Pohjois-Helsingin Rotaryklubi

Pohjois-Helsingin Rotaryklubi on aktiivinen pohjoishelsinkiläinen rotaryklubi. Kokoonnumme maanantaisin päivälliskokoukseen klo 17.00-18.00 Ravintola Nyyrikkiin Käpylässä tapaamaan toisiamme, kuulemaan kiinnostavia esitelmiä ja edistämään hyvää omalla paikkakunnallamme. Käymme myös vierailemassa erilaisissa kohteissa. Jos olet kiinnostunut toiminnastamme, tutustu tapahtumakalenteriimme, laita viestiä klubimme presidentille ja tule vierailemaan tilaisuuteemme.

Tapahtumakalenterimme syksylle 2020 julkaistaan elokuussa. Aiempia tapahtumiamme löydät Ilo esitellä sivulta.

Klubin uutisia

Olemme myös Facebookissa

Rotary

Rotary on eettisellä pohjalla toimiva kansainvälinen palvelujärjestö, joka toimii yli 200 maassa – jäseniä sillä on yli 1,2 miljoonaa. Suomessa ja Virossa on miltei 300 rotaryklubia ja rotareita niissä on yhteensä noin 10 000.

Rotarytoiminnan perustana ovat paikalliset rotaryklubit, jotka kokoavat yhteen samanmielisiä vaikuttajia tekemään hyvää omalla paikkakunnallaan.

Rotary tunnetaan hyvin maailmanlaajuisesta nuorisovaihdosta ja nuorten johtajien koulutuksesta.

Teemme maailmasta parempaa. Rotaryn näkyvin projekti on polion poistaminen maapallolta. Rotary on kerännyt rahaa ja tehnyt työtä vuodesta 1985 PolioPlus-hankkeessa. Tavoitteena on rokottaa kaikki maailman lapset poliota vastaan. Yhteistyökumppaneina tässä työssä ovat mm. Maailman terveysjärjestö WHO, Rotary International, USA:n terveysviraston osa ja YK:n lastenrahasto sekä monet valtiot. Myöhemmin tärkeäksi yhteistyökumppaniksi on tullut myös Bill ja Melinda Gatesin säätiö. Sairauksien torjunnan lisäksi kärkiteemojamme ovat rauhantyö, puhdas vesi, pelastamme äitejä ja lapsia, tuemme koulutusta ja kasvatamme paikallisia talouksia..

Lisätietoa Suomen Rotary

Seuraa kesän aikana kuukausiteemojamme rotary.fi  verkkosivuilta.

Rotaryklubit kautta maailman tarjoavat vuosittain yli 8 000 nuorelle mahdollisuuden vaihto-oppilasmatkaan. Vaihto voi kestää muutaman viikon, kuukauden tai kokonaisen kouluvuoden. Nuorisovaihto-ohjelma on nuorelle turvallinen ja edullinen, sillä isäntäperheet tai rotaryklubit eivät saa korvausta oppilaan ylläpidosta tai majoittamisesta. Lisäksi kaikki osapuolet perehdytetään ja koulutetaan.

Huhtikuu teeman oli: Äidin ja lapsen terveys

Vanhemmat Vahvasti Mukana (VVM) -kansainvälinen projekti

Maaliskuu teemana oli Vesi, sanitaatio ja hygienia – yksi Rotaryn palvelutoiminnan keskittämisalueista

Rotarit ovat monissa projekteissa mukana rakentamassa saniteettitiloja eri puolilla maailmaa. Talukassa, Intiassa, hyödyn saa 2 500 oppilasta ja henkilökunnan jäsentä. Asianmukaiset wc-tilat parantavat hygieniaa ja antavat käyttäjälle myös tarvittavaa yksityisyyttä. Meille suomalaisille tämä on itsestään selvää, mutta ei tarvitse mennä ajassa kauas historiaan, kun meilläkin koululaiset kävivät pihan perällä asioimassa.

Päivittäin tuhannet ihmiset maailmalla menehtyvät likaisen veden aiheuttamiin sairauksiin.

Veden hakuun ja kantamiseen menee valtavasti aikaa. Työn tekevät usein naiset ja lapset.
Sadevedenkeräysjärjestelmän rakentaminen mahdollistaa juomaveden ja kasteluveden keräämisen. Se  helpottaa naisten ja lasten valtavaa työmäärää ja vapauttaa aikaa muuhun tärkeään.

Vesi-, jätehuolto-, hygienia- ja opetushankkeita on toteutettu Intian lisäksi mm. Belizessä, Guatemalassa, Hondurasissa ja Keniassa.

Puhdas vesi on tärkeä luonnonvara. Vain vähäinen määrä maailman vedestä on ylipäätään juomakelpoista.

Mitä siis voimme tehdä? Voimme tehdä paljon. Voimme Rotarysäätiön kautta rakentaa kaivoja, hankkia vettä puhdistavia suodattimia, ottaa käyttöön sadevedenkeräysjärjestelmiä ja ennen kaikkea opettaa ihmisiä itse tekemään tätä työtä siellä missä tarvetta on.

Meillä on keinot. Meillä on mahdollisuus auttaa. Yhdessä meissä on voimaa.

TEEMA 2019 – 2020

1.7.2019

ROTARY YHDISTÄÄ MAAILMAN – ROTARY FÖRENAR VÄRLDEN – ROTARY CONNECTS THE WORLD

Rotary yhdistää ihmisiä, perheitä ja paikkakuntia ja tarjoaa eri ammattien edustajille tavan verkostoitua keskenään ja solmia vahvoja ja kestäviä ystävyyssuhteita.

Lisätietoa  Teema 2019-2020

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Facebook Rotary Suomi

Facebook Rotarypiiri Uusimaa, Viro