Lahti-Salpausselkä rotary-klubista

Keitä olemme

Lahti-Salpausselkä Rotary-klubi on Lahden alueen toisiksi vanhin Rotary-klubi. Se on perustettu 24.2.1955.

Kokoonnumme joka maanantai lounaskokoukseen klo 11.45-13.00 Ravintola Taivaanrantaan.  Lounaskokouksessa tapaamme toisiamme ja jaamme mittavaa kokemustamme toistemme tueksi ja kehittämiseksi pyrkiihän Rotary-klubimme edustamaan alueensa ammattillista poikkileikkausta ja mittaavaa eri alojen osaamista ja kokemusta, jota kartutamme esitelmin ja vierailuin eri organisaatioissa. Näin edistämme toistemme ja koko alueemme hyvinvointia. Rotary on merkittävä hyväntekeväisyysjärjestö. 

Klubimme edistää myös kansainvälisyyttä osallistumalla nuorivaihtojen järjestelyyn ja tukemiseen. Kansainvälinen nuorisovaihto on Rotary-toiminnan ydintä.  

Klubimme on  osa Rotary-piiriä 1390. 

Harrastus, jolla on tarkoitus

Olemme keskittyneet nuorisovaihdon tukemiseen. Järjestämme nuoria Rotaryn kansainväliseen nuorisovaihtoon yhdessä Lahti -Laune klubin kanssa. Ajattelemme, että nuorisovaihto on mitä parhainta  tulevaisuutta sekä suvaitsevaisuutta rakentavaa kansainvälistymis- ja rauhankasvatusta.

Pidämme arvossa kansainvälisen Rotary Internationalin ponnisteluja ja järjestön arvokasta työtä muun muassa polion hävittämiseksi maapallolta. Pelkästään tähän työhön Rotary on suunnannut runsaasti vapaaehtoisvoimaa sekä yli 1,2 miljardia US-dollaria.

Vaikuttava kansainvälinen verkosto

Rotary on Chicagossa 23.2.1905 perustettu kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysorganisaatio. Rotary Internationalin kotipaikka on Evanston, USA:n osavaltiossa Illinoisissa. Tunnuslauseemme on Palvelu itsekkyyden edelle (Service Above Self).

Rotaryyn kuuluu 1,2 miljoona jäsentä 35 000 klubissa yli 200 maassa. Rotary on merkittävä kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysjärjestö. Suomi on jaettu kuuteen rotarypiiriin, joista yhteen kuuluvat myös Viron klubit. Suomessa ja Virossa on yhteensä 300 klubia, joissa runsaat 10 000 rotaria.

Kokoontumistiedot

Paikka:
Ravintola Taivaanranta
Rautatienkatu 13
15110 Lahti

Aika:
Maanantaisin klo 11.45 -13.00

Ajankohtaista

Tapahtumat

Ei tapahtumia
Share This