Kuvia Rotaryvuodelta 2024-2025

2.7.2024 Ympäristön siivoustalkoot Hunnaan kotiseutumuseolla.

Kuvia Rotaryvuodelta 2023-2024

18.6.2024 Vitjojen vaihto Puistolasalissa. Kauden 2023-2024 presidentti Marja-Liisa Laitila luovutti vitjat kauden 2024-2025 presidentti Kalevi Suvilalle.

Presidentti Marja-Liisa Laitila kiitti kuluneesta vuodesta. Presidenttinä on ollut helppo toimia, koska ympärillä on ollut osaavat ja kokeneet sisaret ja veljet.

18.6.2024 Vitjojen vaihtojuhlassa apulaiskuvernööri Katja Jalasjoki ja presidentti Marja-Liisa Laitila jakoivat huomionosoituksia.

Kunniajäsenmerkit: Paavo Mäkimattila, Kyösti Pitkäranta, Ari Pääkkönen ja Martti Raikaa.

Rotarypuolisomerkit: Eeva Aaltonen, Aija Kestilä, Tuula Levonen, Raimo Pajula, Ulla Raikaa, Tuula Saarikallio, Erja Suvila ja Heli Tirri.

Rotarykirves luovutettiin Hannele Lätille.

Polio+  merkit: Markku Laitila ja Miika Mattila.

28.5.2024 luovutimme avustukset Alastaron Jyväsille ja Alastaron sotaveteraanien perinneyhdistykselle Avustukset vastaanotti Jyvästen puolesta  Meri Jalonen, Aino Nieminen, Lotta Lehtilä, Kaisa Ojaniittu ja perinneyhdistyksen puolesta Iina Saarikallio ja Markku Erelä.

16.4.2024 Perhoshotellitalkoot. Kiitos Eevalle ja Petrille.

9.4.2024 vierailimme Alastaron maamiesseurantalolla. Oppaanamme Markku Erelä.

2.4.2024 iskelmähetki Loimikodilla. Kiitos Esa, Tuula ja Ulla!

19.4.2024 Kiitos Aija ja Mika

10.3.2024 Alastaron kirkossa järjestettiin ”Kenttäpostin kertomaa”-konsertti talvisodan päättymisen muistoa kunnioittaen.

Konsertissa esiintyivät Lasipalatsin laulajat johtajanaan Sari Jokela sekä Helmiharmonikat, johtajana Elina Ukkonen, laulu Tuija Saura.

5.3.2024 klubivieraana aluevaltuutettu Olavi Ala-Nissilä kertoi Varsinais-Suomen hyvinvointialueen asioista

30.1. ja 6.2. kuulimme historiaa karjalaisten asuttamisesta kanta-Suomeen

23.1.2024 Mikko Lindeman perehdytti Rotarysäätiön toimintaan, sisältöihin ja rahalahjoitusten merkityksellisyyteen.

16.1.2024 vierailtiin Alastaron Apteekissa. Kiitos apteekkari Varpu Loimunevalle.

12.12.2023 Jouluinen illanvietto Loimikodilla kera maukkaan jouluruuan ja musiikkituokion.

11.12.2023 koristelimme veli Pekan tuoman joulukuusen ja vietimme palvelukodin asukkaiden kanssa yhteisen lauluhetken.

11.12.2023 avautui Alastaron Rotaryklubin jouluikkuna (sulkeutuu loppiaisena 2024)

5.12.2023 Itsenäisyyspäiväaaton vietto Petrellintie 20:ssä

28.11.2023 tutustuimme tekokukkamaailmaan Solinan ja Janin johdolla. Kiitos tekokukka.fi

21.11.2023 Loimikodilla viikkotapaamisen yhteydessä presidentti muisti veli-Tuomasta klubiviirillä merkkipaalun saavuttamisesta. ONNITTELUT!

14.11.2023 klo18 tutuistuimme Loimaan Teatterin historiaan ja nykytilaan teatteriohjaaja Sari Äikää-Torkkelin johdolla. Illan teatteriesitys ”Ostereita yhdelle” vahvisti käsitystämme lähes ammattimaisesta toiminnasta tässäkin vapaaehtoisharrastuksessa.

