Kuvia Rotaryvuodelta 2022-2023

28.2.2023 Sallila energian toimitusjohtaja Tarja Heinonen piti meille mielenkiintoisen esitelmän sähkömarkkinasta ja sen toiminnasta/toimimattomuudesta. Sähkön hinta on tasottumassa ja pörssi hinta ei taida kivuta siihen 4 € /kWh, joka on asetettu sähköpörssin ylärajaksi.

14.3.2023 Tietokirjailija Jukka Korvenpää esitteli uutuus teoksensa ”Huhtamo Neljän pitäjän kylä”.  Teos kuvaa tarkasti ihmisiä ns. Ajan virrassa. Ostin kirjan!

7.2.2023 Palvelutalo Loimikoti.Viikkotapaamisen aihe oli mitä mielenkiintoisin. Rotyaryveli Ari Pääkkönen johdatteli meidät antiikin merkittävien filosofien oppeihin ja taustoihin. Saimme kuulla monia kuolemattomia sanontoja. Aristoteles, Diogenes, Herakleitos, Platon, Phytagoras, Sokrates, Thales ja moni muu filosofi kuolemattomine lausahduksineen.

31.1.2023 Kiitos päiväkodin esittelystä ja mielenkiintoisesta kuvauksesta päivän kulusta teidän työ ympäristössänne.
Klubimme jäsenten keski-ikä on korkea, joten aihe oli erittäin rakas meille kaikille kuulijoille, kun lähi muistissamme on omien lasten ja lapsiemme kuljetukset ja tapahtumat.

24.1.2023  Evl. evp. Mauri Ikonen esitelmän aiheena ”Muutuuko mikään piispa Henrikistä Nato jäsenyyteen”. Tilaisuus oli yhteistilaisuus Alastaron Reserviläis järjestöjen kanssa.

Aihe oli ajankohtainen ja herätti mietteitä kuulijoissa. Venäjän hyökkäyssota Ukrainan kansaa  vastaan on saanut paljon huomiota ja runsaat avustajajoukot liikeelle.  On käsittämätön tilanne että Euroopassa voidaan hyökätä siviilien asutusalueille. Tehdään yhdessä työtä rauhan edistämiseksi.

17.1.2023 Viikkotapaamisen aihe oli tutustuminen Alastaron kyläyhdistyksen toimintaan. Alastaron kylätoimikunnan puheenjohtaja Eija-Sinikka Aho esitteli meille ansiokkaasti kylätoimikunnan tulevaa ohjelmaa. Keskusteltiin yhteistoiminta mahdollisuuksista ja eri tapahtumiin osallistumisesta. Kuutamokeika ja sen ympärille tulevat tapahtumat saivat päähuomion. Rotaryt lupautuivat mukaan soveltuvin osin ja resurssien puitteissa. 

13.12.2022 Ravintola Bistro Alastaron Rotaryklubin joulupuuro, glögi, torttukahvit ja joululaulu ilta. Rotaryveli Loimaan seurakunta kappalainen Ari Pääkkönen esitti joulu evankeljumin ja toivotti hyvää joulunaikaa klubilaisiin. Tilaisuudessa jaettiin/muistettiin PHF mitalilla veli Ari Pääkköstä. Alastaron Rotaryklubilla on kylässä pitkään sen toimintaa tukenut yritys, jonka puolesta PHF mitalin niiasi Heli Vuolle. Onnittelut PHF mitallin ansainneille! Kiitos kaikilla ja Hyvää Joulunaikaa!

12.12.2022 ma. klo 16:00 Hyvää joulumieltä Alastaron palvelutalo Loimikodin asukkaille ja henkilökunnalle veivät Alastaron Rotaryt. Kuusi, koristelu, glögi ja yhdessälauletut joululaulut herkistivät jokaisen mielen.

06.12.2022 ti.  Alastaron Rotaryklubi osallistui joukolla itsenäisyyspäivän viettoon. Alastaron kirkkomaalla oli lippuvartio ja seppeltenlasku sekä kahvi- ja hartaushetki Alastaron Seurakuntatalolla.

29.11.2022 Opiskelija Lauri Kurikka, matkakertomus vuodelta 2017, jolloin Lauri matkasi Venäjän halki määränpäänä aluksi Kiina ja sitten Pohjois Korea.

15.11.2022 Alastaron Rotaryklubi tutustui Kurkijokisäätiön mueso tiloihin. Säätiöön tutustutti meidät Pekka Ahokas ansiokkaalla esittelyllä. Tiina Lehto esitteli meille museon ja tarjosi makoisat pullakahveet. Kiitos Tiinalle ja Pekalle!

