Teimme jo perinteeksi muodostuneen kulttuuri- ja virkistys matkan Tallinnaan maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Ohjelmassa oli omatoimista tutustumista Tallinnan tarjontaan, oopperaa ja käynti Marja Matiisenin taidepajassa hieman Tallinnan ulkopuolella Suomenlahden rannalla.
Oopperassa näimme Giuseppe Verdin oopperan Giovanna d’Arco, Jeanne d’Arc. Nuori luku- ja kirjoitustaidoton maalaistyttö saa yliluonnollisia voimia ja päättää auttaa Ranskaa vapautumaan englantilaisista, jotka hallitsevat osaa maasta. Aluksi tulee menestystä, mutta loppu on surkea: Orleansin neitsyt joutuu roviolle. Jeanne d’Arcin osan esittäjä Elena Braznik oli erinomainen roolissaan.
Marja Matiisen tekee taidetta kierrätysvaatteista, mm. farkuista. Työt olivat hyvin monenlaisia: oli seinävaatteita, lattiamattoja, kasseja, patalappuja ym. Moniin hänen teoksistaan liittyy tarina, usein sukuun tai lähiomaisiin liittyvä. Hänellä oli myös taito kertoa nämä tarinat elävästi ja kiinnostavasti samalla kun hän esitteli töitään. Hän on voittanut useita eurooppalaisia palkintoja näyttelyissä. Moni lähti taidepajasta pieni nyssäkkä mukanaan. Ja mielenkiintoista oli kuulla, hän on hankkinut talonsa taiteestaan saamilla tuloilla.
Mukana oli myös veljiä (avec) Leppävaaran klubista.
Saimme nauttia aurinkoisesta kevätsäästä. Lunta ei näkynyt missään, kadut olivat kuivat ja siistit, kevät oli aivan nurkan takana.


Share This