Kuvassa keskellä on meillä vaihdolla oleva perulainen nuori, hänen vasemmalla puolella on meksikolainen ja oikealla amerikkalainen nuori.

Lauantaina 27.04. oli piirin D1420 piirikokous Hotelli Nuuksiossa Siikarannassa. Paikalla oli myös runsas joukko Suomessa vaihdossa olevia nuoria eri puolilta maailmaa.
Tilaisuudessa oli mahdollisuus keskustella heidän kanssaan ja kuulla heidän kuulumisiaan.
Jututtamamme henkilöt ovat viihtyneet erinomaisesti Suomessa ja kehuivat kokemaansa. Usein esille tulleita positiiviseksi koettuja asioita olivat turvallisuus, koulu, ihmiset, ruoka ja kierrätys.
Nuorisovaihto on keskeinen osa rotareiden toimintaa ja tapaamiset Nuuksiossa konkretisoivat sen merkityksen: joka vuosi joukko nuoria saapuu maahamme tai suomalaisia lähtee ulkomaille saamaan uusia kokemuksia ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Tästä on paljon hyötyä itse nuorelle mutta myös mukana oleville ihmisille ja isäntäperheille.
Kaksi argentiinalaispoikaa yllätti erinomaisella suomen kielen taidollaan. Sen he olivat oppineet oleskelun aikana. Toivotaan, että he pystyvät hyödyntämään tulevaisuudessa tätä Etelä-Amerikassa harvinaista kieltä!

Share This