8.11.2022 Jyrki Hyöppinen Melmot Oy esitteli meille Ekovilla eristeitä. Jyrki on myös yhdyshenkilö klubin ja Kolinummen metsä yhteisön välillä.

1.11.2022 Katja Ärling L-S Aluehallintoviraston erikoissuunnittelija piti selkeän ja mielenkiintoisen katsauksen AVI:n laajasta tehtäväkentästä.

Alastaron Rotaryklubin 50 v + 2 v juhlatilaisuuden päivällistarjoilu on esillä. Olkaa hyvä! Kössin pitopalvelu loihti herkullisen pöydän.

Kuvia juhlaillan vieraista, osallistujina Alastaron Rotaryklubin sisaria ja veljiä sekä yhteistyökumppaneita ja toimintamme tukijoita yhteensä 70 kutsuvierasta.

 22.10.2022 Rotarien juhlailta eteni Tervetulopuheen piti Klubipresidentti Pertti Saarikallio.  Loimaan kaupungin tervehdyksen juhlaan toi kaupungin valtuuston puheenjohtaja Tarja Mäki-Punto-Ristanen. Juhlaesitelmän piti tietokirjailija Jukka Korvenpää. Aihe oli Rotareita Alastarolla puoli vuosisataa kirja. Tietokirjailija Jukka Korvenpää toimitti Alastaron Rotaryklubin 50 + 2 v historian kirjan.

 

Illan juontaja Esa Tiiri ja Rotarylaulua avustamassa Ulla Raikaa ja Tuula Saarkallio. Rotarylaulun lauloimme yhteislauluna.. Alastaron Rotaryklubin presidentti Pertti Saarikallio kiitää tietokirjailija Jukka Korvenpäätä. Piirikuvernööri DG Martti Sjölund ja AG Juha Karjalainen toivat Rotarypiirin 1410 tervehdyksen ja lahjakortin, mistä klubipresidentti Pertti Saarikallio kiitti, toteamalla että kakkoo se on murunenkin.

22.10.2022 klo 17:00 Lippusaatto tuli Heimolinnan juhlalliseen saliin ja 50 v juhlailta alkoi. Illan juontaja Esa Tiiri otti tottuneesti tilanteen haltuun.

22.10.2022 klo 13 käynti Alastaron Sankarihaudalla. Alastaron Rotaryklubi laski muistokukat kaikille itsenäisen Suomen, raskaimman uhrin antaneiden muistolle.

Seisomme Suomen itsenäisyyden kohtalon varmistaneiden sodan uhrien kummuilla tietoisina siitä, mitä he ovat antaneet itsestään. He antoivat kaiken, jotta me voimme vapaana hengittää itsenäisessä Suomessa. Näitä kumpuja on yhteensä 74 000. Tämän lisäksi suomalaisia haavoittui talvi- ja jatkosodassa 270 000 sotilasta, naista ja miestä.

Kiitollisuus ja arvostus kotejamme suojanneille on suuri.

22.10.2022 aamulla liinat on paikalla Heimolinnassa. Marja-Liisa, Hannele ja Markku sekä tiimi hoiti esillepanon ja koristelun. Kiitos!

Perjantaina 21.10.2022 illansuussa olimme 50 v juhlan valmistelutalkoissa Heimolinnassa. Kun pöydät oli koottu, odottelimme rotarysiskoilta lisäohjeita liinojen laittoon. Kiitos kaikille!

15.10.2022 Alastaron Rotaryklubi myönsi stipendin AU-futsaljoukkueelle. Stipendin luovutti Kalevi Suviula ja AU-futsaljoukkueen johtaja Jesse Happonen otti sen vastaan joukkueen ympäröimänä. On sovittu että varojenkeruu, hölkkätapahtuma järjestetään keväällä 2023 AU-futsaljoukkueen hyväksi.

Alastaron Rotyaryklubi toivottaa onnea ja menestystä peleihin

20.09.2022 ei tarjoiltu uutisankkoja. Pohjoismaiden suurimman talouden viikkolehden kokenut toimittaja Mirjami Saarinen valotti tiiviillä katsauksella, miten digitalisoituminen on muuttanut mediakenttää ja sen sisältöjä. Mielenkiintoinen ehtoo! #Talouselämä

13.9.2022 Yritysvierailu Silmäoptikko Riipinen Oy Loimaa. Silmälasi optikko Jyrki Riipinen kertoi meille ikänäkö asiaa ja kertoi tarinaa yrittäjä taipaleesta. Jyrki esitteli silmalasien linssien hionnasta ja kertoi, miten se heillä toteutetaan. Oli yllättää että he ovat miltei ainoita alan liikkeitäLoimaalla ja lähialueella, jotka tekevät hiontaa omatoimisesti. Mielestäni kysymys on mitä enenevässä määrin omavaraisuudesta. 