Kuva: Henrik Siiskonen

4.11.2023 Puistokadun liikuntahalli, tiukka matsi AU-Futsal – SoVo. Ottelun alussa luovutimme kannustusstipendin AU-Futsal joukkueelle. (Lähikuvat: Henrik Siiskonen)

31.10.2023 vierailu Puistokadun koululla, jossa rehtori Minna Ruotsala ja opettaja Hanna Leminen valaisivat nykyaja haasteita ja mahdollisuuksia 7. – 9. luokkien 306 oppilaan opetuskentässä. Vierailu oli yhteinen Loimaan klubin kanssa.

24.10.2023 Loimikodin toiminnanjohtaja Anja Aaltonen esittäytyi kertomalla palvelutalon tulevasta toiminnasta.

10.10.2023  vierailulla Loimaan evankelisella kansanopistolla. Opiston täyttäessä tänä vuonna 85 vuotta rehtori Tuomas Lankinen valaisi opiston historiaa ja nykytilannetta.

7.10.2023 Laitilassa, Juhlatila Fordsonissa RLI I eli syventävä rotaryvalmennus osa 1. Meiltä mukana Hannele, Marja-Liisa ja Markku. Kiitokset Tiina S:lle, Martille, Anitalle, Matille, Mikolle, Tiina M:lle sekä Terhille hyvin järjestetystä koulutuspäivästä. Onnittelut Hannelelle todistuksen johdosta (kaikki kolme osaa suoritettu).

3.10.2023 kuvernööri Aaro Söderlundin vierailu. Vierailun yhteydessä muistettiin myös Esa-veljeä täysistä vuosikymmenistä.

19.9.2023 Marianne Aro, Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:stä selvitti nykymääräysten mukaista jätteen käsittelyä/kierrätystä

Ratas-radan huoltoa syysaamuna 6.9.2023. Pertti suoritti tarkistuslaskennan kameran takaa.

Tiistaina 29.8.2023 tutustuminen Vihannonkulmaan. Suuret kiitokset Anniinalle, Pirkolle ja Antille mielenkiintoisesta historiasta! Grazie myös jäätelöstä ja kahvista!

Perinteistä Hunnaan savusaunailtaa vietettiin ti 15.8.2023 yhdessä Loimaan ja Punkalaitumen Rotaryveljien ja -siskojen kanssa. Kalevi järjesti tietokilpailun, jolla ratkaistiin klubi, joka sai pokaalin  seuraavaksi vuodeksi. Kilpailun voitti Petri  Alastaron klubista. Miikalle kiitos saunan lämmityksestä. 

Liigahölkkä & pyöräily la. 29.7.2023 AU-futsaljoukkueen tukemiseksi. Sää ei lannistanut kuntoilumieltä. Kiitos osallistujille ja tukijoille!

Petanque-harjoitukset Kalevi Suvilan ohjauksessa Alastarolla 25.7.2023

Kuvia Rotaryvuodelta 2022-2023

 

20.6.2023 ti. klo 18:00 Ravintola Birstro a´la staro . Alastaron Rotaryklubi kokoontui käätyjen vaihtoon. Illan ohjelman juonsi Klubimetari Petri Aaltonen. Petri toivotti klubilaiset ja avecit tervetulleeksi ja nostetiin malja kaudelle 2022 – 2023 tilaisuus oli kauden 47.  Lauletiin yhteislauluna Rotarylaulu, josta esilaulajille Ullalle ja Tuulalle kiitos. Klubipresidentti Pertti Saarikallio loi katsauksen menneeseen kauteen ja Kauden 2022 – 2023 vuoden Rotaryn kunniakirjan ja kirveen pokkasi aktiivinen rotari Mika Kestilä . Onnittelut Mikalle. Tilaisuudessa muistetiin myös seuraavia klubisisaria ja veljeä Marianna Pajula, Esa Tiiri, joista oli paikalla Sanna Metsäranta hän otti vastaan Alastaron Rotaryklubin viirin. Muille viiri luovutetaan, kun heille sopii. Onnittelut viirin saajille.

