Varainhankinta ja lahjoitukset

Varainhankinta ja lahjoitukset

 

 

 

 

 

 Ylöjärven Rotaryklubi on mukana sekä paikallisessa että maailmanlaajuisessa palvelutyössä monin eri tavoin. Otamme osaa rotareiden nuorisovaihtotyöhön ja tämän rahoittamiseksi keräämme varoja. Osallistumme myös paikkakunnallamme erilaisiin tapahtumiin.

Pitkäaikaisin projektimme on saanut nimen “Helppo nakki”. Ylöjärven seurakuntatalon pihalla vuosittain järjestettävässä laskiaistempauksessa klubimme jäsenet paistavat ja myyvät makkaraa. Tuotto on ollut noin EUR 1000 kerrallaan. Se on luovutettu seurakunnan lähetystyön käyttöön.

Toinen näkyvä projektimme on “Yksiöitä kodittomille linnuille”. Kuvat yllä.

Olemme klubilaisten voimin rakennelleet linnunpönttöjä muutamalle sadalle kodittomalle. Tuotto on käytetty paikallisiin tarkoituksiin tai lahjoitettu Rotarysäätiölle.

Rotarysäätiö tukee lukuisten projektien avulla äitien ja lasten terveyden kohentamista ja sairauksien ehkäisyä ja hoitoa. Säätiö edistää koulutusta ja lukutaitoa, vahvistaa rauhantyötä sekä kasvattaa paikallistalouksia ja yhteisöjä. Rotarysäätiö edistää puhtaan veden saantia ja hygieniaosaamista siellä missä tälle on tarvetta.

Klubimme osallistuu myös rotareiden aloitteesta käynnistyneeseen työhön polion poistamiseksi maailmasta henkilökohtaisin lahjoituksin ja projektien avulla. Rotarit ovat tehneet työtä villin polioviruksen poistamiseksi jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Nykyään villin polioviruksen vuoksi sairastuu vuosittain enää muutamia kymmeniä lapsia; kun projektin alkuvaiheessa jopa 350 000 lasta sairastui vuosittain. Tänä päivänä tähän kotoperäiseen polioon sairastuneet lapset asuvat yleensä vaikeakulkuisilla seuduilla mm. Afganistanissa ja Pakistanissa. Rotarit ovat antaneet lupauksensa saattaa projekti päätökseen, joten myös meidän klubimme osallistuu omalla panoksellaan tähän työhön niin kauan, kun tämä rotareiden antama lupaus on täytetty.

Kaksi klubimme jäsentä ovat henkilökohtaisesti lahjoittaneet USD 10 000 Rotarysäätiöllemme.

Share This