Keitä olemme

Loimaan Rotaryklubi on vuonna 1949 perustettu aktiivinen paikallisklubi, jossa on tällä hetkellä yli neljäkymmentä jäsentä. Kuulumme maailmanlaajuiseen, eettisellä pohjalla toimivaan Rotary palvelu- ja hyväntekeväisyysorganisaatioon. Kokoonnumme maanantai-iltaisin tapaamaan toisiamme, kuulemaan kiinnostavia esitelmiä ja edistämään hyvää omalla paikkakunnallamme. Teemme myös tutustumisvierailuja alueemme yrityksiin tai retkeilemme vähän edemmäksikin.

Olemme vuosien saatossa osallistuneet moniin Rotaryn yhteisiin hyväntekeväisyyshankkeisiin ja myös järjestäneet omia paikallisia tempauksia. Rotary nuorisovaihto on ollut myös yksi keskeisimpiä toimintamuotojamme. Olemme lähes vuosittain lähettäneet nuoria ulkomaille vaihto-oppilaaksi ja ottaneet vastavuoroisesti vastaan nuoren jostain päin maailmaa loimaalaisiin perheisiin.

Loimaan rotaryklubi on perustettu 10.5.1949 ja klubissamme jäseniä tällä hetkellä 45. Kummiklubimme on Alastaron Rotaryklubi. Olemme osa piiriä 1410. (Linkki ko.sivulle).

Harrastus, jolla on tarkoitus

Olemme monina vuosina keskittyneet nuorisovaihdon tukemiseen. Järjestämme nuoria Rotaryn kansainväliseen nuorisovaihtoon ja vastaavasti otamme vastaan nuoria opiskelijoita Loimaalle. Meidän mielestämme nuorisovaihto on mitä parhainta ruohonjuuritason kansainvälistymis- ja rauhankasvatusta.

Nostamme myös esiin tärkeitä sosiaalisia kehittämistarpeita. Loimaan Rotaryklubi tekee kummitoimintaa tukemalla monin tavoin Loimaan Nuorten Työpaja / TexVexin toimintaa.

Paikallisella tasolla teemme yhteistyötä monien paikkakunnan yhdistysten ja yhteisöjen kanssa osallistumalla tai olemalla mukana järjestämässä erilaisia tapahtumia.

Pidämme arvossa kansainvälisen Rotary Internationalin ponnisteluja ja järjestön arvokasta työtä muun muassa polion hävittämiseksi maapallolta. Pelkästään tähän työhön Rotary on suunnannut runsaasti vapaaehtoisvoimaa sekä yli 1,2 miljardia US-dollaria.

Vaikuttava kansainvälinen verkosto

Rotary on Chicagossa 23.2.1905 perustettu kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysorganisaatio. Rotary Internationalin kotipaikka on Evanston, USA:n osavaltiossa Illinoisissa. Tunnuslauseemme on Palvelu itsekkyyden edelle (Service Above Self).

Rotaryyn kuuluu 1,2 miljoona jäsentä 35 000 klubissa yli 200 maassa. Rotary on merkittävä kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysjärjestö. Suomi on jaettu kuuteen rotarypiiriin, joista yhteen kuuluvat myös Viron klubit. Suomessa ja Virossa on yhteensä 300 klubia, joissa runsaat 10 000 rotaria.

Hotelli Loimaan Seurahuone
Satakunnantie 24-26, 32200 Loimaa