Keitä olemme

Keitä olemme

Kotka-Ruotsinsalmi Rotaryklubi on aktiivinen kotkalainen rotaryklubi. Kokoonnumme torstaisin klo 17.30-19.00 Sapokan saunan kokoustiloihin tapaamaan toisiamme, kuulemaan kiinnostavia esitelmiä ja edistämään hyvää omalla paikkakunnallamme. Käymme myös vierailemassa erilaisissa kohteissa. Tuemme kansainvälisen Rotaryn humanitaarisia projekteja, osallistumme nuorisovaihtoon ja edistämme lähiseudun hyvinvointia.

Klubimme on perustettu 13.3.1981. Kummiklubimme on Langinkosken Rotaryklubi. Klubissamme on 27 jäsentä. Olemme osa piiriä 1430.

Harrastus, jolla on tarkoitus

Olemme olleet aktiivisesi mukana Rotaryn nuorisovaihdossa.  Nuorisovaihto on mitä parhainta ruohonjuuritason kansainvälistymis- ja rauhankasvatusta. Tähän saakka joka vuosi on yksi kotkalainen nuori on ollut klubimme kansainvälisessä vuosivaihdossa ja vastaavasti olemme saaneet yhden vaihto-oppilaan, joka on ollut vuoden aikana klubimme järjestämissä kolmessa-neljässä perheessä perheenjäsenenä, käynyt koulua ja osallistunut klubimme kokouksiin ja rotarien järjestämiin tapahtumiin. Lisäksi olemme osallistuneet lyhyempiaikaisiin rotarien nuorisovaihto-ohjelmiin.

Pidämme arvossa kansainvälisen Rotary Internationalin ponnisteluja ja järjestön arvokasta työtä muun muassa polion hävittämiseksi maapallolta. Pelkästään tähän työhön Rotary on suunnannut runsaasti vapaaehtoisvoimaa sekä yli 1,2 miljardia US-dollaria.

Vaikuttava kansainvälinen verkosto

Rotary on Chicagossa 23.2.1905 perustettu kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysorganisaatio. Rotary Internationalin kotipaikka on Evanston, USA:n osavaltiossa Illinoisissa. Tunnuslauseemme on Palvelu itsekkyyden edelle (Service Above Self).

Rotaryyn kuuluu 1,2 miljoona jäsentä 35 000 klubissa yli 200 maassa. Rotary on merkittävä kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysjärjestö. Suomi on jaettu kuuteen rotarypiiriin, joista yhteen kuuluvat myös Viron klubit. Suomessa ja Virossa on yhteensä 300 klubia, joissa runsaat 10 000 rotaria.

Kokoontumistiedot

Paikka:
Sapokan sauna
Juha Vainion katu 2
48100 Kotka

Aika:
Torstaisin klo 17.30

Tapahtumat

Ei tapahtumia.
Share This