Keitä olemme

Tervetuloa Nauvon Rotaryklubiin!

Mottomme on: PUHTAAMMAN SAARISTOMEREN PUOLESTA
Rotary on kansainvälinen idealistinen organisaatio jolla on 1,2 miljoonaa jäseniä noin 200 maassa, sekä miehiä ettänaisia. Jäsenet toimivat paikallisissa rotaryklubeissa rakentaen maanlaajuisen sekä myös kansainvälisen verkoston. Rotari on rotari kaikkialla ja hän on tervetullut vierailemaan kaikissa klubeissa eri puolella maailmaa. Tämän takia Rotary on myös ovenavaaja uusille toimintympäristöille maailmassa.

Myönteinen vaikutus
Rotaryorganisaatio kouluttaa jäseniään toimimaan organisation moton ”Palvelu itsekkyyden edelle” mukaan. Tämä tarkoittaa pyrkimystä hyödyllisiin projekteihin sekä paikallisen yhteiskunnan myönteiseen kehitykseen. Rotary Foundation, jonka kautta suurimmat rotarysatsaukset kanalisoidaan, toteaa selvänä tehtävänään ”Tehdä hyvää maailmassa”.

Rotarit – toimialansa merkittäviä edustajia
Rotariksi tullaan liittymällä paikalliseen rotaryklubiin. Liittyminen tapahtuu kutsun kautta, mutta aina voi ilmoittaa kiinnostuksestaan, yksikertaisimmin tutun rotarin kautta tai paikallisen rotaryklubin sihteerille

Jäseniksi valitaan henkilöitä joilla on hyvä ammatillinen maine ja jotka ovat johtavia toimialansa edustajia. Tällä tavalla halutaan varmistaa että rotarit voivat toimia esimerkkeinä ja johtajina tulevaisuuden kehityksessä myös käytännössä.

Tavoite:
– Itämeren puolesta. Teemme työtä jotta saisimme kerättyä rahaa Itämeren terveyttämiseksi

Harrastus, jolla on tarkoitus

Olemme keskittyneet nuorisovaihdon tukemiseen. Järjestämme nuoria Rotaryn kansainväliseen nuorisovaihtoon vuorovuosin Törnävän Rotaryklubin kanssa. Meidän mielestämme nuorisovaihto on mitä parhainta ruohonjuuritason kansainvälistymis- ja rauhankasvatusta.

Nostamme myös esiin tärkeitä sosiaalisia kehittämistarpeita. Olemme korostaneet esteettömyyden tärkeyttä viittomakielisen teatteriprojektin avulla. Järjestämme vuosittain maakunnan lukiolaisille puhetaitokilpailun Opinlakeusmessut-suurtapahtumassa yhteistyössä Törnävän klubin ja ulkopuolisten puheviestinnän asiantuntijoiden kanssa.

Pidämme arvossa kansainvälisen Rotary Internationalin ponnisteluja ja järjestön arvokasta työtä muun muassa polion hävittämiseksi maapallolta. Pelkästään tähän työhön Rotary on suunnannut runsaasti vapaaehtoisvoimaa sekä yli 1,2 miljardia US-dollaria.

Vaikuttava kansainvälinen verkosto

Rotary on Chicagossa 23.2.1905 perustettu kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysorganisaatio. Rotary Internationalin kotipaikka on Evanston, USA:n osavaltiossa Illinoisissa. Tunnuslauseemme on Palvelu itsekkyyden edelle (Service Above Self).

Rotaryyn kuuluu 1,2 miljoona jäsentä 35 000 klubissa yli 200 maassa. Rotary on merkittävä kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysjärjestö. Suomi on jaettu kuuteen rotarypiiriin, joista yhteen kuuluvat myös Viron klubit. Suomessa ja Virossa on yhteensä 300 klubia, joissa runsaat 10 000 rotaria.

Restaurant L'Escale
Gästhamnen
Nagu

Tors kl 18.00-19.00 (maj-sept)