Nautittiin iltapalasta ja kakkukahvista sekä yhdessäolosta. Pertti luovutti Alastaron Rotaryklubin kunnostetut käädyt seuraajalleen Marja-Liisa Laitilalle.

Kiitos kaikille klubikaudesta 2022 – 2023 terveisin pas. presidentti Pertti Saarikallio

 

ti. 13.6.2023 Viikkotapaaminen Alastaro-Seuran Hunnaalla, jossa suoritimme talkooillan aikana ympäristön niiton, risujen karsinnan ja kuljettamisen polttopaikalle.

Kiitos kaikille sisarille ja veljille mukanaolosta. On siinä sitten hyvä tutustua Hunnaan tarjontaan. Talkoosauna illan savusaunomisen järjestää tuleva klubipresidentti Marja-Liisa ja Miika avustaa sekä on sauna vääpeli.

Kiitos Marja-Liisalle talkookahvista/mehusta. Keskusteltiin tulevasta ns. liigahölkkä tapahtumasta, jossa olemme klubina järjestelyssä vetäjänä. Hölkkä on Kuutamokeikan yhteydessä. 29.7.2023

30.5.2023 Alastaron klubi tutustui Mauno Ketosen kotimuseoon. Lukuisten kahvimyllyjen lisäksi tarjolla oli monipuolinen kokoelma historiaa ajan saatossa kertynyttä. kuten Isäntä Mauri asian ilmaisi. Laitteisiin sisältyi monia tariinoita eletystä elämästä. Kiitos Isäntä Maunon jauhaman kahvin keittäjille Ullalle ja Eevalle. Kahvi oli hyvä ja tarjoilut maisuivt vieraille. Alastaron Rotaryklubi kiitää. Kiitos!

22.5.2023 poikkeuksellisesti ma. talkoo ilta. Alastaro-seuran lahjoituksena saama puimakone punnerrettiin sisätiloihon. Kiitos traktorityöstä Jari Jääskeläiselle sekä kaikkille talkoisiin osallistuneille. Kiitos Marja-Liisalle kahvi ja leipä tarjoiolusta.

2.5.2023 ti. tapaaminen Virttaan kyläyhdistyksen ”Virttaan montulla” . Virttaan kyläyhdistyksen puheenjotaja Mira Heikkilä kertoi yhdistyksen toiminnasta ja kyläpäällikkö Pentti Jussila kertoi kylän markkinointi ponnisteluista. Mielenkiintoinen ja antoisa ilta, positiivisuus kantaa, mikä kuului kaikkien kyläläisten kommenteissa. Kiitos Tarjoilusta makkara oli maukas ja kahvi maistui. Alastaron Rotaryklubi kiitää ja toivotaa hyvää jatkoa Virttaalle ja virttaalaisille.

25.4.2023 Talkooilta frisbeegolfrdalla. Kyltit valmistettu talkootyönä ja asennus tapahtui ti. talkooillassa. Ratas Radan opastaulut oikaistu ja kyltit asennettu. Kiitos talkoolaisille.

18.4.2023 Viikkotapaaminen. Kokoonnuttiin Ravintola Bistroon, missä aiheena oli Matkalippu tulevaisuuteen esitelmä Hannu Hirvonen ja Loimaan klubivieras Katja Jalasjoki  keskusteltiin Loimaan yläasteen oppilaiden osallistamisesta sekä palkitsemisesta. Alastaron Rotaryklubi on Alastaron alueen oppilaiden mukana projektissa. Arpa onni suosi Loimaalaista klubivierasta ja hän voitti ötökkähotellin Onnittelut Katja Jalasjoelle. Apulaiskuvernööri Juha Karjalainen osallistui kokoukseen ja palkitsi veli Paavo Mäkimattilan PHF 4 mitalilla. Onnittelut Paavolle.

11.4.2023 Alastaron klubin taas kerran onnistunut talkooilta. Nyt oli vuorossa ötökkä hotellien valmistus. Kiitos Eeva ja Petri Aaltoselle talkoo illan järjestelystä.  On hienoa olla mukana onnistuneessa tapahtumassa iso kiitos kaikille osallistujille. Kiitos Eevalle tarjoilusta!

