Oksat puun, kurottuivat iltaan säteilevään. Ensimmäiset hiirenkorvat kevään niissä näin.
Ilma tuoksui, kukaties…      (Uuno Kailas)

Hyvät rotarit, hyvät ystävät,

Uuno Kailas enteili runosäkeessään kevään merkkejä, hiirenkorvia, hiirenkorvat olivat myös meillä kevään pilkahduksena mielessä joulukuussa, pikkujoulussamme, kevätkaudesta puhuessamme.

Lokakuussa, 24.10.2018, istutimme tämän puun tänne von Nottbeckin puistoon. Vaahteramme istutuspäivä muistuttaa meitä rotareiden monitahoisesta palvelutyöstä ja ennen kaikkea rotareiden pitkäaikaisesta työstä polion poistamiseksi maailmasta. Meille tämä vaahtera on kuitenkin myös paikallisesti iloinen asia: kohtauspaikka, juhlapaikka, kevään ylistyksen paikka hiirenkorvakausineen ja syksyn värikylläisyyden juhlistamisen paikka. Mikä olisi värikkäämpi kuin syksyn ruskan värittämä vaahtera!

Me voimme tämän vaahteran juurella lujittaa ystävyyttä, rotariuttamme, toimintaamme, värikkyyttämme, perinteitämme, mutta aina myös uuden syntyä.

Vappu on kevään juhla. Ystävyyden juhla. Yhdessä kokoontumisen juhla. Siksi halusimme kokoontua myös tänään tämän oman vaahteramme viereen nauttimaan tästä hetkestä, toistemme seurasta.

Klubimestarimme Tarjan ansiosta meillä on tänään myös hieman pirskahtelevaa mukanamme, ja hän toi Tuijan kera mukanaan myös iloisia rytmejä.

Kohottakaamme yhdessä maljamme keväälle, rotariudelle, Tammer Novalle, meille kaikille –  ja tietysti vaahterallemme.

Hyvää kevättä ja iloista vappua!  Skål!

Silja Minkkinen-Poikolainen, Tammer Novan presidentti 2018-2019

Share This