuulemaan kiinnostavia esitelmiä ja edistämään hyvää omalla paikkakunnallamme. Käymme myös vierailemassa erilaisissa kohteissa. Tuemme kansainvälisen Rotaryn humanitaarisia projekteja, osallistumme nuorisovaihtoon ja edistämme lähiseudun hyvinvointia.

Klubimme on perustettu 20.6.1962. Kummiklubimme on Herttoniemen Rotaryklubi (Helsinki). Klubissamme on 30 jäsentä. Olemme osa piiriä 1420. 

 

Harrastus, jolla on tarkoitus

Toiminnassa painotamme viihtyvyyttä, tiedonsaantia ja yhdessäoloa. Tätä kaikkea haemme hyvien esitelmien, erinomaisen ruokailun, mielenkiintoisten vierailijoiden, muiden klubien kanssa tapahtuvan yhteistyön, viihdyttävien / ajankohtaisten avec-tilaisuuksien, tapahtumien ja yhteisten matkojen kautta.

Kansainvälisen vaihto-oppilastoiminnan osalta teemme tällä hetkellä yhteistyötä Pasilan Rotaryklubin kanssa. Tulevaisuudessakin pyrimme panostamaan vaihto-oppilasasiaan yhteistyössä 2-3 klubin kanssa. Mielestämme nuorisovaihto on mitä parhainta ruohonjuuritason kansainvälistymis- ja rauhankasvatusta.

Pidämme arvossa kansainvälisen Rotary Internationalin ponnisteluja ja järjestön arvokasta työtä muun muassa polion hävittämiseksi maapallolta. Pelkästään tähän työhön Rotary on suunnannut runsaasti vapaaehtoisvoimaa sekä yli 1,2 miljardia US-dollaria.

 

Vaikuttava kansainvälinen verkosto

Rotary on Chicagossa 23.2.1905 perustettu kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysorganisaatio. Rotary Internationalin kotipaikka on Evanston, USA:n osavaltiossa Illinoisissa. Tunnuslauseemme on Palvelu itsekkyyden edelle (Service Above Self).

Rotaryyn kuuluu 1,2 miljoona jäsentä 35 000 klubissa yli 200 maassa. Rotary on merkittävä kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysjärjestö. Suomi on jaettu kuuteen rotarypiiriin, joista yhteen kuuluvat myös Viron klubit. Suomessa ja Virossa on yhteensä 300 klubia, joissa runsaat 10 000 rotaria.

Share This