6.8.2020 klo 18.00

Tervetulotoivotuksen jälkeen nostettiin malja klubillemme ja sen tulevaisuudelle.

Paikalla oli 31 veljeä ja rotariannea. 

Presidentti kiitti aluksi ed. kauden hallitusta ja totesi, että past presidentti Lauri Meltolle myönnettiin PHF.

Sitten jaettiin huomionosoitus 100 % läsnäolosta Jyrki Takalalle (46:s vuosi peräjälkeen). Sama huomiosoitus annetaan Arto Arvoselle, kun hän on läsnä kokouksessa.

Presidentin puheenvuoro sisälsi seuraavaa:

 • poikkeuksellinen kevät takana -> miten jatkuu, kukaan ei tiedä?

Edellinen RI:n presidentti Mark Malony totesi, että nyt, jos koskaan tarvitaan rotareita ja meidän mahdollisuuksiamme auttaa vähempiosaisia ja katastrofeista kärsiviä. Hän toivoi meidän olevan vielä parempia kuuntelijoita (better listeners)  ja vielä enemmän avaramielisimpiä/ennakkoluulottomampia (more open minded).

Se on hienoa, että Rotarysäätiön varallisuus on karttunut 336 milj. dollaria ja siitä jaetaan ennätysmäärä mm. Covid-19 pandemian hoitoon.

Nämä huomiot tulivat RI:n ensimmäisessä globaalissa virtuaali-conventiossa, kun Honolulun kokoontuminen peruttiin.

Uusi presidentti Holger Knaack, tuosta Hampurin läheltä vetää seuraavan vuoden RI:tä. Nyt uudessa istuvassa hallituksessa on Suomestakin edustus: Virpi Honkala Raahesta aloittaa nyt 2-vuotisen kautensa. Hän on eräs pääorganisaattori myös syyskuussa pidettävälle ”Northern Lights Institute” -tapahtumalle Oulussa.

Oman 1430 Piirimme tavoitteena:

-> jäsenmäärän kasvattaminen !

-> toimintatapojen uudistaminen (kiinnostavuuden lisääminen) – sosiaalinen media

-> kansainvälisten ja humanitääristen hankkeiden tukeminen

Minua kiinnostaisi tukea myös meidän nuoriamme RYLA -toiminnoilla, jos siihen vaan yhteistyötä lähiklubeilta löytyy ?
Lisäksi Shelterbox -toiminta on lähellä sydäntä.

Oli hienoa nähdä kaikki teidät tänään täällä – nähdään vastaisuudessakin!

Lopuksi vielä iso kiitos veli Vesalle ja Amandalle että saimme käyttää näitä tiloja (ISO KÄSI) ja seuraavaksi Vesku voisi kertoa vähän mitä täällä Pato-klubilla on nähtävää, sekä tulevista tapahtumista.!

Terveisin Seppo

13.8.2020

Hyvät rotarit.

Paikalla 11 veljeä.

Rotary -uutisia: RI:n presidentin Holger Knaackin terveiset: jäsenmäärän kasvattaminen, Polio pois, uudet toimintatavat ja näkyvyys (some) 

Piirikuvernööri Teijo Räsäsen terveiset: em. kansallisesti + Saimaa -projekti.

Presidentti esitteli syyskauden ohjelman veljille ja keskustelimme siitä. Toivottavasti voimme pitää yhteiset, suunnitellut vierailut sekä tapaamiset ja korona pysyy loitolla.

Ilmoitusluonteisina asioina:

 • 10.9. Vuosikokous
 • Värälän rauhasta on kulunut 230 vuotta ja sen kunniaksi Puolakan talomuseolla on tapahtuma, oopperaa, esityksiä, tanssia, jne.

Terveisin Seppo

20.8.2020

Hyvät veljet.

Paikalla 10 veljeä.

Lyhyesti Holger Knaackin terveiset.

Osmo Siiran esitelmä: Shelterbox 20 vuotta. Kiitos Osmo – hyvä informaatiopaketti koko hankkeesta ja siitä mihin meidänkin lahjoitukset menevät. Kerättiin paikan päällä vapaaehtoinen lahjoitus, joka tilitetään lyhentämättömänä Shelterbox:lle. Osmo laittoi lisäksi tekstiviesti, jossa todettiin, että klubin tilille voi myös tehdä em. lahjoituksen.

