Rotary Internationalin vuositeema

2

Rotary Internationalin presidentti Shekhar Mehta on nimennyt presidenttivuotensa 2021-2022 teemaksi

Serve to change lives | Palvele – muutat maailmaa |  Din insats förändrar liv

SERVE TO CHANGE LIVES – PALVELE MUUTAT MAAILMAA

Mehta on nimennyt vuositeemakseen Serve to Change Lives: Palvele – muutat maailmaa. Meidän rotareiden tehtävänä kautta yli 100-vuotisen historiamme on todellakin ollut ihmisten elämän parantaminen lukuisin eri tavoin. Mehta toteaa, että samalla kun muutamme toisten ihmisten elämää, muutamme paremmaksi myös itseämme ja omaa elämäämme. Ohjenuorana oikeudenmukaisuus Presidentti Shekhar Mehta toivoo rotareiden keskittävän alkavana rotarivuotena voimansa erityisesti tyttöjen elämän ja aseman parantamiseen maailmassa. Tytöille tulee tarjota mahdollisuudet koulutukseen, riittäviin resursseihin ja palveluihin sekä etenemiseen työuralla aina johtajuuteen asti. Tässä työssä rotareiden arvoja ja ohjenuoria ovat monimuotoisuus, oikeudenmukaisuus ja inhimillinen tarve liittyä osaksi erilaisia yhteisöjä. Meitä rotareita tarvitaan tässä maailmassa, ja meitä tarvitaan lisää, koska meillä on niin tärkeitä tehtäviä. Me olemme jo onnistuneet maailmanlaajuisen yhteistyön avulla hävittämään polion lähes kokonaan. Tällä hetkellä osallistumme COVID-19-viruksen torjuntaan. Palvelemme omia paikallisia yhteisöjämme ja elinympäristöjämme. Uusin kärkiteemamme on luonnonympäristön suojeleminen. “Uskon tämän kaiken innostavan meitä. Rotarit rakastavat haasteita”, Mehta toteaa.

Ylöjärven Rotaryklubin vuositeema

Oma klubimme teema on Ihmisten orkesteri. Rotaryvuonna 2121-22 pyrimme monipuolistamaan ja nuorentamaan jäsenkuntaamme. Tarvitsemme joukkoomme uusia idearikkaita ihmisiä. Joukossamme tarvitaan sydäntä ja huumorintajua. Rotarius on sisäisen kasvun tarina. Arvojemme mukana ja keskellä elämistä. Erilaisten ihmisten kohtaamista. Vuorovaikutuksesta oppimista. Kaikki nämä ovat ulottuvillamme. Olemalla mukana. Toisista välittämällä.