Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
08.09.2020
18:00 - 20:00

Tapahtumapaikka
Radisson Blu


Arvoisat rotarysiskot ja -veljet!

Lämpimästi tervetuloa Intercity-kokoukseen tiistaina 8.9.2020.

The Oulu Northern Lights Institute:n yhteydessä järjestetään Rotarypiirin 1385 Intercity-kokous tiistaina 8.9.2020 hotelli Radisson Blu:ssa alkaen kello 18:00.

Kuulemme kokouksen aluksi piirikuvernööri DG Venanzia Rizzin tervehdyksen, jonka jälkeen meidät johdattaa Astronomisten Luontokuvien maailmaan maailmankuulu astrovalokuvaaja J-P Metsävainio.

Luontokuvaaja J-P Metsävainion valokuvateosten synty vaatii yötaivaan sitkeää, jopa vuosia kestävää kuvaustyötä, ennen kuin valtavat ja etäiset taivaanilmiöt on saatu valotettua lopullisiksi teoksiksi.

Metsävainio käyttää tieteen työmenetelmiä ja välineitä kuvataiteelliseen työhönsä, jossa näkyviin tuotu kosminen energia toimii taiteellisen kerronnan innoittajana. Vaikka itse kuvausprosessi on teknisesti raskas, Metsävainion valokuvat soivat sfäärien musiikkia luonnollisesti ja tekniikan kahleista vapautuneena.

Katsojalle avautuu yhä uusia näkymiä ympäröivään todellisuuteen taiteilijan raottaessa salaisuuksien verhoa ympärillämme.

Metsävainion teoksia on esitelty ympäri maailmaa ja niitä on museoiden ja kaupunkien kokoelmissa. Hänen valokuviaan käytetään myös laajasti erilaisissa julkaisuissa sekä tieteellisessä tarkoituksessa. Kuvataiteellisen työn lisäksi Metsävainio on arvostettu astronomisen valokuvauksen kehittäjä ja luennoitsija alan tapahtumissa ja konferensseissa maailmalla. Metsävainio on lisäksi yksi niistä harvoistaluontokuvaajista, joiden kuvia mm. NASA hyödyntää.

Ohjelma:
18:00 Intercity-kokous ja esitelmä Astronomisista Luontokuvista
19:00 Intercity-illallinen

Tervetuloa!

Ilmoittautuminen:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeUXEIYemb5726rTRyEyI0BD704yoIXdBQPaEy0El0pk9AHDQ/viewform

Huom! Ilmoittautumiset 3.9.2020 mennessä!

Lisätietoja:
Instituutti: https://www.rotaryinstitutefinland2020.org/
Astronominen Luontokuvaus: https://astroanarchy.blogspot.com/

Share This