4.4.2023 Alastaron Rotaryklubi tutustui äänilevyn tekoon Rotary veli Esa Tiirin studiolla.  Apuna Esalla oli Pasi Koivu, joka avusti levyjen nauhoituksessa. Veli Esa Tiiri johdatti meidät esitelmässään suomalaisen äänilevy syntyyn, historiaan ja siihen miten se on vallannut tilaa itselleen viihteen saralla. Sitten illan kohokohta oli levyjen nauhoitus ja äänten tallennus ja mahdollinen parantelu, mihin nyt ei kylläkään ollut tarvetta, koska esitykset oli huippu luokkaa. Kiitos Esalle Ja Pasille sekä  laulajille Marja-Liisalle, Tuulalle sekä Matille.

28.3.2023 Alastaron Rotaryklubin viikkotapaamisessa esitelmä Asukkaiden Loimaa -hanke. Eija Martti Asukkaiden Loimaa -hankkeen vetäjä piti mielenkiitoisen ja ajankohtaan sopivan luennon Loimaan kylien mahdollisuuksista hakea mm. ns. leader rahoitusta kehitys projekteihin.

Kiitos klubisisar Marianna Pajulalle, kun järjestelit esitelmöitsiän. Kiitos myös Tuulalle pullan paistosta.

 

21.3.2023 Alastaron Rotaryklubi vieraili avec Simo Pietilän tila Oy:n uudis-/laajennustyömaalla. Tilan Isäntä Simo piti meille mielenkiintoisen ja kattavan katsauksen nykypäivän muna ja broiler tuotantoon. Keskitytiin myös munituskanalan uudistamiseen. Tilan emännälle Sirpalle ja Isännälle Simolle Kiitos tarjoilusta ja ystävällisestä vastaanotosta. Kiitos myös pääsiäis munista.

 

14.3.2023 Asejärjestelmä testauspäällikkö Vesa Toivonen esitelmä. Kranatinheittimen kehitys ensimmäisestä maailmansodasta aina vuoteen 2022 suomalainen näkökulma.

Rotaryveli Mika Kestilä oli hommannut mielenkiintoisen ohjelman, mikä oli silmiäavaava ja ajankohtainen. Kuulian mietteenä voin todeta, paljon on tehty mutta paljon on tekemistä. Kiitos Aija rouvalle maittavista pullista.

7.3.2023 Puutarhuri Veikko Korvenpää Laarimäki Oy omenapuuiden leikuu koulutus/opastus. Alastaron Rotaryklubin sisatet ja veljet saivat omenapuun leikuuseen ammattimaista opastusta. Illan hämärtyesssä Kemppilän rannan Tuula tarjosi meille pulla kahvit.

28.2.2023 Sallila energian toimitusjohtaja Tarja Heinonen piti meille mielenkiintoisen esitelmän sähkömarkkinasta ja sen toiminnasta/toimimattomuudesta. Sähkön hinta on tasottumassa ja pörssi hinta ei taida kivuta siihen 4 € /kWh, joka on asetettu sähköpörssin ylärajaksi.

14.3.2023 Tietokirjailija Jukka Korvenpää esitteli uutuus teoksensa ”Huhtamo Neljän pitäjän kylä”.  Teos kuvaa tarkasti ihmisiä ns. Ajan virrassa. Ostin kirjan!

7.2.2023 Palvelutalo Loimikoti.Viikkotapaamisen aihe oli mitä mielenkiintoisin. Rotyaryveli Ari Pääkkönen johdatteli meidät antiikin merkittävien filosofien oppeihin ja taustoihin. Saimme kuulla monia kuolemattomia sanontoja. Aristoteles, Diogenes, Herakleitos, Platon, Phytagoras, Sokrates, Thales ja moni muu filosofi kuolemattomine lausahduksineen.

31.1.2023 Kiitos päiväkodin esittelystä ja mielenkiintoisesta kuvauksesta päivän kulusta teidän työ ympäristössänne.
Klubimme jäsenten keski-ikä on korkea, joten aihe oli erittäin rakas meille kaikille kuulijoille, kun lähi muistissamme on omien lasten ja lapsiemme kuljetukset ja tapahtumat.

