Marraskuun 2025 Rotarysta kokiksi-tapahtuman reseptit:
Menu rotarystä kokiksi
Alkuruoka
Kampasimpukat ja timjami – voikastike
Hae ohje. K-ruoka.fi / kampasimpukat .timjami voikastike
Pääruoka
Haudutettu lohiperho ja sahramikastike
Haudutettu lohiperho
Aineet.
14 lohiperhoa a 150g
3l kalalientä
3 pulloa kuivaa valkoviiniä
2 nippua basilikaa
2 nippua ruohosipulia
Valmista kypsytysliemi.
Pane laakeaan keittoastiaan kalalientä, valkoviiniä ja mausta basilikalla.
Mausta lohifileet suolalla ja valkopippurilla.
Tarkista kypsytysliemen maku onko alkoholi haihtunut tarpeeksi.
Keitä perunat valmiiksi.
Kypsennä lohiperhot kypsiksi ja laita annoslautasille.
Lisää kastike ja perunat ja koristele tillillä ja ruohosipulilla.
Sahramikastike haudutetulle lohelle
1l vahvaa kalalientä
0,5l valkoviiniä
0,5l kermaa
5 rkl voita
10 rkl hienonnettua sipulia
5 rkl vehnäjauhoja
sahramia
valkopippuria
suolaa
Valmistus
1. sulata voi kattilassa. Lisää hienonnettu sipuli, hauduta kullankeltaiseksi.
2. lisää jauhot hyvin sekoittaen. hauduta hetki. Älä Ruskista
3.lisää kuumennettu kalaliemi hyvin vatkaten
4. lisää viini. anna kiehua kypsäksi
5. lisää kerma ja anna kiehahtaa
6 lisää hyppysellinen sahramia niin että kastike saa keltaisen värin
7 mausta suolalla ja valkopippurilla
8 siivilöi kastike ja tarjoile kuumana
Jälkiruoka
Helpot pannacotat
Hae ohje. Valio helpot pannacotat