Projektit

Klubin projekteja

Rotary on maailman suurimpia vapaaehtoisuuteen perustuvia palvelujärjestöjä. Rotaryn tunnuslause on: Palvelu itsekkyyden edelle (Service above self). Klubimme toimii tunnuslause muistaen paikallisesti ja maailman laajuisesti. Tässä muutamia klubimme hyväntekeväisyysprojekteja.

Maailman laajuinen rotarien PolioPlus kampanja – tavoitteena Poliosairauden hävittäminen maailmasta jatkuva projekti

 Ollaan jo melkein perillä. 10.07.21 oli akuutteja sairaustapauksia enää Afganistanissa ja Pakistanissa molemmissa yksi. Vielä täytyy jatkaa rokotuksia.  Kuusankosken Rotaryklubi ja sen jäsenet ovat vuodesta 1986 vuosittain tukeneet taloudellisesti tätä maailmanlaajuista Rotarien suurkampanjaa. 

Struven ketjun muistolaatta  ja opastustaulu Elimäen Mustilassa  2020

Klubin toimesta ideoitiin ja  tehtiin maailmanperintökohteen Struven ketjun  opastustaulu Elimäen Mustilan Arboretumiin ja muistolaatta ketjun mittauspisteelle läheisellä Rappukalliolle. Struven ketjun Rappukallion mittauspiste on Werlan jälkeen toinen Kouvolan maailmanperintökohteista. 

Rotarytoiminnan ja ShelterBoxin esittely Kouvolan asuntomessuilla 12.07-11.08.2019      

Kuuukauden ajan näkyi Rotary ja ShelterBox Kouvolan asuntomessuilla. Esittelypaikkamme oli suosituimman kohteen Muusikontalon päädyssä ja suurin osa n. 115.000 messuviraasta kulki esittelypisteemme vierestä ja paljon kävi myös tutustumassa ShelterBoxiin. Esittelimme myös erityisesti rotaryn nuorisovaihtoa. Esittelemässä oli vuorollaan 36 rotaria, sekä entisiä ja nykyisiä vaihto-oppilaita Kouvolan, Lahden, Lappeerannan ja Kiteen Rotaryklubeista. Mukana oli myös Shelterboxtuki -yhdistys ja ja sen esittelijöitä.                                                    

Siisti Biitsi Sompanen, Sopasen uimarannan siivous  2018

Klubin ja UPM:n kanssa yhteinen ympäristötapahtuma. Haastoimme tapahtumaan Voikkaan alakoulut ja mukana oli myös Kouvola kaupunki sekä Sukellusseura Vesikot. Siivosimme Sompasen uimarannan ja opetimme koululaisille mm. jätteitten lajittelua. Tapahtuma on osa Kouvolan Siisti Siti haastetta.  

SriLanka-  jatkuva projekti 

Jo seitsemän vuoden ajan klubimme on auttanut SriLankassa, pääasiassa yhdessä kylässä, nuorten tyttöjen koulunkäyntiä (koulupuku, kirjat yms.) sekä jäte- ja ympäristönhuollon kehittämistä. Vuonna 2019 autoimme vuoristokylissä asuvia köyhiä perheitä vedensaannissa ja lahjoitimme sähköttömiin koteihin viisi auringon voimalla toimivaa Shelterbox valaisinta. 

Käytöstä poistettujen koulukalusteiden vienti Viron maaseutukouluihin – jatkuva projekti

Klubimme toimitti yhdessä Kuopion seudun ja Heinolan rotaryklubien ja Viron Pärnun rotaryklubin kanssa Suomessa lopetetuista kouluista hävitettäväksi joutuvia koulukalusteita Viroon, jaettavaksi Viron maaseutukouluille.

Pikkuiset projekti 2019

Lahjoitimme  Kouvolan äitiysneuvoloille sikiönukkesarjan. Niiden avulla voidaan havainnollisesti mm. kouluissa opettaa nuorille tytöille miten tupakointi ja alkoholi vaikuttavat nuoren äidin sikiön kehitykseen.

Hyvät tavat ja työelämä- jatkuva projekti

Kävimme Kymintehtaan koululla kertomassa 6. luokkalaisille nuorille siitä miten kannattaa käyttäytyä työtä hakiessa, sosiaalisessa mediassa, työelämässä ja taloudenpidossa (laskut, pikavipit, yms).

Koulujemme lähivedet – jatkuva projekti

Yhteinen projekti UPM-Kymmenen kanssa.  Lahjoitimme Kouvolan 12 koululle repulliset laboratoriovälineitä, joilla oppilaat voivat opettajan kanssa seurata valitsemansa lähivesistön tilaa ottamalla vesistönäytteitä ja raportoimilla niistä nettiin.

Harrastusmahdollisuuksia nuorille – jatkuva projekti

Yhdessä Kouvolan kaupungin etsivän nuorisotyön kanssa veimme syrjäytymisvaarassa olevia nuoria tutustumaan erilaisiin harrastusmahdollisuuksiin, kuten sählyyn, jousiammuntaan, golfiin, kalastukseen, ym.

 

 

Share This