Vuositeema

 

Rotary Internationalin vuositeema

Rotary Internationalin presidentti Shekhar Mehtan vuositeema 2021-22 on Palvele – muutat maailmaa. Meidän rotareiden tehtävänä kautta yli 100-vuotisen historiamme
on todellakin ollut ihmisten elämän parantaminen lukuisin eri tavoin. Mehta toteaa, että samalla kun muutamme toisten ihmisten elämää, muutamme paremmaksi myös itseämme ja omaa elämäämme.

Presidentti Shekhar Mehta toivoo rotareiden keskittävän alkavana rotarivuotena voimansa erityisesti tyttöjen elämän ja aseman parantamiseen maailmassa. Tytöille tulee tarjota mahdollisuudet koulutukseen, riittäviin resursseihin ja palveluihin sekä etenemiseen työuralla aina johtajuuteen asti. Tässä työssä rotareiden arvoja ja ohjenuoria ovat monimuotoisuus, oikeudenmukaisuus ja inhimillinen tarve liittyä osaksi erilaisia yhteisöjä.
Meitä rotareita tarvitaan tässä maailmassa, ja meitä tarvitaan lisää, koska meillä on niin tärkeitä tehtäviä. Me olemme jo onnistuneet maailmanlaajuisen yhteistyön avulla hävittämään polion lähes kokonaan. Tällä hetkellä osallistumme COVID-19-viruksen torjuntaan. Palvelemme omia paikallisia yhteisöjämme ja elinympäristöjämme. Uusin kärkiteemamme on luonnonympäristön suojeleminen.
“Uskon tämän kaiken innostavan meitä. Rotarit rakastavat haasteita”, Mehta toteaa.

Rotary avaa mahdollisuuksia

Rotary ei ole vain klubi, mihin ihmiset liittyvät, vaan kutsu loputtomiin mahdollisuuksiin. Rotary luo jäsenille kanavia, joiden kautta jäsenet voivat parantaa omaan elämäänsä ja niiden elämää, joita he auttavat palveluprojektien kautta.

Uskomme, että suuret ja pienet palvelutekomme antavat mahdollisuuksia ihmisille, jotka tarvitsevat apuamme. Rotary tarjoaa mahdollisuuksia johtajuuteen, avaa jäsenille tien toteuttaa palveluideoitaan maailmanlaajuisesti ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita. Kaikki mitä teemme avaa uuden mahdollisuuden myös jollekin toiselle, jossakin muualla.

Covid-19 kriisi on pakottanut meidät kaikki sopeutumaan. Tässä on hyvääkin, ja uusi toimintasuunnitelmamme  kehottaa meitä erityisesti kehittämään sopeutumiskykyämme. Mutta sopeutuminen ei riitä. Meidän on itse muututtava, dramaattisesti, jotta voimme kohdata uuden ajan meille asettamat haasteet ja toimia sellaisena Rotarynä, jota maailma niin kovasti tarvitsee.

Tämä on suuri haasteemme. Ei vain alkavalle vuodelle, vaan koko näköpiirissämme olevalle tulevaisuudelle. Meidän on uudistettava Rotary uuden ajan edellyttämällä tavalla. Nuorilla on ideoita, energiaa ja tahto sitoutua tärkeäksi kokemaansa toimintaan. Meidän on täydestä sydämestämme tartuttava tähän mahdollisuuteen ja tarjottavaa heille toteutumiskanavaa heidän idealismilleen. Meidän on myös muututtava organisaatioksi, joka on täysin nivoutunut digiaikaan, ei vain sellainen, joka etsii sähköisiä tapoja toimia niin kuin aina on ollut tapana toimia.

Maailma muuttuu nopeasti – muuttui jo ennen tätä kriisiä. Ihmiset alkoivat luopua perinteisistä lounaskokouksista ja siirtyä verkkotapaamisiin. Ystävyyssuhteita solmittiin ja syvennettiin sosiaalisessa mediassa jo ennen kuin kokouksemme siirtyivät Zoomiin tai Skypeen. Meitä nuoremmilla sukupolvilla on voimakas halu tehdä palvelutyötä. He ovat kyseenalaistaneet voivatko he toimia vaikuttavasti Rotaryn kaltaisessa organisaatiossa, vai saavatko he aikaan enemmän luomalla muunlaisia yhteyksiä. Nyt on aika aloittaa puhtaalta pöydältä, kokeilla uusia lähestymistapoja ja valmistella Rotary tulevaisuutta varten.

Samalla kun rohkaisemme Rotaryn jäseniä ottamaan omakseen muutoksen, on hyvä huomata, että aika ei pysähdy Rotaryn ympärillä. Emme anna nopeiden muutosten lannistaa meitä. Tartumme tämän hetken tuomaan tilaisuuteen kasvattaa Rotaryä, tehdä siitä vahvemman, sopeutuvamman ja entistä linjakkaammin perusarvojemme mukaan toimivan.

Maailma tarvitsee Rotaryä nyt enemmän kuin koskaan. Meidän on varmistettava, että Rotary avaa mahdollisuuksia tuleville sukupolville.

 

https://www.rotary.org/en/holger-knaack-sees-opportunities-rotary-change-thrive

https://www.facebook.com/rotary/videos/194418204942847

 

 

 

Warkauden Rotaryklubin vuositeema 

Oma klubimme keskittyy jäsenten aktivoimiseen ja klubin julkisuuskuvan kehittämiseen. Lisäämme klubin ja Rotaryn  tunnettuvuutta ja näkyvyyttä kertomalla Rotaryn ja klubimme toiminnasta ja saavutuksista.  Nuorissa on myös Rotaryn tulevaisuus ja toivotamme  tervetulleeksi erityisesti  uudet nuoret rotarit.  Rotary  on oiva tapa  verkostoitua  ja saada ystäviä ympäri maailman.  Se tarjoaa myös erilaisissa  klubitehtävissä mielenkiintoisen mahdollisuuden  itsensä kehittämiseen.

Kokoontumistiedot

Paikka:
Ravintola Kaks Ruusua
Ahlströminkatu 25
78250 VARKAUS

Aika:
Keskiviikkoisin päivällinen klo16:30 ,
kokous alkaa klo 17:15

Tapahtumat

Ei tapahtumia
Share This