Seuraava kokous onkin poikkeuksellisesti keskiviikkona: Piiri- ja apulaispiirikuvernöörin vierailu.

Tervetuloa kuuntelemaan terveisiä piiriltä.

Terveisin, Seppo

26.8.2020

Rotariveljet,

Aloitimme DG Teijo Räsäsen ja AG Sami Bruunin vierailun klo 10:30 hallitus-kokoonpanolla. Keskustelu oli avointa ja saimme toiminnastamme ja suunnitelmastamme kiitosta. Materiaalia oli heille toimitettu etukäteen.

Lounaan jälkeen aloitimme viikkokokouksen, jossa oli läsnä 8 veljeä, DG, AG ja DG Teijon vaimo Eija. Lisäksi Zoomilla oli etänä useita veljiä.

Kuvernöörin esitys painottui RI:n presidentin teemoihin, joita hän lokalisoi piirillemme.

Hienointa oli kuulla, että Afrikan mantere oli juuri julistettu poliovapaaksi alueeksi. Siitä huolimatta vuositasolla tulee saada 50 M$ kerätyksi, jotta Afganistanin ja Pakistanin alueet saataisiin rokotettua. 

Kiitos hyvistä keskusteluista ja kiitoksista klubimme toimintaa kohtaan Teijo ja Sami!

Seuraavan kokouksen aiheena on henkilökohtainen tietoturva, josta kertoo veljemme Matti Järvinen. Tilaisuus on avec ja se tullaan myös esittämään livenä Zoom-verkossa, jotta he jotka eivät pääse paikalle voivat seurata esityksen.

Kaikki kuulolle,

Toivoo Seppo.

3.9.2020

Paikalla 13 veljeä ja 3 vierasta.

Seuraavaan kokouksen tarvitaan ilmoittautumiset 23.9. lounaalle, koska se pidetään kabinetissa ja maksaa 15 €/hlö. Tilaisuushan on avec ja Maanmittauslaitoksen pääjohtaja Arvo Kokkonen pitää esityksensä jälkiruokakahvin nauttimisen yhteydessä viereisessä tilassa (= meidän normaali kokoontumispaikka).

Sitten tarvitaan vielä ilmoittautumislappu kiertämään 1.10. panimoravintola Vanha Kauppa – iltatilaisuuteen klo 18. alkaen. Ohjelmassa on esitys oluen valmistuksesta ja neljän oluen maistiaiset panimomesterin opastuksella, Tilaisuus on avec ja maksaa 20 €/hlö.

Edellisiin voi ilmoittautua myös sähköpostilla ja tekstiviestillä.

Matti Järvisen esitys: Henkilökohtainen tietoturva. Muistakaa olla tarkkana ja huomioida Matin esityksen anti!

terv. Seppo

10.9.2020

Paikalla 10 veljeä

Eero Lappalaiselle luovutettiin PHF huomionosoituksena hyvästä ja pitkään jatkuneesta nuorisovaihtoasiamiestyöskentelystä.

– pohjoismaiden ensimmäinen sateliittiklubi on perustettu Tampereelle. Siinä on nyt aluksi 9 uutta rotaria ja kolme siirtojäsentä. Kokoontumiset ovat joka kuukauden viimeinen tiistai, ellei ole tarvetta tiheämpään. Kansainvälinen klubi on teemoitettu: Health and Environment, eli terveys- ja ympäristö. Klubin tarkoituksen on näiden teemojen piirissä tehdä konkreettisia toimenpiteitä/projekteja, erityisesti lapsille ja nuorille. Tämä sai alkunsa, kun em. teemoilla oli projekti kerätä rahalahjoitus TAYS:n lapsipotilaille – tavoite 100.000 € ylittyi 8.500 €:lla. 

– Jennifer E. Jones Kanadasta tekee RI-historiaa, olemalla ensimmäinen nainen RI:n presidenttinä kaudella 2022-2023.