24.1.2023  Evl. evp. Mauri Ikonen esitelmän aiheena ”Muutuuko mikään piispa Henrikistä Nato jäsenyyteen”. Tilaisuus oli yhteistilaisuus Alastaron Reserviläis järjestöjen kanssa. Rotaryveli Kalevi Suvilan esitelmävuoron ohjelma.

Aihe oli ajankohtainen ja herätti mietteitä kuulijoissa. Venäjän hyökkäyssota Ukrainan kansaa  vastaan on saanut paljon huomiota ja runsaat avustajajoukot liikeelle.  On käsittämätön tilanne että Euroopassa voidaan hyökätä siviilien asutusalueille. Tehdään yhdessä työtä rauhan edistämiseksi. Kiitos Tuulalle kahvipullista.

17.1.2023 Viikkotapaamisen aihe oli tutustuminen Alastaron kyläyhdistyksen toimintaan. Alastaron kylätoimikunnan puheenjohtaja Eija-Sinikka Aho esitteli meille ansiokkaasti kylätoimikunnan tulevaa ohjelmaa. Keskusteltiin yhteistoiminta mahdollisuuksista ja eri tapahtumiin osallistumisesta. Kuutamokeika ja sen ympärille tulevat tapahtumat saivat päähuomion. Rotaryt lupautuivat mukaan soveltuvin osin ja resurssien puitteissa. 

13.12.2022 Ravintola Bistro Alastaron Rotaryklubin joulupuuro, glögi, torttukahvit ja joululaulu ilta. Rotaryveli Loimaan seurakunta kappalainen Ari Pääkkönen esitti joulu evankeljumin ja toivotti hyvää joulunaikaa klubilaisiin. Tilaisuudessa jaettiin/muistettiin PHF mitalilla veli Ari Pääkköstä. Alastaron Rotaryklubilla on kylässä pitkään sen toimintaa tukenut yritys, jonka puolesta PHF mitalin niiasi Heli Vuolle. Onnittelut PHF mitallin ansainneille! Kiitos kaikilla ja Hyvää Joulunaikaa!

12.12.2022 ma. klo 16:00 Hyvää joulumieltä Alastaron palvelutalo Loimikodin asukkaille ja henkilökunnalle veivät Alastaron Rotaryt. Kuusi, koristelu, glögi ja yhdessälauletut joululaulut herkistivät jokaisen mielen.

06.12.2022 ti.  Alastaron Rotaryklubi osallistui joukolla itsenäisyyspäivän viettoon. Alastaron kirkkomaalla oli lippuvartio ja seppeltenlasku sekä kahvi- ja hartaushetki Alastaron Seurakuntatalolla.

29.11.2022 Opiskelija Lauri Kurikka, matkakertomus vuodelta 2017, jolloin Lauri matkasi Venäjän halki määränpäänä aluksi Kiina ja sitten Pohjois Korea.

15.11.2022 Alastaron Rotaryklubi tutustui Kurkijokisäätiön mueso tiloihin. Säätiöön tutustutti meidät Pekka Ahokas ansiokkaalla esittelyllä. Tiina Lehto esitteli meille museon ja tarjosi makoisat pullakahveet. Kiitos Tiinalle ja Pekalle!

8.11.2022 Jyrki Hyöppinen Melmot Oy esitteli meille Ekovilla eristeitä. Jyrki on myös yhdyshenkilö klubin ja Kolinummen metsä yhteisön välillä.

1.11.2022 Katja Ärling L-S Aluehallintoviraston erikoissuunnittelija piti selkeän ja mielenkiintoisen katsauksen AVI:n laajasta tehtäväkentästä.

Alastaron Rotaryklubin 50 v + 2 v juhlatilaisuuden päivällistarjoilu on esillä. Olkaa hyvä! Kössin pitopalvelu loihti herkullisen pöydän.

Kuvia juhlaillan vieraista, osallistujina Alastaron Rotaryklubin sisaria ja veljiä sekä yhteistyökumppaneita ja toimintamme tukijoita yhteensä 70 kutsuvierasta.

