Lahjoitukset ja varainhankinta

Lahjoitukset ja varainhankinta

Klubimme on mukana monessa palvelu- ja hyväntekeväisyysprojektissa maailmanlaajuisesti ja paikallisesti. Osallistumme säännöllisesti  rotaryn nuorisovaihtoon. Kuusankoskelta on ollut ja on vaihto-oppilaita maailmalla. Klubimme huolehtii täällä vaihdossa olevista nuorista. Nuoria on myös kansainvälisillä kesäleireillä joita on eri teemoilla vuosittain n. 100.  

Klubin omia paikallisia  hyväntekeväisyys- ja palveluprojekteja meillä on nyt kuusi kappaletta. Lisää tietoa löydät projektit osiosta. Keväisin jaamme Kuusankosken Lukion opiskelijoille rotarystipendin (stipendejä).

Tuemme vuosittain säännöllisesti Rotarysäätiötä, jolla on maailmanlaajuisia humanitäärisiä projekteja pääasiassa köyhissä kehitysmaissa, kohteena mm. äitien ja lasten terveyden kohentaminen, sairauksien ehkäisy ja hoito, koulutuksen ja lukutaidon edistäminen. Lisäksi stipendit rauhan ja konfliktien koulutukseen kuudessa yliopistossa eri puolilla maailmaa, yrittäjyyden ja taloudenpidon edistämistä kehitysmaissa, puhtaan veden saatavuuden hygieniaosaamisen parantaminen.

Olemme myös mukana rotareiden vuonna1985 aloittamassa työssä Polio-sairauden  poistamiseksi maailmasta. Vuonna 1985 sairastui polioon yli 350.000 lasta vuosittain, nyt enää muutama kymmen lasta Pakistanissa ja Afganistanissa.  Rotarien mukana tässä polioprojektissa ovat mm. Bill ja Melinda Gatesin säätiö, Maailman terveysjärjestö WHO, EU, YK ja useat valtiot mm. USA, Canada. Suomen valtio on myös tukenut rotareiden poliorokotuksia Afganistanissa. Rotarit ja yhteistyökumppanit ovat sitoutuneet lopulliseen polion hävittämiseen – nyt ollaan jo viime metreille.  Klubimme on tukenut polion hävittämiskampanjaa Rotarysäätiön kautta vuosittaisin lahjoituksin, lipaskeräyksin ja rotarien henkilökohtaisin lahjoituksin. Suomessa oli vielä 1950 -luvulla poliota, joka rokotuksin saatiin täältä hävitettyä. 

Yksi rotarien tärkeimmistä yhteistyökumppaneista on Shelterbox. Se on rotarien Englannissa perustama erillinen järjestö, joka toimii yhdessä Punaisen Ristin, Unisefin, ym. katastrofiapua antavien järjestöjen kanssa. Vuosittain maailmassa tapahtuu 30-40 pyörremyrskyn, tulvan, maanjäristyksen, tai sodan aiheuttamaa katastrofia, joissa perheet menettävät kaiken ja tarvitsevat nopeaa apua.  ShelterBox tarjoaa perheelle ensimmäisen suojan ja välttämättömät tarvikkeet elämän jatkamiseen. Esittelemme Shelterboxia erilaisissa tapahtumissa mm. Kotkan Meripäivillä, Elimäen Pestoomarkkinoilla ja keräämme varoja samalla ShelterBoxille. Sen Suomen tukiyhdistyksen jäseneksi voi myös jokainen liittyä ja tukea sen  toimintaa  myös suoraan.  Tässä linkki:  http://www.shelterboxtuki.fi/

 

Share This