– meillä on nyt Virpi Honkala Raahesta RI:n hallituksessa ja hän on toinen pääorganisaattori Oulussa pidettävälle Nordic Light Institute -tapahtumalle, johon on Osmo meiltä osallistumassa

– RI:n presidentti Holger Knaack:n kirjoitus Rotaract Club:n merkityksestä rotaryveljensä tyttärelle, on kertomus. Olisiko se sellainen, joka voisi sytyttää meissä innostuksen perustaa alueellemme (Kymenlaakso) yhden Rotaract klubin?

– klubien jäsentilanne huolestuttaa useammassa kirjoituksessa – jäsenmäärän tippuminen aiheuttaa piirien yhdistymisiä. Meilläkin se on lähellä.

 

Vuosikokous – kauden 2019 – 2020 

– pj. Seppo, siht. Osmo, ptk.tark. J.Köppä ja R.Yrjövuori

– toimintakertomus

– tilinpäätös

Hallitus 2019-2020 sai vastuuvapauden

Ilmoittautumiset: 

 • 23.9. lounaalle (a´ 15 €)
 • 1.10. Panimo Vanha Kauppa vierailulle (a´ 20 €)

17.9.2020

Paikalla vierailevana esitelmöivänä Kyösti Jääskeläinen, tj / KSS Energia Oy, ja omia veljiä 14, sekä Zoomilla 3 veljeä.

Osmon terveiset Northern Light Institutesta, Oulusta

Kyösti Jääskeläisen / KSS Energia:n toimitusjohtaja piti esitys johtamansa yhtiön tilanteesta ja loi katsauksen sähkömarkkinoihin nyt ja tulevaisuudessa. Kiitos!

23.9.2020

Mustilassa klo 11:00 tapaaminen: Maanmittauslaitoksen pääjohtaja Arvo Kokkonen ja viestintä-ja vastuujohtaja Maila Ilvonen saapuivat paikalla.
Nils Tigerstedt ja Mustilan toiminnanjohtaja olivat myös Jukka Reinikainen paikalla. Omia veljiä: Kari Järvenkylä (idean isä), Osmo Siira, Eero Niinikoski, Jukka Köppä, Vesa Valtonen, Juhani Lallukka, Seppo Ekholm

Mustilan Arboretumissa on nyt opastaulu Struven ketjun Mustilan mittauspisteeseen.

Reinikainen kertoi Mustilasta opastaulun äärellä, jonka jälkeen ajettiin Rappukalliolle paljastamaan ketjun muistolaatta.

Sitten ajettiin Koskelaan lounaalle.

Arvo Kokkonen piti esityksen Struvesta ja maanmittauslaitoksesta.

Paikalla oli 8 veljeä, 1 rotarianne ja 2 vierasta + autokuski.

1.10.2020 – vierailu

Iltakokous: Panimokahvila Vanha Kauppa
Paikalla: Rotariannet 7, vieraat 4, omat veljet 14.

Ohjelmassa olut tasting, jossa maisteltiin Panimo Vanha Hoppa:n 4:ää eri hanaolutta. Esittelijänä oli yksi omistajista, Toni Rautjoki.

Saimme maistelut + tarinan oluen valmistuksesta.

Olimme juuri saaneet RI:n presidentin Mark Maloney:n kunniamaininnan ja kunniakirja oli nähtävänä paikan päällä. Se oli myönnetty 9 klubille Suomessa ja olimme ainoa klubi 1430 -piirissä, joka sai sen. Myöntämisperusteissa oli mm. Lahjoitukset, aktiivisuus projekteissa ja projektityön hlö-määrä (Osmo oli koko asuntomessuajan standilla (Shelterbox) ja oli meitä muitakin siellä aika-ajoin jelppimässä).

8.10.2020

Paikalla 

 • Danielle Rolser – Sininen Elefantti (jota klubimme tukee)
 • Paikalla: Rotariannet 2, omia veljiä 8

Tuleva Maanpuolustusjuhla peruttu (Seppo sai tiedon Paavo Aholta) – tilalla 15.10 Osmo pitää esitelmän RI:n web -sivuista ja RI:n somesta.