 22.10.2022 Rotarien juhlailta eteni Tervetulopuheen piti Klubipresidentti Pertti Saarikallio.  Loimaan kaupungin tervehdyksen juhlaan toi kaupungin valtuuston puheenjohtaja Tarja Mäki-Punto-Ristanen. Juhlaesitelmän piti tietokirjailija Jukka Korvenpää. Aihe oli Rotareita Alastarolla puoli vuosisataa kirja. Tietokirjailija Jukka Korvenpää toimitti Alastaron Rotaryklubin 50 + 2 v historian kirjan.

 

Illan juontaja Esa Tiiri ja Rotarylaulua avustamassa Ulla Raikaa ja Tuula Saarkallio. Rotarylaulun lauloimme yhteislauluna.. Alastaron Rotaryklubin presidentti Pertti Saarikallio kiitää tietokirjailija Jukka Korvenpäätä. Piirikuvernööri DG Martti Sjölund ja AG Juha Karjalainen toivat Rotarypiirin 1410 tervehdyksen ja lahjakortin, mistä klubipresidentti Pertti Saarikallio kiitti, toteamalla että kakkoo se on murunenkin.

22.10.2022 klo 17:00 Lippusaatto tuli Heimolinnan juhlalliseen saliin ja 50 v juhlailta alkoi. Illan juontaja Esa Tiiri otti tottuneesti tilanteen haltuun.

22.10.2022 klo 13 käynti Alastaron Sankarihaudalla. Alastaron Rotaryklubi laski muistokukat kaikille itsenäisen Suomen, raskaimman uhrin antaneiden muistolle.

Seisomme Suomen itsenäisyyden kohtalon varmistaneiden sodan uhrien kummuilla tietoisina siitä, mitä he ovat antaneet itsestään. He antoivat kaiken, jotta me voimme vapaana hengittää itsenäisessä Suomessa. Näitä kumpuja on yhteensä 74 000. Tämän lisäksi suomalaisia haavoittui talvi- ja jatkosodassa 270 000 sotilasta, naista ja miestä.

Kiitollisuus ja arvostus kotejamme suojanneille on suuri.

22.10.2022 aamulla liinat on paikalla Heimolinnassa. Marja-Liisa, Hannele ja Markku sekä tiimi hoiti esillepanon ja koristelun. Kiitos!

Perjantaina 21.10.2022 illansuussa olimme 50 v juhlan valmistelutalkoissa Heimolinnassa. Kun pöydät oli koottu, odottelimme rotarysiskoilta lisäohjeita liinojen laittoon. Kiitos kaikille!

15.10.2022 Alastaron Rotaryklubi myönsi stipendin AU-futsaljoukkueelle. Stipendin luovutti Kalevi Suviula ja AU-futsaljoukkueen johtaja Jesse Happonen otti sen vastaan joukkueen ympäröimänä. On sovittu että varojenkeruu, hölkkätapahtuma järjestetään keväällä 2023 AU-futsaljoukkueen hyväksi.

Alastaron Rotyaryklubi toivottaa onnea ja menestystä peleihin

20.09.2022 ei tarjoiltu uutisankkoja. Pohjoismaiden suurimman talouden viikkolehden kokenut toimittaja Mirjami Saarinen valotti tiiviillä katsauksella, miten digitalisoituminen on muuttanut mediakenttää ja sen sisältöjä. Mielenkiintoinen ehtoo! #Talouselämä

13.9.2022 Yritysvierailu Silmäoptikko Riipinen Oy Loimaa. Silmälasi optikko Jyrki Riipinen kertoi meille ikänäkö asiaa ja kertoi tarinaa yrittäjä taipaleesta. Jyrki esitteli silmalasien linssien hionnasta ja kertoi, miten se heillä toteutetaan. Oli yllättää että he ovat miltei ainoita alan liikkeitäLoimaalla ja lähialueella, jotka tekevät hiontaa omatoimisesti. Mielestäni kysymys on mitä enenevässä määrin omavaraisuudesta. 

