Terveiset Ranskasta!
Hei vaan kaikille taas täältä Longwysta, palasimme tänne viime yönä kolmannen host-perheeni kanssa, vietettyämme täydellisen lomaviikon Ranskan Alpeilla Chamroussessa! Koko viikolle riitti paljon aurinkoa, ja sää oli mitä parhain lasketteluun.
Asun nyt siis jo kolmannessa host-perheessäni, johon kuuluvat isä, äiti ja kaksi pikkuveljeä (11-ja 17v.). Vanhempi pojista onkin lähdössä ensi vuodeksi vaihto-oppilaaksi Japaniin, joten puhuttavaa riittää.
Koulusta ei ole paljoakaan uutta kerrottavaa, helmikuun alussa meillä oli bac blanc-kokeet (Suomessa preliminäärikokeet) kouluvuoden lopussa odottavia bac-kokeita varten (YO).
Nyt tämän talviloman alussa meillä oli rotary-tapaaminen, jossa meidät arvioitiin DELF-koetta varten (kuka soveltuu millekin tasolle).
Kalenteri alkaa näyttää mukavan täydelle, kun on rotary-tapaamisia, ja perheen ja ystävien vierailut lähestyvät!
Ensimmäisenä minua tapaamaan on tulossa valmentajani, parin päivän vierailun aikana olisi tarkoitus tarkastaa missä mennään ratsastuksessa, sillä palattuani Suomeen ei ole enää montaa viikkoa aikaa treenata vuoden tärkeimpiin kisoihin.
Seuraavaksi yo-kokeensa suorittaneet ystäväni lähtevät yhdessä juhlistamaan lukion lopettamista matkustelemalla Euroopassa, ja yksi matkan etapeista on tulla minua tänne katsomaan! Olen aika onnekas!
Välissä on sitten viikonloppu rotaryn kanssa, paikalla ovat silloin myös ensi vuoden tulevat vaihtoon lähtijät. Harmi ettei meillä ollut tällaista viikonloppua Suomessa ennen vaihtoon lähtöä.
Ja sitten, viimeinkin, perheen vierailu! Ainakin alustavien suunnitelmien mukaan tulossa olisivat isä, äiti ja sisareni Anna-Kaisa. Vietämme pääsiäisen yhdessä Pariisissa, miten aika riittäisi kaiken näkemiseen siellä?
Ja onhan toki edessä vielä kauan odotettu Eurooppa tour, kierrettäviin maihin kuuluu mm. Monaco, Italia, Itävalta ja Saksa. Toivottavasti sää suosisi meitä!
Harrastuksistani täällä säännöllisesti olen käynyt ratsastamassa, ja tähän mennessä on sujunut ihan mukavasti vaikka kielen takia tietysti vaikeaa. Sanasto kun on niin erilainen kaikissa kielissä.

 

Hyvää kevään odotusta!
Terveisin Anni-Stiina

Hei ja terveiset täältä Ranskasta! Kaksi ensimmäistä kuukautta on kulunut todella nopeasti. Lienee aika kertoa, miten kaikki täällä on lähtenyt sujumaan. Tänne tullessa minulla oli onneksi matkaseuraa toisesta samoilla lennoilla matkustavasta tytöstä. Ja hyvästelyjen jälkeen matka Ranskaan todella sitten alkoi! Lennot menivät hyvin, eikä meillä ollut ongelmia edes Kööpenhaminan lentokentällä vaihtojen kanssa, vaikka kumpikaan meistä ei ollut ennen matkustanut yksin. Luxembourgissa meitä oli toivottamassa tervetulleeksi joukko rotareita ja kaikkien samalle kentälle saapuvien vaihtareiden host-perheet. Kaikki tämä kyllä tapahtui niin nopeasti, että se tuntui aivan epätodelliselta...
Mutta sitten olinkin jo autossa uuden host-perheeni kanssa matkalla kotiin Morfontaineen (kuvassa näkymä kylästä). Perheeseeni kuuluu siis äiti Francoise ja isoveli Lucas. Seuraavina päivinä host-äitini tutustutti minua lähialueen kaupunkeihin Metziin, Thionvilleen ja kaupunkiin, jossa käyn koulua eli Longwyyn. Myös ensimmäinen tapaaminen host-klubini kanssa tuli nopesti, ja sain huomata että olin jännittänyt aivan turhaan tätä tapaamista. Klubin jäsenet ovat olleet erittäin ystävällisiä ja olen tuntenut itseni todella tervetulleeksi tänne! Olen saanut heiltä todella paljon apua asioiden järjestämisessä täällä niin koulu- kuin matkustusasioiden hoidossa.

 

Osallistun tapaamisiin noin joka toinen viikko, ja meidän vaihtareiden yhteisiä tapaamisia on ollut myös pari. Ensimmäisestä tapaamisestamme on kuva liitteenä, minäkin siellä Meksikon lipun takana piilossa. Olen myös päässyt jo tutustumaan kaikkiin tuleviin perheisiini, vietimme hauskan illan counsellorini luona ja pääsimme tutustumaan toisiimme jo vähän paremmin. Illalliskuvassa vasemmalta ovat kaikki host-äitini numerojärjestyksessä 2,3 ja 1. Sitten ensi vuonna Japaniin lähdössä oleva vaihtari, minä ja viime vuonna USA:ssa vaihdossa ollut rotex. Koulua käyn Lycée Alfred Mézierissä n. 1500 muun oppilaan kanssa. Kun kävin koululla järjestelemässä asioita, pyysin että olisin päässyt tiedelinjalle opiskelemaan. Mutta se ei valitettavasti ollut mahdollista ja siksipä olen nyt koulun päättöluokalla kielet- ja kulttuurilinjlla. Opiskelen täällä tämän vuoden ajan englantia, saksaa, ranskan kirjallisuutta, filosofiaa, historiaa ja yhteiskunta-oppia. Olen todella onnellinen, että olen pystynyt jatkamaan myös ratsastusharrastustani! Ensimmäinen host-perheeni asuu vain noin 200 m päässä ratsastuskeskuksesta (Etrier de Morfontaine), jossa olen nyt käynyt viikoittain. Olen todella onnekas, sillä pääsin vielä sellaisiin ryhmiin, missä voin oppia ja kehittyä ja opettajani (Renaud Francois) on todella osaava ja ystävällinen.
Lopuksi haluan kiittää koko sydämestäni sponsoriklubiani tästä mahdollisuudesta. Jo nämä kaksi ensimmäistä kuukautta ovat saaneet minut vakuuttuneeksi siitä, että tämä vuosi tulee olemaan mahtava ja ikimuistoinen.

Terveisin Anni-Stiina

Share This