22.10 esitelmän pitäjäksi lupautui Markku Purho

24.10 World end polio day – ei tulla pitämään yksin, eikä yhdessä naapuriklubien kanssa (suunniteltu alun perin 3.12).

15.10.2020

Paikalla omia veljiä 11

Zoomilla 2

Huomionosoituksia:

1. Piirihallitus päätti kokouksessaan 20.5.2020 antaa ansioituneille piirin jäsenille PHF:t seuraaville henkilöille (yht. 6):  Osmo Siira (Kuusankoski Rotaryklubi) – jo kuudes ja nyt punaisella rubiinilla koristeltu.

2. Hyvän tuulen haarikka 

Kuvernöörin päätöksellä Hyvän tuulen haarikka- kiertopalkinto annetaan klubin aktiivisesta sisäisestä tiedottamisesta Kuusankosken rotaryklubille. Erityisesti klubin jäsenten aktiivisen toiminnan ohella on mainittava PDG Osmo Siiran merkittävä panos klubin it-vastaavana, julkisuuskuvakomitean puheenjohtajana sekä piirin netti- ja facebook sivujen kouluttajana.

3. Rotary Citation
Kuusankosken rotaryklubi sai RI:n presidentti Mark Maloneyn allekirjoittaman Rotary Citation- huomionosoituksen, mikä on RI:n presidentin korkein klubille antama huomionosoitus.

Maanpuolustuskorkeakoulu:

MPKK on myöntänyt veljellemme, ST, eversti Vesa Valtoselle kokonaisturvallisuuden dosentin arvon Johtamisen ja sotilaspedagogiikan laitokselle 31.12.2025 asti. 

Osmo Siira piti esityksen klubin, piirin ja Suomen Rotaryn nettisivuista ja niiden sisällöstä. Ensi kertaan jäi Facebook -sivustot.

22.10.2020

Paikalla vieraana: Markku Purho, taikurimestari ja vitsinkerronnan Suomen mestari

Rotariannet: 2, omat veljet: – paikalla 10, Zoom:lla 3

SÄÄTIÖSEMINAARI JÄRJESTETÄÄN VERKOSSA 7.11.2020.

Näytillä oli Osmon saama PHF punaisella rubiinilla (ei niin kovin yleinen) – ONNITTELUT!

Haarikka -kiertopalkinto aktiivisesta toiminnasta/viestinnästä (Osmon ansiota).

Terveisiä piirikokouksesta:

 • piirissämme lahjoitukset RI:lle vähentyneet
 • Rekrytointi käyntiin uusien veljien saamiseksi
 • Polio pois -kampanja jatkuu ja tarvitsee euroja
 • Katsottava korona-tilanne paikallisella tasolla, josko olisi autettavia, hädässä olevia perheitä?

29.10.2020

Paikalla esitelmöitsijä: Vesa Petteri Valtonen: ”Sota tänään ja sotataidon kehittyminen – miten sotataito näkyy nykyajan konflikteissa ja kuinka sotataitoa on kehitetty toisen maailmansodan jälkeen”

 • Vieraat: Rotariannet 6 + 1 vieras, omia veljiä paikalla: 16, Zoomilla: 3

25.10.2020 sunnuntaina, Yk:n päivänä, joka oli myös kansainvälinen Polio -päivä, oli webinaari, jossa oli asiantuntijoita keskustelemassa virustaudeista, niiden leviämisestä ja ehkäisystä. Pääpaino oli poliolla, mutta koronaakin sivuttiin. Lisäksi oli youtube -klippejä piirin 1420 toimesta aiheeseen liittyen.

Kiitokset viime kokouksen yhteydessä kerätystä polio -lahjoituksistanne. Siihen lisätään Phill ja Melinda Gates:n säätiön tuplaus, eli ihan hyvä keräyssaldo – kiitos!

Näytillä oli vielä Hyvän Tuulen Haarikka -kiertopalkinto.

5.11.2020. Vaalikokous

Kokouksen pj Seppo, siht. Osmo, ptk:n tark. Jukka Köppä ja Yrjö Luukko.

Tuleva hallitus:

Presidentti: Matti Järvinen

Sihteeri: Kari Järvenkylä

Rahastonhoitaja: Juhani Lallukka

Rotarisäätiöasiamies: Lauri Melto

Nuorisovaihtoasiamies: Mikko Lassila

Julkisuuskuva/some: Osmo Siira

12.11.2020 Intercity -kokous

Vierailijoita Kouvolan klubista Zoomilla, Elimäeltä ei ollut ketään. Kouvolan klubin vierailu piti peruuttaa, koska Kymsotelta tuli suositus, että yli 20 hlön tilaisuuksia pitää välttää.

