Erkki Makkonen on ollut esimerkillisen aktiivinen ja tunnollinen rotary. Hänen osallistumisensa rotary-kokouksiin yltää sataan prosenttiin – jopa ylittää sen. 

Erkki Makkosesta tuli rotary vuonna 1967, silloin hänen jäsenyytensä Taulumäen Rotaryklubissa alkoi. Rotaryjäsenyys jatkuu edelleen, nykyisin Warkauden Rotaryklubissa, johon Taulumäen klubi yhdistettiin vuonna 2005. Tällä toimintakaudella 2019-2020 hän on Warkauden Rotaryklubin presidentti. 

Tarina kertoo, että poissaolomerkintä on tullut vain kahdesta oman klubin kokouksesta, syyskuussa vuonna 1969. Niitäkään ei olisi tullut, jos klubi olisi suostunut siirtämään kokouksensa sairaalan osastolla pidettäväksi. Sen jälkeen Erkki Makkosen osallistuminen klubikokouksiin on ollut yhtä varmaa kuin auringonnousu aamuisin, 50 vuotta täydet 100%.

Aktiivinenkaan rotary ei kuitenkaan voi olla läsnä joka ainoassa oman klubin kokouksessa. Matkustaessaan kotimaassa ja ulkomailla Erkki on tunnollisesti käynyt ”paikkaamassa”. Hän on vieraillut muuan muassa Tokion, Hongkongin, Kuala Lumpurin, Los Angelesin, Wienin ja monien muiden rotaryklubien kokouksissa. Vierailut ovat avartaneet mielikuvaa rotary-toiminnasta muualla ja rakentaneet rotary-ystävien verkostoa yli oman maan rajojen. Eläkkeelle jäätyään Erkki on viettänyt monta talvea Thaimaassa rakkaan harrastuksensa golfin parissa ja osallistunut siellä rotarykokouksiin. 

Rotary-golfiin Erkki on ottanut osaa jo 25 vuoden ajan, ura alkoi Kuopiossa vuonna 1993. Taidoista kertoo kisamenestys: yksi maailmanmestaruus, neljä Pohjoismaiden mestaruutta ja yksi Suomen mestaruus, lisäksi lukuisia palkintosijoja. Menestystä ja mestaruuksia on tietenkin tullut myös pienemmissä kisoissa. Rotarypiirin ja oman klubin kisoja Erkki on ollut myös järjestämässä, ja näin vielä parantanut osallistumisaktiivisuuttaan reilusti yli sadan prosentin. Löytyykö Erkin voittanutta?

 

Share This