Vuositeema

Rotary avaa mahdollisuuksia

RI:n presidentin Holger Knaackin vuositeema on Rotary avaa mahdollisuuksia. Hän haluaa meidän miettivän, kuinka voimme kasvattaa Rotarya kestävästi. Kuinka voimme pitää nykyiset jäsenemme ja saada uusia jäseniä, jotka sopivat klubeihimme? Kuinka voimme tehdä organisaatiostamme vahvemman ja avoimemman vastaamaan edessämme oleviin haasteisiin?

RI:n presidentin Knaackin mukaan Rotary on monella tavalla loistavassa kunnossa. Olemme taloudellisesti vahvoja. Rotary on yhteisten arvojen ja yhtenäisyyden yhteisö. Ystävyys ja verkostoituminen vetävät ihmisiä Rotaryyn. Vahvoista klubeista saamme voimaa palveluamme varten. Yhdessä toimiminen tekee meistä tehokkaampia. Meidän on oltava avoimia uusille lähestymistavoille ja digitalisaatiolle.

Rotarysäätiö (The Rotary Foundation) tunnustetaan yhdeksi maailman parhaista hyväntekeväisyysjärjestöistä. Meidät tunnetaan maailmanlaajuisesti pyrkimyksistämme lopettaa polio. Globaalit apurahat (GG= Global Grants) kasvavat edelleen. Mutta nykyisten suuntausten jatkuessa on riskejä. Erityisesti alueilla, joilla väestö vanhenee, Rotary on laskussa ja ikääntynyt. Havaittavissa on mielenkiintoisia kehityssuuntia.

Visio on perusta Rotaryn uudelle toimintasuunnitelmalle, jossa on kyse Rotaryn kasvamisesta ja sopeutumisesta digiaikaan. Seuraavan viiden vuoden aikana tämä suunnitelma lisää vaikutustamme, laajentaa kattavuuttamme, lisää osallistujien sitoutumista ja parantaa sopeutumiskykyämme.

Holger Knaack asetti tavoitteeksi, että jokaisella Rotaryklubilla on strateginen kokous vähintään kerran vuodessa. Jokaisen klubin tulisi kysyä, missä se haluaa olla viiden vuoden kuluttua ja tiedostaa, mitä lisäarvoa se tuo jäsenille. Meitä pitävät yhdessä arvot, jotka jaamme keskenämme. Rotary koetaan eri tavalla kaikkialla, mutta neljän kysymyksen koe on sama kaikille. Rotaryssä emme vain lahjoita rahaa, vaan suoritamme palveluprojekteja ja näemme projektien pysyvän vaikutuksen omakohtaisesti. Tämä on ainutlaatuista.

Rotary tarjoaa myös monia mahdollisuuksia johtajuuteen. Tämä on Rotaryssa todellinen ihannetilanne, sillä se tekee meistä tehokkaampia johtajia.

Mahdollisuudet

Rotary ei ole vain klubi, johon liitytään. Se on kutsu loputtomiin mahdollisuuksiin. Klubi avaa mahdollisuuksia palvella niin suurissa ja historiallisissa projekteissa kuten End Polio Now ja myös pienessä yhteisöhankkeessa, jossa vain istutat puun. Ydinarvoihimme jatkuvasti tukeutuva klubitoiminta avaa jäsenille mahdollisuudet elää rikkaampaa ja merkityksellisempää elämää ystävien kanssa, ympäri maailmaa.

Holger Knaack korostaa: Kaikki mitä teemme, avaa jollekulle jonkin uuden mahdollisuuden, jossakin. Siksi vuoden teemamme on: Rotary avaa mahdollisuuksia!

Radisson Blu Hotel Oulu
Hallituskatu 1
90100 Oulu

Torstaisin 16.30-18:00.

Kokous aloitetaan klo 17:00.