6.9.2022 Alastaro seuran talkoot Hunnaalla. Klapien siirtoa ja romahtaneen katoksen purku ja pilkkominen klapiksi. Kiitos talkoomiehille Simo Salmi sirkkeli ja etukauha, Kalevi Suvila traktori ja takakauha lisäksi Pekka Koivisto, Mika Kestilä, Jaakko Kallkionpää, Petri Aaltonen sekä Pertti Saarikallio. Kiitos makoisista talkookahveista Tuulalle..

27.8.2022 Perheliikunta- ja pyöräilytapahtuma / liigahölkkä. Kilpailun miesten yleisensarjan voitto meni Aleksi Pekoselle Onnittelut Aleksille. Pyöräilyyn osallistui kiitettävästi väkeä ja arvonnassa onni suosi Armi Saarista. Onnittelut Armille.

23.8.2022 Alastaron Rotaryklubin vieraat Ravintola Bistro a`la staro. Vieraat piirikuvernööri Martti Sjölund ja rva Tiina Sjölund sekä apulaiskuvernööri Juha Karjalainen. Alastaron Rotaryklubin toimintasuunnitelmaa myötäillen keskustelimme klubimme monista projekteista mm. 19.8.2022 järjestetystä ja onnistuneesta koulunaloituskonsertista, joka järjestettiin ala-asteen koululaisille. Sitten keskustelimme liigahölkkätapahtumasta, joka on 27.8.2022 AU:n futsaljoukueen tukemiseksi. DG Mrtti Sjölund kiitti klubin mielenkiintoisista projekteista, joiden lista on varsin pitkä. DG Martti Sjölundin palaute klubitoiminnalle ja jäsenille oli suuri kiitos mielenkiintoisista keskusteluista. Hyvää Rotaryvuoden jatkoa ja kiitos!

Alastaron Rotaryklubi ry järjesti Loimaalla Alastaron taajamassa sijaitsevassa Kirkonkylän alakoulussa koulunaloituskonsertin 19.8.2022. Konsertin musiikkitarjonnasta vastasi Mirkka & Luis, jota on kiitelty oivaltavista sanoituksista ja mukaansatempaavasta meiningistä.

Kirkonkylän koulun rehtori Hanna Vuori kiittää rotareita lasten ilahduttamisesta. Hän mainitsee koulun aikuistenkin tykkäävän tapahtumista, jotka tuovat arkeen uutta säpinää.

13.7.2022 Alastaro Seura ry:n keskiviikko illassa Alastaron Rotaryklubin esitelmä 52-vuotta Rotarya Alastarolla. Alastaron Rotaryklubi vietää myöhästynyttä merkkivuotta erillaisin tapahtumin ja tämä on yksi niistä, esitelmän piti klubipresidentti Pertti Saarikallio. 50-vuotta yhteisöllisyyttä ja yhteistoimintaa paikkakunnan hyväksi.

11.7.2022 Alastaron Rotaryklubin edustaja Kalevi Suvila kävi kuitaamassa kiertopalkinnon Loimaan Veteraanituvalla. Lajit, jossa kisattiin olivat löylynheitto, tikanheitto, ketjunheitto ja huulenheitto sekä makkaransyönti. Onnittelut voittajalle. Kiitos Loimaan Rotaryklubille järjestelystä.

Kuvia Rotaryvuodelta 2021 -2022

22.6.2022 Frisbeegolf-radan niittotalkoot.  Valmistautuminen juhannuskisaan. Klubin ahkerat tekijät niittotalkoissa Kiitos Elisa, Mika, Jaakko sekä Markku.

