Ilo esitellä

Vaihto-oppilastoiminta sai vauhtia Alician myötä

Monen vuoden tauon jälkeen Suonenjoen klubin vaihto-oppilastoiminta aktivoitui tammikuussa 2018 saapuneen australialaisen Alician myötä. Iloinen vaihto-oppilaamme kävi lukiovuoden Suonenjoen lukiossa ja opetti meille klubilaisille niin kielitaitoa kuin Australian

kulttuuriakin. Alicia osallistui ennakkoluulottomasti kaikkiin Suomen talven harrastuksiin kuten hiihtoon ja luisteluun. Vuoden aikana nuorestamme kehkeytyi mm. kova saunoja ja korvapuustin ystävä.

Vaihto-oppilasvuosi antoi klubille paljon uusia kokemuksia, suuren annoksen kulttuuritietoutta ja toivottavasti elinikäistä ystävyyttä Australian perheeseen. Nuorisovaihto koetaankin klubissamme yhdenksi tärkeimmistä toimintamuodoista – on ilo antaa nuorille mahdollisuus tutustua Suomeen ja paikkakuntaamme ja vastavuoroisesti antaa paikkakuntamme nuorille mahdollisuus vaihto-oppilasvuoteen ulkomailla.

Renata ja Sanni jatkavat vaihto-oppilaskokemuksiamme

Kun vauhtiin pääsimme, niin heti Alician jälkeen saimme elokuussa 2019 vaihto-oppilaaksi Renatan Meksikosta. Nuori tuttavuutemme on jo ihastunut Suomen luontoon, Lintharjun upeisiin maisemiin, ympäristön hiljaisuuteen, mahdollisuuteen kävellä kouluun ja suomalaiseen suklaaseen. Emme itse aina muistakaan, miten meille niin tavalliset asiat ovat kaukaa tulleelle vieraallemme uutta ja ihmeellistä.

Lähtevänä vaihto-oppilaanamme syksyllä 2019 Meksikoon suuntasi puolestaan Sanni, joka harrastaa tanssia ja oli kiinnostunut erityisesti espanjankielisestä kohdemaasta.

Vanhamäki
Vanhamäentie 122