Tampere-Lielahden Rotaryklubi lähettää ja vastaanottaa vaihto-oppilaita yhdessä Tampere International Rotaryklubin (RCTI) kanssa.

Nuorisovaihto-oppilaamme, Ingrid De Maerschalck, on valloittava nuori nainen, oppia janoava ja kielellisesti äärimmäisen lahjakas. Mitä muuta voi todeta henkilöstä, joka kohdemaansa selvittyä alkoi opettelemaan Suomen kieltä ja noin kolmen kuukauden kuluttua piti esittelynsä – alusta loppuun – hyvällä suomella. On toki syytä todeta, että hänen painotuksensa ovat kirjallisuus ja kielet. Kännykän kielenä on Venäjä, koska hän on päättänyt hallita myös Venäjän kieltä. Kaksikielisenä – ranska ja englanti – hänellä on tietenkin hyvät lähtökohdat kielen oppimiseen, mutta erityinen lahjakkuus on kyllä helposti tunnistettavissa. Päätösesitelmä olikin jo erinomaista ja osin hienostunuttakin Suomea.

Suomen luonto ja se miten luontevassa yhteydessä suomalaiset ovat ympäristöönsä on tehnyt nuoreen ranskalaiseen vaikutuksen. Suomalainen koulu on osoitautunut jopa odotuksia paremmaksi – suuri kiitos kuuluu opettajien ja oppilaiden välittömän suhteen lisäksi vastuuttamiselle ja itsenäisyydelle.

Elämänkokemusoppina vaihtovuodesta oli päällimmäisenä jäänyt ylipäätäänsäkin itsenäistyminen. Oppimansa hän kiteytti viisaasti kolmeen kärkiviestiin:

• Aika on kallisarvoinen
• Aina kannattaa puhua
• Itsenäisyys

Saamme varmasti vielä kuulla tästä nuoresta naisesta! Lyhyemmällä tähtäimellä jo siksi, että hän on päättänyt vielä jäädä Suomeen kesäksi – kesätyöpaikka, jossa monipuolinen kielitaito on keskeisessä roolissa on jo varmistettu.

    Vaihto-oppilaamme Ingrid De Maerschalck ja klubin presidentti Keijo Koski vaihtoivat lähettävän ja vastaanottavan klubin viirit.

 

 

 

Olemme etuoikeutettuja ja ylpeitä mahdollisuuksista ohjata vastaavia nuoria  vastuuntuntoiseen kansainvälisyyteen ja luomaan edellytyksiä yhteistyökykyisen ja turvallisen maailman rakentamiselle. Tavoitteena on opettaa erilaisuuden ymmärtämistä ja suvaitsevaisuutta sekä kulttuurien moninaisuuden arvostamista. Todellakin – Rotary Connects the World!

”Suuri lähtö on yhtä tärkeä kuin ensimmäiset rivit kirjassa: ne määrävät kaiken!”  -Vaihto-oppilaan kiitospuheen lainaus Muumipapalta (Tove Jansson)

 

Mika Kierikka
Presidentti, 2019/20
RC Tampere-Lielahti


Lue lisää Rotary nuorisovaihdosta tästä linkistä!

Nuorisovaihto-oppilaita Tampereen piirikonferensissä keväällä 2019

Nuorisovaihto-oppilaita Tampereen piirikonferensissä keväällä 2019

Share This