21.6.2022 Alastaron Rotaryklubin käätyjenvaihtokokous Alastaron Tammiaisissa Saarisuon matkailutilalla. Klubin vetovastuu siirtyi Elisa Rantalalta  Pertti Saarikalliolle.  Kiitoksena menestyksekäästä Rotary kaudesta 2021 – 2022  Elisa Rantalalle luovutettiin Rotarypiiri 1410 myöntämä PHF-mitalli. Onnittelut ja kiitos Elisalle mallikaasti hoidetusta presidentt kaudesta. Hannele Lätille luovutettiin myös Rotary piiri 1410 myöntämä PHF-mitalli,  hänelle toinen laatuaan. Onnittelut Hannelelle hyvin hoidetuista tehtävistä. Nautittiin hyvästä ja maukkaasta tarjoilusta sekä yhteislauluista Hanna Sohlmanin säestyksellä. Kiitos Hannalle. Hyvässä seurassa aika kului nopeasti ja rattoisan illan aikana jaettiin myös muita huimionosoituksia. Vuoden Rotaryksi klubi valitsi Marja-Liisa Laitilan. Onnittelut Marja-Liisalle aktiivisesta otteesta uutena jäsenennä. Marja-Liisa toimii kauden 2022 – 2023 sihteerinä ja on tuleva presidentti.

Hyvää Rotaryvuotta 2022 – 2023

Terveisin Pertti Saarikallio

 

14.6.2022 Alastaron Rotaryklubi talkoissa Alastaro Seuran kotiseutumuseolla Hunnaalla. Presidentti Elisa Rantala tarjoili talkooväelle munkkikahvit.

12.06.2022 Jokioisten teatterissa esitettiin Tuntematon sotilas. Osallistujat kuvassa.

7.6.2022 Alastaron Rotaryklubi tutustui Hennijoen entiseen kansakouluun ja koulun historiaa kertoi meille Timo Kaunisto. Kauniston perhe tarjoaa koululla matkailu- ja juhlapalvelua. Kiitos Timo Kaunistolle kahvitarjoilusta. Alastaron Rotaryklubi toivottaa menestystä entiselle vaihto-oppilaalleen.

31.5.2022 Frisbeegolfrata väylän 9 sepelöinti ja heittopaikan 10 kunnostus. Talkoolaiset kuvassa.

3.5.2022 Kirkkoherra Riku Laukkanen kertoi haasteellisista tehtävistään Etelä-Amerikassa. Katsoimme mielenkiinnolla hänen kuviaan Kolumbiasta ja El Salvadorista.

26.4.2022 frisbeegolfradan siivous, kunnostus ja testiheitot.

12.4.2022 Linnunpönttöasennukset käynnissä Rotarypuistossa ja tulosta syntyi. Presidentti Elisa pesi kiven. Kiitos kaikille talkoolaisille.

30.3.2022 Klubimme rakesi linnunpönttöjä Loimijokilaakson linnuille. Pöntöt valmistui Erkki Kallion ohjeistuksella. Kiitos Petrille ja Eevalle täydellisistä järjestelyistä ja iltakahvista.

15.3.2022 klubikokous OP Harjuseutu, Alastaro. Vieraana Tuomas Lankinen, Loimaan evankelinen opisto. Aiheena turvapaikanhaku ja pakolaisten asuttaminen.

1.3.2022 Empowering Girls, vieraana Johanna Talikainen, Forssan Rotaryklubi

22.2.2022 nautittiin makoisat klubikahvit Tuttujen Tuvassa torin laidalla. Irja Vesala kertoi v. 1996 perustetun toiminnan historiasta ja nykytoiminnasta, jota toteutetaan edelleen vapaaehtoisvoimin. Tärkeää yhteisöllistä työtä jo 26 vuotta!

Klubikokouksessamme 15.2 onnittelulaulun kera kukitettiin päivänsankari. Onnittelut Jaakko Kallionpää 80 v.

30.11.2021 Juha Anttila klubin uudeksi jäseneksi

6.12.2021 Rotarylippumme kunnia-vartiossa Alastaron sankarihaudalla

16.11.2021 Klubikokous Sallila Energia Oy.n kokoustiloissa. Vieraana Hannu Hirvonen Urjalan klubista. Aiheena Matkalippu tulevaisuuteen. Samalla oli klubiveljemme Martti Raikaan 80v kakkukahvien aika, klubi luovutti hänelle klubin viirin ja kukat. Onnea Martti

27.10.2021 Bistro a la Starossa burgereita maistelemassa 😃 Hyvää ja tarkkaa puuhaa 😆 Emäntä esitteli meille toimintaa ja yrittäjän taustoja sekä perustamisen koukeroita.

19.10.2021 Kokoonnuimme Sallia Energian tiloissa ja Raimo Prusi kertoi sähkön hinnasta ja hinnan muutospaineista.

Vierailu Mälläisten wanhassa kaupassa

Share This