6.9.2022 Alastaro seuran talkoot Hunnaalla. Klapien siirtoa ja romahtaneen katoksen purku ja pilkkominen klapiksi. Kiitos talkoomiehille Simo Salmi sirkkeli ja etukauha, Kalevi Suvila traktori ja takakauha lisäksi Pekka Koivisto, Mika Kestilä, Jaakko Kallkionpää, Petri Aaltonen sekä Pertti Saarikallio. Kiitos makoisista talkookahveista Tuulalle..

27.8.2022 Perheliikunta- ja pyöräilytapahtuma / liigahölkkä. Kilpailun miesten yleisensarjan voitto meni Aleksi Pekoselle Onnittelut Aleksille. Pyöräilyyn osallistui kiitettävästi väkeä ja arvonnassa onni suosi Armi Saarista. Onnittelut Armille.

23.8.2022 Alastaron Rotaryklubin vieraat Ravintola Bistro a`la staro. Vieraat piirikuvernööri Martti Sjölund ja rva Tiina Sjölund sekä apulaiskuvernööri Juha Karjalainen. Alastaron Rotaryklubin toimintasuunnitelmaa myötäillen keskustelimme klubimme monista projekteista mm. 19.8.2022 järjestetystä ja onnistuneesta koulunaloituskonsertista, joka järjestettiin ala-asteen koululaisille. Sitten keskustelimme liigahölkkätapahtumasta, joka on 27.8.2022 AU:n futsaljoukueen tukemiseksi. DG Mrtti Sjölund kiitti klubin mielenkiintoisista projekteista, joiden lista on varsin pitkä. DG Martti Sjölundin palaute klubitoiminnalle ja jäsenille oli suuri kiitos mielenkiintoisista keskusteluista. Hyvää Rotaryvuoden jatkoa ja kiitos!

Alastaron Rotaryklubi ry järjesti Loimaalla Alastaron taajamassa sijaitsevassa Kirkonkylän alakoulussa koulunaloituskonsertin 19.8.2022. Konsertin musiikkitarjonnasta vastasi Mirkka & Luis, jota on kiitelty oivaltavista sanoituksista ja mukaansatempaavasta meiningistä.

Kirkonkylän koulun rehtori Hanna Vuori kiittää rotareita lasten ilahduttamisesta. Hän mainitsee koulun aikuistenkin tykkäävän tapahtumista, jotka tuovat arkeen uutta säpinää.

13.7.2022 Alastaro Seura ry:n keskiviikko illassa Alastaron Rotaryklubin esitelmä 52-vuotta Rotarya Alastarolla. Alastaron Rotaryklubi vietää myöhästynyttä merkkivuotta erillaisin tapahtumin ja tämä on yksi niistä, esitelmän piti klubipresidentti Pertti Saarikallio. 50-vuotta yhteisöllisyyttä ja yhteistoimintaa paikkakunnan hyväksi.

11.7.2022 Alastaron Rotaryklubin edustaja Kalevi Suvila kävi kuitaamassa kiertopalkinnon Loimaan Veteraanituvalla. Lajit, jossa kisattiin olivat löylynheitto, tikanheitto, ketjunheitto ja huulenheitto sekä makkaransyönti. Onnittelut voittajalle. Kiitos Loimaan Rotaryklubille järjestelystä.

Kuvia Rotaryvuodelta 2021 -2022

22.6.2022 Frisbeegolf-radan niittotalkoot.  Valmistautuminen juhannuskisaan. Klubin ahkerat tekijät niittotalkoissa Kiitos Elisa, Mika, Jaakko sekä Markku.

21.6.2022 Alastaron Rotaryklubin käätyjenvaihtokokous Alastaron Tammiaisissa Saarisuon matkailutilalla. Klubin vetovastuu siirtyi Elisa Rantalalta  Pertti Saarikalliolle.  Kiitoksena menestyksekäästä Rotary kaudesta 2021 – 2022  Elisa Rantalalle luovutettiin Rotarypiiri 1410 myöntämä PHF-mitalli. Onnittelut ja kiitos Elisalle mallikaasti hoidetusta presidentt kaudesta. Hannele Lätille luovutettiin myös Rotary piiri 1410 myöntämä PHF-mitalli,  hänelle toinen laatuaan. Onnittelut Hannelelle hyvin hoidetuista tehtävistä. Nautittiin hyvästä ja maukkaasta tarjoilusta sekä yhteislauluista Hanna Sohlmanin säestyksellä. Kiitos Hannalle. Hyvässä seurassa aika kului nopeasti ja rattoisan illan aikana jaettiin myös muita huimionosoituksia. Vuoden Rotaryksi klubi valitsi Marja-Liisa Laitilan. Onnittelut Marja-Liisalle aktiivisesta otteesta uutena jäsenennä. Marja-Liisa toimii kauden 2022 – 2023 sihteerinä ja on tuleva presidentti.