Esitelmän pitäjä Hellevi Kunnas, Kouvolan talousjohtaja: katsaus kaupunkimme taloustilanteeseen. Esitys Zoomilla.

Läsnä 9 veljeä, Zoomilla 10.

Hellevi piti esityksen kaupunkimme taloustilanteesta ja näytti siitä graafeja. Hellevi lupasi toimittaa linkin kaupungin taloustilannetta kuvaaviin mittareihin, kunhan ne valmistuvat. (jälk. huom.  – saimme kyllä ao. Tiedon – kiitos Hellevi!)

Piirillä projektirahaa n. 5.500 €, hakuaika päättyy 15.11.2020

19.11.2020

Veljiä paikalla 7, Zoomilla 4

Muistutukset ilmoittautumisista Myllykoskelle ja Joulutilaisuuteen.

Ref. Shelterbox -avustuksia saa antaa – pieni lahjoitus Joulun alla, kiitos.

 1. Hondurasin ja Nigaraguan hurrikaanin jäljiltä (13:s järjestyksessään) yli 3 milj. Ihmistä hätää kärsimässä
 2. Filippiinien taifuuni nosti veden pintaa 12 m ja tulva koitteli 1,7 milj. Ihmistä

Esitelmä: Juhani Lallukka: Rotarysäätiö (Rotarysäätiö -kuukausi).

Juhani referoi säätiöseminaarin esityksiä (nähtävinä piirin sivujen kautta).

26.11.2020 Vierailu: Myllykosken kirkon laajennus, eli TRIADI.

Uuden osan esitteli Edla Mäkelä, arkkitehti ja Kouvolan seurakuntayhtymän kiinteistökehityssuunnittelija.

Paikalla rotariannet: 2, veljiä: 10.

Upea monikäyttötila ja tarpeeseenhan se tuli. Kiitos Edlalle (ja Karille).

Muistutus joulutilaisuudesta !

3.12.2020

Veljiä paikalla 4, Zoomilla 6

AG Sami Bruun oli lähettänyt joulutervehdyksen.

RI:n presidentti Holger Knaack muistutti lahjoittamisen tarpeesta.

Esitys: Autokaupan tilanne / Sami Hermiö, myyntipäällikkö Auto-Salpa Oy

 • autokanta, keski-ikä, uusien ja käytettyjen autojen kauppa, käyttövoimien suhde ja näkymät. Business ylipäätään. Kiitos Samille.

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

10.12.2020

Jouluhartaus ja -lounas peruttu, KymSoten ohjeistuksen mukaisesti yli 10 henkilön tilaisuuksia ei tule järjestää – todella harmi (kirkko, rovasti Helen, Kanttori Pellinen ja joululounas Amiga/Koskela peruttu).

Tilalla viikkokokous:

Paikalla, rotarianne: Leila Torppa ja Heleena Niinikoski

Veljet: Risto Torppa, Eero Niinikoski, Osmo Siira, Yrjö Luukko, Väinö Åberg ja Seppo + Zoomilla: 11 hlö

Kokouksen ainoana aiheena on veli Risto Torpan kutsuminen/nimittäminen klubin kunniajäseneksi.

Ristolle luovutetaan RI:n presidentti Holger Knaackin huomionosoitus (kunniakirja), DG Teijo Räsäsen tervehdys (solmio ja taskuliina), sekä kunniajäsenen pinssi.

Rouva Leila Torpalle luovutettiin kukkavihko.

Risto muisteli tilaisuudessa omaa rotarin uraansa.

17.12.2020

Viikkokokous pelkästään Zoomilla: linjoilla 8 veljeä.

Sepon esitys: Auton hankinta Saksasta, sekä lisäksi muutama kommentti FIVA:n roolista ja historiallisten autojen ja moottoripyörien edunvalvonnasta.

Hyvää Joulua ja Uutta Vuotta

Tavataan Zoomilla, kokouksessa 14.1.2021 – presidentti esittelee kevään ohjelmaa.

Share This