Keitä olemme

Seinäjoki Lakeus Rotaryklubi on aktiivinen seinäjokelainen rotaryklubi. Kokoonnumme yleensä maanantaisin kokoukseen ja päivälliselle klo 17.30.

Hotelli-Ravintola Almaan tulemme tapaamaan toisiamme, kuulemaan kiinnostavia esitelmiä ja edistämään hyvää omalla paikkakunnallamme. Käymme myös vierailemassa erilaisissa kohteissa. Tuemme kansainvälisen Rotaryn humanitaarisia projekteja, osallistumme nuorisovaihtoon ja edistämme lähiseudun hyvinvointia.

Klubimme on perustettu 16.9.1982. Kummiklubimme on Törnävän Rotaryklubi (Seinäjoki). Klubissamme on 22 jäsentä. Olemme osa piiriä 1385.

 

Harrastus, jolla on tarkoitus

Olemme keskittyneet nuorisovaihdon tukemiseen. Järjestämme nuoria Rotaryn kansainväliseen nuorisovaihtoon vuorovuosin Törnävän Rotaryklubin kanssa. Meidän mielestämme nuorisovaihto on mitä parhainta ruohonjuuritason kansainvälistymis- ja rauhankasvatusta.

Järjestämme vuosittain Etelä-Pohjanmaalla toisen asteen oppilaitoksissa opiskeleville Puhetaitokilpailun. Jaamme järjestelyvastuun Törnävän Rotaryklubin kanssa.

Nostamme myös esiin tärkeitä sosiaalisia kehittämistarpeita. Olemme korostaneet esteettömyyden tärkeyttä viittomakielisen teatteriprojektin avulla. Järjestämme vuosittain maakunnan lukiolaisille puhetaitokilpailun Opinlakeusmessut-suurtapahtumassa yhteistyössä Törnävän klubin ja ulkopuolisten puheviestinnän asiantuntijoiden kanssa.

Pidämme arvossa kansainvälisen Rotary Internationalin ponnisteluja ja järjestön arvokasta työtä muun muassa polion hävittämiseksi maapallolta. Pelkästään tähän työhön Rotary on suunnannut runsaasti vapaaehtoisvoimaa sekä yli 1,3 miljardia US-dollaria.

 

Vaikuttava kansainvälinen verkosto

Rotary on Chicagossa 23.2.1905 perustettu kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysorganisaatio. Rotary Internationalin kotipaikka on Evanston, USA:n osavaltiossa Illinoisissa. Tunnuslauseemme on Palvelu itsekkyyden edelle (Service Above Self).

Rotaryyn kuuluu 1,2 miljoona jäsentä 35 000 klubissa yli 200 maassa. Rotary on merkittävä kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysjärjestö. Suomi on jaettu kuuteen rotarypiiriin, joista yhteen kuuluvat myös Viron klubit. Suomessa ja Virossa on yhteensä noin 300 klubia, joissa noin 10 000 rotaria.

Share This