Korona-ajan jälkeen pitkästä aikaa on mahdollista päästä nuorisovaihtoon: Hollola-Salpakankaan alueelta on mahdollista lähteä leirivaihtoon, kesävaihtoon ja vuosivaihtoon.

Leirivaihto on yksi suosituimmista ulkomaalaisten tavoista lähteä vaihtoon ja tulla Suomeen, ja paikat on usein  täynnä, joten 3 viikon kesävaihtoon haluavien kannattaa olla aktiivisia ja nopeita alkusyksyllä, ja hakea sinne.

Kesävaihto 4 + 4 vaihdossa vaihdetaan yleensä kesällä 4 viikon vaihdon jälkeen toiseen perheeeseen ja näissä pääsee nuori samaan perheeseen. Kauemmas esimerkiksi Latinalaiseen Amerikkaan, Australiaan ja Uuteen Zeelantiin  lähtijät eli käytännössä toiselle pallonpuoliskolle lähtevät nuoret  yleensä lähtevät 6 + 6 vaihtoon eli Suomesta lähdetään tammi-helmikuussa ja tänne tullaan kesällä, eli saadaan se valoisa aika hyödynnettyä. Näissä on myös vaihto samaan perheeseen.

Perinteisin vaihto, johon tarvitsemme isäntäperheitä, on vuosivaihto. Vuosivaihdossa rotarit kustantavat pakollisia opiskelu- ja kielikustannuksia sekä antavat pienen kuukausirahan (n.90 e/kk) bussimatkoihin ja välipaloihin ja mahdollisiin harrastuskustannuksiin, mutta muuten nuoren perhe kustantaa matkat ja mahdolliset yhteiset turistimatkat (2 viikon matkat mantereella) ja vakuutukset, ja isäntäperhe asumisen.

Hollola-Salpakangas osallistuu vaihtoon yhdessä Lahti-Wesijärvi RC:n kanssa. Tällä hetkellä haemme USA:sta tulevalle 16-17-vuotiaalle mahdollisesti tytölle yhtä isäntäperhettä huhtikuun loppupuoli -kesäkuulle 2024, ja tämä on mukava tapa kansainvälistyä. Tarkempia tietoja : Kristiina.vanhala-selin(at)pp.phnet.fi  , eli kolme isäntäperhettä on jo järjestetty.

Suosittelemme myös hakemaan ensi vuonna nykyisen yhdeksäsluokkalaisen eli ensi vuoden lukion ensimmäisen vuoden opiskelijoiden vaihtoon hyvissä ajoin ensi elo-syyskuussa.

Hyviä hakijoita on paljon, ja kaikki ei pääse mukaan, siksi mainostamme hyvissä ajoin leiri- ja kesävaihtoa, joka on myös elämys niille, jotka eivät halua kokonaista vuotta viettää tutustumassa maan kulttuuriin ja opiskelemaan maan kieltä, vaan edistyä myös opinnoissa.

Ne, jotka tosissaan ovat lähdössä vuosivaihtoon oppimaan kieltä ja kulttuuria ja edistämään rauhankasvatusta ja rakentamaan elinikäisiä ihmissuhteita, kannattaa muistaa, että hyvien hakemusten seasta kannattta panostaa siihen osaan, jossa on oma hakemus: akemuksessa ja haastattelussa painaa eniten nuoren oma halu lähteä mukaan.

Share This