Hyvää Rotaryvuotta 2022 – 2023

Terveisin Pertti Saarikallio

 

14.6.2022 Alastaron Rotaryklubi talkoissa Alastaro Seuran kotiseutumuseolla Hunnaalla. Presidentti Elisa Rantala tarjoili talkooväelle munkkikahvit.

12.06.2022 Jokioisten teatterissa esitettiin Tuntematon sotilas. Osallistujat kuvassa.

7.6.2022 Alastaron Rotaryklubi tutustui Hennijoen entiseen kansakouluun ja koulun historiaa kertoi meille Timo Kaunisto. Kauniston perhe tarjoaa koululla matkailu- ja juhlapalvelua. Kiitos Timo Kaunistolle kahvitarjoilusta. Alastaron Rotaryklubi toivottaa menestystä entiselle vaihto-oppilaalleen.

31.5.2022 Frisbeegolfrata väylän 9 sepelöinti ja heittopaikan 10 kunnostus. Talkoolaiset kuvassa.

3.5.2022 Kirkkoherra Riku Laukkanen kertoi haasteellisista tehtävistään Etelä-Amerikassa. Katsoimme mielenkiinnolla hänen kuviaan Kolumbiasta ja El Salvadorista.

26.4.2022 frisbeegolfradan siivous, kunnostus ja testiheitot.

12.4.2022 Linnunpönttöasennukset käynnissä Rotarypuistossa ja tulosta syntyi. Presidentti Elisa pesi kiven. Kiitos kaikille talkoolaisille.

30.3.2022 Klubimme rakesi linnunpönttöjä Loimijokilaakson linnuille. Pöntöt valmistui Erkki Kallion ohjeistuksella. Kiitos Petrille ja Eevalle täydellisistä järjestelyistä ja iltakahvista.

15.3.2022 klubikokous OP Harjuseutu, Alastaro. Vieraana Tuomas Lankinen, Loimaan evankelinen opisto. Aiheena turvapaikanhaku ja pakolaisten asuttaminen.

1.3.2022 Empowering Girls, vieraana Johanna Talikainen, Forssan Rotaryklubi

22.2.2022 nautittiin makoisat klubikahvit Tuttujen Tuvassa torin laidalla. Irja Vesala kertoi v. 1996 perustetun toiminnan historiasta ja nykytoiminnasta, jota toteutetaan edelleen vapaaehtoisvoimin. Tärkeää yhteisöllistä työtä jo 26 vuotta!

Klubikokouksessamme 15.2 onnittelulaulun kera kukitettiin päivänsankari. Onnittelut Jaakko Kallionpää 80 v.

30.11.2021 Juha Anttila klubin uudeksi jäseneksi

6.12.2021 Rotarylippumme kunnia-vartiossa Alastaron sankarihaudalla

16.11.2021 Klubikokous Sallila Energia Oy.n kokoustiloissa. Vieraana Hannu Hirvonen Urjalan klubista. Aiheena Matkalippu tulevaisuuteen. Samalla oli klubiveljemme Martti Raikaan 80v kakkukahvien aika, klubi luovutti hänelle klubin viirin ja kukat. Onnea Martti

27.10.2021 Bistro a la Starossa burgereita maistelemassa 😃 Hyvää ja tarkkaa puuhaa 😆 Emäntä esitteli meille toimintaa ja yrittäjän taustoja sekä perustamisen koukeroita.

19.10.2021 Kokoonnuimme Sallia Energian tiloissa ja Raimo Prusi kertoi sähkön hinnasta ja hinnan muutospaineista.

Vierailu Mälläisten wanhassa kaupassa

Share This