Keitä olemme

Järvenpään Rotaryklubi on nimensä mukaisesti Järvenpääläinen rotaryklubi. Kokoonnumme torstaisin Järvenpää-talolla kello 18.00. Järjestämme myös paljon tapaamisia muiden alueella toimivien klubiean kanssa, joten kannattaa varmistaa seuraavan tapaamisen ajankohta ja paikka joko hallituksen jäseniltä tai klubin internet-sivuilta. Osallistumme Rotary nuorisovaihtoon ja edistämme lähiseudun hyvinvointia.

Harrastus, jolla on tarkoitus

  • Vaihto-oppilas -toiminta : Järvenpään Rotarit lähettää vuosittain yhden, ja vastaanottaa yhden vaihto-oppilaan. Mikäli olet kiinnostunut  pääsemään Rotary -vaihto-oppilaaksi, lähetä hakemuksesi Lauri Uljakselle osoitteeseen lauri.uljas@diak.fi
  • RYLA (Rotary Youth Leadership Awards) ohjelma on 14-30 vuotiaille nuorille tarkoitettu johtajuuskoulutus- ja valmennus. Se järjestetään vuosittain yhteistyössä Järvenpään lukion kanssa ja ohjelman tavoitteena on antaa nuorille sekä käytännön, että teoreettisen puolen valmennusta johtajuuteen. Ohjelman puitteissa nuoret saavat myös luotua oman kontaktiverkoston paikallisten yritysten ja kunnallisten johtajien kanssa. Lisätietoja ohjelmasta löydät tästä tai kysymällä RYLA vastaavalta Juhani Suhoselta (juhani.suhonen@kuntosalus.fi).

Pidämme arvossa kansainvälisen Rotary Internationalin ponnisteluja ja järjestön arvokasta työtä muun muassa polion hävittämiseksi maapallolta. Pelkästään tähän työhön Rotary on suunnannut runsaasti vapaaehtoisvoimaa sekä yli 1,2 miljardia US-dollaria.

 

Vaikuttava kansainvälinen verkosto

Rotary on Chicagossa 23.2.1905 perustettu kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysorganisaatio. Rotary Internationalin kotipaikka on Evanston, USA:n osavaltiossa Illinoisissa. Tunnuslauseemme on Palvelu itsekkyyden edelle (Service Above Self).

Rotaryyn kuuluu 1,2 miljoona jäsentä 35 000 klubissa yli 200 maassa. Rotary on merkittävä kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysjärjestö. Suomi on jaettu kuuteen rotarypiiriin, joista yhteen kuuluvat myös Viron klubit. Suomessa ja Virossa on yhteensä 300 klubia, joissa runsaat 10 000 rotaria.

Share This